O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

L'aparell circulatori

1.027 visualizações

Publicada em

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

L'aparell circulatori

 1. 1. Aparell Circulatori Max Varderi Mateu Aparell Circulatori Medi Natural 5è A 2010-2011
 2. 2. La sang La sang corre per les vasos sanguinis:1. Els capil·lars.2. Les artèries.3. Les venes. I es bombejada per tot el cos gràcies al cor.
 3. 3. Els capil·lars  Són les ramificacions més petites de tots els vasos sanguinis.  És on es porta loxigen a les cèl·lules del nostre cos, i es recull el diòxid de carboni.
 4. 4. Les venes  Les venes són els vasos sanguinis que venen de l’òrgan i van cap al cor.  La més coneguda és la vena cava.  Són més primes i tenen unes vàlvules perquè la sang no torni enrere.
 5. 5. Les artèries  Són les que van des del cor cap a un òrgan.  La més coneguda és l’artèria Aorta.  Són més gruixudes i tenen una capa muscular, perquè la sang circula amb més pressió.
 6. 6. El cor  El cor és l’encarregat de bombejar la sang.  Es divideix en quatre cavitats: 1. L’aurícul·la dreta 2. L’aurícul·la esquerra, 3. El ventricle dret 4. El ventricle esquerre.
 7. 7. Ela moviments del cor  El cor té dos moviments:  La sístole: El cor es contrau per bombejar la sang dels ventricles a les artèries.  La diàstole: El cor es dilata per rebre la sang que passa d’aurícul·la a ventricle
 8. 8. Composició de la sang 1. El plasma:  És un líquid groguenc.  Està format per 90% d’aigua.  Transporta les substàncies com sucre, proteïnes, i també els residus. 2. Les cèl.lules:  Que són de tres tipus.
 9. 9. Les cèl·lules de la sang1. Els glòbuls vermells (eritròcits). Són els encarregats de transportar l’oxigen per tot el cos.2. Els glòbuls blancs (leucòcits). Ens defensen de les infeccions.3. Les plaquetes (trombòcits). Reparen els teixits i ajuden a la coagulació.
 10. 10. Glòbuls vermells  Tenen forma de disc bicòncau, no tenen nucli i són de color groc pàl·lid (molts de junts de color vermell).  Viuen 120 dies.  Serveixen per transportar l’oxígen i el diòxid de carboni.  N’hi ha uns 5,4 milions per mm³.
 11. 11. Glòbuls blancs  Tene forma irregular, són nucleades, no tenen color, són brillants i gairebé transparents.  La seva funció és defensar l’organisme fabricant substàncies per destruir i atrapar les bactèries.  N’hi ha de 4000 a 12000 per mm³ (i si tens leucèmia més de 100000 per mm³).
 12. 12. Plaquetes  Són arrodonides o ovals i no tenen nucli.  Viuen de 5 a 11 dies.  Serveixen per tapar les ferides, evitar hemorràgies i millorar la circulació.  N’hi ha unes 250.000 per mm³.
 13. 13. Fi

×