O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

La reproducció humana

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 15 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Anúncio

Semelhante a La reproducció humana (20)

Anúncio

La reproducció humana

 1. 1. La reproducció humana Coneixement del Medi 6é de Primària
 2. 2. La reproducció. Els aparells reproductors  Les diferències corporals entre les dones i els homes s’anomenen caràcters sexuals.  Caràcters sexuals primaris: òrgans reproductors.  Caràcters sexuals secundaris: característiques físiques que permeten distingir una dona i un home però que no estan directament relacionades amb la reproducció.  Borrissol arreu del cos dels homes.  Veu grossa dels homes.  Veu aguda de les dones.
 3. 3. La reproducció. Els aparells reproductors  L’aparell reproductor femení està format per diversos òrgans: ovaris, trompes de Fal·lopi, úter i vagina. mamelles  Ovaris: són dos i madura cada mes un òvul en un ovari diferent. úter  Trompes de Fal·lopi: són dues i ovari comuniquen els ovaris amb l’úter. trompa de Fal·lopi  L’úter: òrgan on es desenvolupa el bebé durant l’embaràs. trompa  Vagina: comunica l´úter amb de l’exterior. Fal·lopi ovari ovari úter vagina
 4. 4. La reproducció. Els aparells reproductors  L’aparell reproductor masculí està format per diversos òrgans: testicles, pròstata, vesícules seminals i penis.  Testicles: són dos i fabriquen conductes espermatozoides contínuament. deferents Estan protegits per l’escrot. pròstata  Pròstata i vesícules seminals: fabriquen l’esperma, que serveix de vesícules transport i d’aliment als seminals espermatozoides. testicles uretra  Penis: òrgan pel qual els testicle espermatozoides ixen a l’exterior. A penis l’interior del penis hi ha l’uretra. escrot testicle
 5. 5. La fecundació  Els òvuls són les cèl·lules sexuals femenines, és a dir, són cèl·lules encarregades de la reproducció. membrana nucli  Els òvuls d’una xiqueta només maduren quan arriba a la pubertat. nucli  En madura un cada 28 dies en un ovari diferent.  L’òvul recorre la trompa de Fal·lopi i cap arriba a l’úter. cua  Menstruació o regla: hemorràgia que es produeix per a expulsar l’ovul si no hi ha hagut fecundació.
 6. 6. La fecundació  Els espermatozoides són les cèl·lules sexuals masculines encarregades de la reproducció.  Són molt xicotets: tenen un cap menut i una cua que mouen per a desplaçar-se.  Es fabriquen contínuament als testicles des de la pubertat.  Ixen dels testicles i recorren els conductes deferents i la uretra per a eixir a l’exterior del penis.  Durant aquest recorregut s’uneixen al líquid que han fabricat les vesícules seminals i la pròstata i formen el semen.
 7. 7. La fecundació  La fecundació és la unió d’un òvul i d’un espermatozoide.  Es realitza a les trompes de Fal·lopi.  És necessari que els espermatozoides arriben a les trompes de la dona.  Passa durant la còpula.
 8. 8. La fecundació  La fecundació i el desenvolupament de l’òvul fecundat. 5. L’òvul fecundat 4. Entrada d’un 3. Trobada de l’òvul i dels baixa cap a l’úter. espermatozoid espermatozoides. e a l’òvul. 2. Recorregut de l’òvul per la trompa de Fal·lopi. 6. L’òvul fecundat 1. Eixida de l’òvul s’adhereix a la de l’ovari. paret de l’úter.
 9. 9. La fecundació  La fecundació i el desenvolupament de l’òvul fecundat. L’òvul fecundat o zigot comença a dividir-se. En arribar a l’úter, l’embrió ja està format per moltes cèl·lules.
 10. 10. L’embaràs i el part  L’embaràs és el conjunt de canvis que es produeixen des de la fecundació fins al naixement del bebé.  Símptomes de l’embaràs:  No hi ha mentruacions.  Solen produir-se mareigs i vòmits.  L’embaràs dura nou mesos:  Embrió: els tres primers mesos.  Fetus: a partir del tercer mes quan ja té el òrgans formats.  Es forma la placenta quan l’òvul fecundat s’adhereix a l’úter.  Cordó umbilical: la unió entre la placenta i el fetus.  Líquid amniòtic: envolta al fetus i el protegeix.
 11. 11. L’embaràs i el part  Durant l’embaràs el fetus es converteix en bebé.  Primer trimestre:  L’embaràs no es nota exteriorment.  L’embrió és tan menut com un gra d’arena.  Tres mesos: es poden distingir totes les parts del cos del bebé.  Quatre mesos: el fetus ja té el òrgans formats.  Nou mesos:  El bebé mesura uns 50 cms.  Pesa uns 3.300 grams.  Està preparat per a nàixer.
 12. 12. L’embaràs i el part  L’eixida del bebé del ventre de la mare s’anomena part.  Al començament l’úter es contrau rítmicament per espentar el cap a la vagina.  La mare ajuda espentant amb força amb els músculs de l’abdòmen.  Quan el bebé ha nascut es talla el cordó umbilical: melic.  El part acaba quan s’expulsa la placenta.
 13. 13. La lactància  La paraula mamífer significa “que té mamelles”.  Les femelles dels mamífers són els únics animals que tenen mamelles i alimenten les cries amb la llet que s’hi produeix.  Els bebés s’alimenten només de llet durants els primers mesos de vida.  Tipus de llet:  Materna:  Conté tot l’aliment que el bebé necessita.  Té substàncies que defenen el bebé d’algunes malalties com el refredat.  Artificial:  Llet de vaca modificada per adaptar-se als bebés  No el defenen de les malalties.
 14. 14. Les etapes de la vida  Des del naixement fins al  Comença amb la pubertat: dotze anys, maduració dels òrgans aproximadament. reproductors.  El cos creix i canvia molt  Es desenvolupen els de pressa. caràcters sexual  La dentadura de llet es secundaris: borrissol, canvi substitueix per la de veu.... definitiva.  Els joves aprenen a  És una etapa en la que prendre les seues pròpies INFÀNCIA aprenem moltes coses. JOVENTUT decisions.  Les persones es  Les persones tenen converteixen en adultes. menys força i menys agilitat.  La majoria de persones elegeixen tindre fills i han  Les persones tenen molts aprés el necessari per a coneixements i cuidar i educar-los. experiències.  El cos està totalment  Es disposa de molt de desenvolupat als 20 temps lliure per a poder anys. gaudir de les aficions i de MADURESA ANCIANITAT la família.
 15. 15. HEM ACABAT!

×