O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

LANDSCAPE CASE STUDY

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio

Confira estes a seguir

1 de 14 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Semelhante a LANDSCAPE CASE STUDY (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Anúncio

LANDSCAPE CASE STUDY

  1. 1. KALPATARU RIVERSIDE Akshar Kawale Mrudula Shinde Mrudul Narnaware Riddhesh Varik Saudnya Mane Shraddha Gaikwad
  2. 2. Location A complex of multi-storeyed towers overlooking Gadhi river Spacious 2 & 2.5 BHK apartments Clubhouse with gymnasium and spa Badminton court and indoor games room Swimming pool and toddlers’ pool Landscaped garden and children’s play area Located on old Mumbai- Pune highway and in close proximity to Mumbai-Pune Expressway and proposed international airport
  3. 3. Satellite view Site plan
  4. 4. • BUFFER IS CREATED USING BECAUSE OF HIGHWAY. • ALL USABLE LANDSCAPE IS PLACED IN CENTER OF THE BUILDINGS. • PATHWAYS AND PARKINGS ARE PROVIDED WITH PROPER SHADE
  5. 5. Segregated into 1. Entrance Area 2. Central landscape area 3. Play area 4. Hardscape 5. Sculptures
  6. 6. Entrance area
  7. 7. • Proper seating area in front of the club house with Black Polished Pebble stones used for the flooring which easily blends with the environment. • Granite seating are created to give a natural touch to the place. • Surrounded by the trees of Champa flower(Botanical Name : Plumeria) which is one of the most fragrant flowers makes the space more natural and pleasant.
  8. 8.  Statues are placed in the lawn to provide emphasis to the area.  Gazzebo is provided at the corner of the lawn as a social space where people can interact in the vicinity of the nature.  The lawn has soft green cover over the entire area.
  9. 9.  Avenues are created along the lawn using palm trees along with the seating platforms made of granite stone that easily blends with the nature.  The avenue therefore provides an hierarchy to the lawn as well as a shaded space for those seating under them.  The flooring for the pathway is also made up of stone so that it maintains its natural property as well as creates a difference between the pathway and the soft green cover.  The pathways are thereby used as jogging tracks as it is huge in scale and all along the clubhouse.  Low level and dense shrubs runs adjacent throughout the pathway to create a buffer between two spaces as well as hides the services running through it.
  10. 10.  Proper shaded spaces are provided for people for them to feel the calmness and enjoy the beauty of nature through landscaping.  Wooden benches provided along on the stone pathways adjacent to the huge lawn.  Solar power LED lights are provided in the lawn to illuminate the lawn in the nightime.  Proper gutters are provided in the lawns for the disposal of excess water.
  11. 11.  Flooring is used as the medium of segregation of spaces.  The grey Pavel blocks are used for the purpose of parking and the red herringbone pattern is used for the vehicular and pedestrian circulation.  Bays are created for parking with low level plantations for the segregation of spaces as well as plantations are made to segregate childrens play area and parking for safety purpose.
  12. 12.  Huge and dense trees are provide all along the compound wall as a buffer from the noise of the exterior road thus preventing noise pollution and purifying the internal environment of the complex.
  13. 13.  Rubber Crumb Surfacing is the flooring provided in the kids play area.  As they are manufactured using recycled tyres, they are very environmental friendly.  Available in variety of colours and patterns it can be applied to make a seamless, smooth and porous surface.  It is ideal surface product for kids play area where there is a risk of falling.  The surface is highly resistant to:  Oil  Corrosion  Cracking due to temperature changes
  14. 14.  Swimming area is kept as a complete private area which comprises of an adult pool as well as a toddler pool.  The segregation of that area is done with a wall having grills to provide a semi-openness to the area and is completely surrounded by low level dense plantations around the wall with few trees at certain space intervals which provides privacy to the space.  The space around the pool has proper area for sun bath and has stone flooring with rough textures to make it less slippery.

×