Anúncio

Les nostres festes

ulldecona
26 de Nov de 2010
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Último(20)

Anúncio

Les nostres festes

 1. LES NOSTRES FESTES
 2. LA CASTANYADA  Durant la nit de Tot Sants les famílies es reuneixen i mengen castanyes i panellets.
 3. L’ADVENT  L’advent és un període de temps que comença quatre diumenges abans de 25 de desembre, i que serveix per preparar el Nadal.
 4. EL PESSEBRE  Nadal vol dir naixement i és tradició representar-ho fent un pessebre on no pot faltar el caganer!
 5. L’ARBRE DE NADAL I EL TIÓ  A Catalunya, l’arbre que fa els regals és el Tió, un tronc màgic que s’ha d’anar a buscar al bosc o que es compra a la fira de Santa Llúcia.
 6. NADAL  La nit de Nadal és el moment de fer cagar el Tió. Per fer-ho, cal tenir-lo tapat amb la manta i picar ben fort amb un bastó mentre es va cantant. Després d’haver-lo estovat bé, s’aixeca una mica la manta i… sorpresa! Un regalet!
 7. ELS REIS MAGS  Cada nit de Reis aquests passen per totes les cases i deixen paquets de totes mides per a la mainada, tenint en compte les peticions que els infants han fet a les seves cartes.
 8. EL CARNESTOLTES  Dura des de Dijous Gras fins a Dimecres de Cendra. Són set dies de gresca en què el Rei Carnestoltes ens convida a divertir-nos a les comparses, rues, mascarades, cercaviles i festes de disfresses.
 9. LA QUARESMA  La Vella Quaresma té set cames, cada una amb una sabata diferent. Per comptar els dies que falten perquè s’acabi la Quaresma cada setmana li n’arranqueu una, quan no li’n quedi cap voldrà dir que ha arribat la Pasqua.
 10. LA PASQUA  La Pasqua celebra el renaixement de la vida, i quin és el millor símbol d’allò que neix? És clar, l’ou… L’ou del qual surt el pollet. La mona, que es regala als infants per aquesta festa, en duu, d’ous.
 11. SANT JORDI  El dia de Sant Jordi els carrers s’omplen de paradetes on es poden comprar roses i llibres. Roses, en record de la que Sant Jordi va regalar a la princesa. Llibres, perquè aquesta mateixa data també és el Dia del Llibre a tot el món.
 12. SANT JOAN  És una festa d’origen molt antic, en honor al sol, simbolitzat pel foc. Aquesta nit, que és una de les més curtes de l’any, es fan festes a les places, als jardins, a les terrasses… Als carrers i a les platges s’encenen les fogueres i arreu se senten petards.
 13. FESTES I TRADICIONS DE TOT L’ANY EL COSTUMARI PER A TOTES LES EDATS ELENA FERRO SUBI ED. BAULA BIBLIOGRAFIA:
Anúncio