O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Bart Schols: journalist of barman ?
Thierry Debels
@thierryd
13/10/15
Journalisten die op de nieuwsdienst werken, zijn toc...
Schols ziet geen enkel deontologisch of praktisch
probleem. ‘Ik sta niet constant achter de toog. Ik zie ons
allebei als m...
aandeelhouderschap. Schols en Lowet blijven dus beiden
aandeelhouders van de BVBA.
Midden 2014 worden de eerste resultaten...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Bart Schols, journalist of barman?

2.630 visualizações

Publicada em

Journalisten die op de nieuwsdienst werken, zijn toch gepassioneerd door hun job? Op de nieuwsredactie van de vrt verwacht je dat journalisten ‘zuiver’ zijn. Dat ze hun volle aandacht en energie in hun beroep steken. Dat hun job een roeping is, een passie die ze desnoods gratis zouden uitvoeren? De werkelijkheid is enigszins anders.

Bart Schols is presentator bij De Afspraak. Weinigen weten dat nieuwsanker Schols ook nog een horecazaak uitbaat: de Playoffs Sports Bar in Aarschot. Schols nam de cafetaria aan de sporthal samen met de voorzitter van basketbalclub GSG Aarschot Geert Lowet over.

Schols ziet geen enkel deontologisch of praktisch probleem. ‘Ik sta niet constant achter de toog. Ik zie ons allebei als managers en dat betekent dat je moet kunnen delegeren en op je personeel vertrouwen’, vertelt hij in het magazine van Primus Haacht.

Geen deontologisch probleem? Stel – louter hypothetisch uiteraard – dat Lowet betrokken raakt in een onfrisse zaak. Kan Schols daar dan neutraal over rapporteren?

De BVBA Playoffs Sports Bar (PSB) werd opgericht op 8 juni 2012. Schols en Lowet hebben elk 93 aandelen.


Op 17 juni 2014 neemt Schols ontslag als statutair zaakvoerder. De vergadering benoemt tegelijk twee nieuwe zaakvoerders. In de akte gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad wordt niets meer gemeld over het aandeelhouderschap. Schols en Lowet blijven dus beiden aandeelhouders van de BVBA.

Midden 2014 worden de eerste resultaten bij de balanscentrale van de Nationale Bank neergelegd.

Ook tijdens het interview van Michael 'Younes' Delefortrie midden oktober 2015 gedroeg Schols zich eerder als barman dan als journalist.

Publicada em: Direito
  • Nevenactiviteiten zoals in raden van bestuur zetelen, boeken schrijven en commissies aansturen plus lobbyisten ontvangen is uiteraard alleen voor het hogere echelon en voor politiekers zeker...
       Responder 
    Tem certeza que deseja  Sim  Não
    Insira sua mensagem aqui

Bart Schols, journalist of barman?

  1. 1. Bart Schols: journalist of barman ? Thierry Debels @thierryd 13/10/15 Journalisten die op de nieuwsdienst werken, zijn toch gepassioneerd door hun job? Op de nieuwsredactie van de vrt verwacht je dat journalisten ‘zuiver’ zijn. Dat ze hun volle aandacht en energie in hun beroep steken. Dat hun job een roeping is, een passie die ze desnoods gratis zouden uitvoeren? De werkelijkheid is enigszins anders. Bart Schols is presentator bij De Afspraak. Weinigen weten dat nieuwsanker Schols ook nog een horecazaak uitbaat: de Playoffs Sports Bar in Aarschot. Schols nam de cafetaria aan de sporthal samen met de voorzitter van basketbalclub GSG Aarschot Geert Lowet over. 1
  2. 2. Schols ziet geen enkel deontologisch of praktisch probleem. ‘Ik sta niet constant achter de toog. Ik zie ons allebei als managers en dat betekent dat je moet kunnen delegeren en op je personeel vertrouwen’, vertelt hij in het magazine van Primus Haacht. Geen deontologisch probleem? Stel – louter hypothetisch uiteraard – dat Lowet betrokken raakt in een onfrisse zaak. Kan Schols daar dan neutraal over rapporteren? De BVBA Playoffs Sports Bar (PSB) werd opgericht op 8 juni 2012. Schols en Lowet hebben elk 93 aandelen. Op 17 juni 2014 neemt Schols ontslag als statutair zaakvoerder. De vergadering benoemt tegelijk twee nieuwe zaakvoerders. In de akte gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad wordt niets meer gemeld over het 2
  3. 3. aandeelhouderschap. Schols en Lowet blijven dus beiden aandeelhouders van de BVBA. Midden 2014 worden de eerste resultaten bij de balanscentrale van de Nationale Bank neergelegd. Ook tijdens het interview van Michael 'Younes' Delefortrie midden oktober 2015 gedroeg Schols zich eerder als barman dan als journalist. 3

×