Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Destaque(20)

Anúncio

Peisaje din românia

  1. Peisaje din Rom ânia
  2. Moldova MĂNĂSTIREA SUCEVIŢA
  3. MUNTENIA MASIVUL PIATRA CRAIULUI Piatra Craiului are o suprafata de 14 800 ha, se intinde pe raza judetelor Brasov si Arges si detine cel mai spectaculos peisaj de creasta calcaroasa din tara, ce se desfasoara pe o lungime de 25 de km. Limitele sale sunt: paraul Barsa (N-V), valea Dambovitei (S-V), paraul Dambovicioara (S-E), magurile Branului, satul Magura si pestera Sirnea (E).
  4. Este una dintre cele mai frumoase pesteri din tara – o spun specialistii, caci doar ei au acces acolo. Turistii obisnuiti nu pot, cel putin deocamdata, sa viziteze in voie cele patru mari galerii, botezate Palatul, Paradisul, Geoda si Altarul Ursilor. PEŞTERA PIATRA ALTARULUI TRANSILVANIA
  5. Dobrogea Cheile Dobrogei Se afla pe versantul drept al vaii Casimcea, in judetul Constanta, la aproximativ 45 km NV de Constanta. Sunt declarate rezervatie complexa si teoretic, catarararea este interzisa in zona. Incepand cu localitatea Mihail Kogalniceanu, unde se gaseste si aeroportul international cu acelasi nume, de-a lungul soselei pana in loc alitatea Casimcea, se desfasoara frumoasele Chei ale Dobrogei, cu rezervatii care impresioneaza prin varietatea vegetatiei si faunei.
  6. Dobrogea MUNŢII MĂCINULUI Muntii Macinului sunt situati in sud-estul Romaniei, respectiv in nord-vestul Dobrogei, in judetul Tulcea, intre Valea Dunarii, Valea Luncavitei si inseuarea Cerna-Horia, fiind incadrati intre 28º07´ si 28º27´ long. E, respectiv 45º01´ şi 45º21´ lat. N. In partea de vest si sud-vest a parcului, accesul se face de pe drumul national 22D, intre localitatile Macin si Horia. La nord se afla drumul european E87, intre localitatile Macin-Jijila-Luncavita. Drumul judetean dintre comunele Horia si Luncavita permite accesul in estul si nord-estul parcului.
Anúncio