Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Destaque(20)

Anúncio

geogebra.pptx

 1. Geogebra Matlab Punoi:Selma Selishta
 2. Cfare eshte Geogebra?  Eshte nje sowftware dinamik I matematikes pa pagese per te gjitha nivelet e arsimit qe bashkon gjeometrine, algjebren , tabelat, grafiket,statistikat ne nje pakete te lehte per t’u perdorur.  Eshte ne dispozicion ne shume platforma me aplikacionet e veta te desktopit per Windows,macOS dhe Linux, me aplikacionet e tabletave per Androit,IPAD dheWindows dhe me aplikacionin e saj te internetit bazuar ne teknologjine HTML5. 2
 3. Themeluesi i saj.  Eshte zhvilluar nga nje student I doktoratures Markus Hohenwater dhe si e tille eshte pa pagese.  Eshte i perkthyer ne mbi 45 gjuhe te ndryshme.  Ka 500000 vizitor ne muaj. 3
 4. Si mund ta perdorim?  Klikojme https://www.geogebra.org/  Shfaqen dy mundesi:Start graphing dhe classroom resourcs.  Klikoni mbi start graphing.
 5. “ Llogaritja grafike 5 Mund te ndryshojme sipas zgjidhjes ne: 1. Llogaritje grafike 2. Gjeometrike 3. 3D grafike 4. Geogebra klasike: • Ekuacionet • Matricat • Grafiket • Probabilitet
 6. Mund te ndertojme shumekendesh,rreth. Mund te heqim pingulen mbi nje drejtez,te tregojme drejtezat paralele,tangjentet . Te gjeme siperfaqen,madhesin e kendit,gjatesin e seg. 6
 7.  Ndertojme piramid ,sfere, kub.  Planin qe kalon ne 3 pika.  Ndertojme vektore. 7
 8.  Ka nje sere programesh nese deshironi ti shkarkoni ne celularin tuaj. Sa aplikacione kemi?  Geogebra graphing calculator.  Geogebra 3D.  Geogebra geometry.  Geogebra cas calculator.  Geogebra scientific. 8
 9. Opsioni classroom resources 9 probabilitet trigonometri geometry
 10. Matlabi 10
 11. Nisi te krijohet ne 1970 nga Cleve Moler. E krijoi per t’u ardh ne ndihme studentave. Gjete nje perdorim te madh ne matematiken e aplikuar. 11
 12.  Eshte nje gjuhe programimi per aplikime shkencore numerike.  Bazat e ketij softweri jane matricat.  Posedon nje numer mjaft te madh modulesh te projektuara deri me sot.  Eshte i fuqishem dhe i lehte per t’u perdorur. 12
 13.  Eshte nje program me pagese nese ne duhet ta kemi ne kompjuterin tone.  Por mundem ta shkarkojme edhe ne celularet tone Androit, İOS por qe smund te kemi versionin e fundit te programit. 13
 14. Matlabi sot  Matlabi perdoret nga mbi 1 milion perdoruesa.  Perdoret ne 5000 universitete.  Ka mbi 100 produkte. 14
 15. Place your screenshot here 15  E shkarkojme ne playstore appstore.  Klikojme mbi ikone.  Shkruaj email dhe kodin.  Dhe me pas futesh ne program.
 16. 16 Kemi komandat e programit Place your screenshot here
 17. 17  Ndertojme funksione.  Gjejme vlerat e integraleve derivateve.  Ndertojme parcela 2D-3D. Krijimi i nje parcele vlerash te nje funksioni
 18. “ ▸ Kur harroj qofte edhe nje shenje pikesimi ne momentin qe I japim komandes se ekzekutimit del gabimi jone. 18
 19. “  Ndertimi i nje funksioni te grades se dyte. Per me ndertuar funksionin x^2+y=0 shkruajme >> y = 2; >> ezplot('x^2+y') 19
 20. Ndertimi I funksioneve trigonometrike  >> t=linspace(0,10,500);  >> y = exp(-t).*sin(10*t);  >> plot(t,y) 20
 21. ▸ >> x = linspace(0,pi,50); y = exp(-x).*sin(8*x); ▸ >> plot(x,y,'-- sb','linewidth',2,'markersize',8,'markerfacecolor','g') 21
 22. 3-D 22
 23. Ngjashmerit e tyre 23 Pjesen e llogaritjeve ,grafikut dhe gjeometris. Munde te shkarkohen ne app store. Kane shumëllojshmëri ngjyrash për të dalluar midis funksioneve të shumëfishta. Jane te dobishem ne klase . Kto programe mundësojnë krijimin e llogarisë dhe identifikimin duke përdorur një llogari Google ose një llogari email standard.
 24. Ndryshimet  Matlabi ne kompjuter eshte me pages.  Perdoret nga inxhiniera.  Eshte gjuhe programimi i shkalles me te larte.  Ka komanda me shume.  E meta e tij eshte se filet e shkruar ne versionin paraprak nuk funksionojne sic duhet ne versionin e ri.  Gjene edhe vlerat e integraleve derivateve serive etj. 24
 25. Referencat:  https://www.geogebra.org/  https://www.mathworks.com/products/matlab. html  https://en.wikipedia.org/wiki/MATLAB 25
 26. “Arti sfidon teknologjine ndersa teknologjia frymezon artin” “ Në shkencë, mrekullitë po ndodhin gjatë gjithë kohës” 26
Anúncio