O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Com superar els psicotècnics

296 visualizações

Publicada em

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Com superar els psicotècnics

 1. 1. COM SUPERAR ELS PSICOTÈCNICS?Sònia CostaPsicòlogaCol. Núm. 14454
 2. 2. ÍNDEX DE CONTINGUTS. TEMARI Introducció Explicació dels diferents tipus de tests: psicotècnics o aptitudinals, personalitat, competències i proves específiques per llocs de feina. Simulació d’una passació real de tests i explicació de què es pretén avaluar amb cada tipus de tests. Consells pràctics.
 3. 3. INTRODUCCIÓ L’objectiu dels tests és determinar els trets particulars d’un individu en base a una norma (població general). Un test es qualifica de “psicomètric" quan és objecte d’un estudi de validació estadístic i és conforme a les normes psicomètriques reconegudes per la comunitat internacional de psicòlegs. Els test psicomètrics avaluen el comportament general d’una persona, les seves aptituds fonamentals com poden ser les seves capacitats de raonament, de comunicació, de lideratge o dintel.ligència emocional. Actualment, més de dos tercis d’empreses europees utilitzen tests d’avaluació en els seus processos de selecció: bé a la fase de preselecció (tests psicotècnics), o bé com a complement a la entrevista de selecció (test de personalitat, test de venta, test de management…).
 4. 4. CONSELLS PER ABANS DECOMENÇAR ELS TESTS Relaxa’t, ves-hi descansat i sense problemes de son. Una mica de nervis et mantindrà alerta. Les instruccions són molt importants, llegeix i escolta atentament. Si no et queda clar alguna cosa, pregunta! Assegura’t del tipus de marca que has de fer i com ho has de fer per rectificar una resposta. Abans de començar has de saber si resten o no punts les respostes incorrectes.
 5. 5. TESTS DE CAPACITATSINTELECTUALS O PSICOTÈCNICS• Test de Raonament Abstracte• Test d´Aritmètica• Test de Sèries de Números• Test de Sèries de Lletres• Test de Silogismes• Test d´Analogies• Test d´Afinitats Semàntiques Activitat: Simulació d´una passació real
 6. 6. TETS DE CAPACITATSPER LLOC DE FEINA Test d’Aptituds per a la Venda Test de Supervisió de Persones Test d’Aptituds Administratives Test d’Aptitud Espaial – Mecànica Test d’Aptitud per a la Informàtica. Activitat: Simulació d’una passació real
 7. 7. TEST DE PERSONALITAT Tipus de tests Activitat: Simulació d’un test real. Sigues sincer i respon amb naturalitat!!
 8. 8. CONSELLS (I) Recorda el temps del que disposes i el total de respostes del test. No tinguis al pensament la idea de que no et donarà temps a fer-ho tot. Això sí, administrat bé el temps. Llegeix amb atenció les preguntes i vigila de contestar al full de resposta allò que creus verdaderament correcte. Respon primer a aquelles preguntes que saps segur, si dubtes, passa a la següent. Prima el fet de contestar el major nombre de respostes de manera correcta. Si les preguntes malament contestades resten puntuació, no confiïs a la sort, deixa-la en blanc
 9. 9. CONSELLS (II) Deixa de mirar constantment el rellotge i no et preocupis del que fan la resta de gent. Acabar primer no vol dir ser el millor. Confia en tu mateix, evita els pensaments negatius i centrat en allò què estàs fent. Si comences a posar-te nerviós perquè creus que no et donarà temps, respira fons i tranquil.litzat, no es tracta de contestar tot, sinó de fer-ho bé. Sempre has de donar la millor resposta, és adir, la més completa o la més simplificada.

×