O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Yrityksen Brändäys -materiaali

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Suhdemarkinointia osa 1
Suhdemarkinointia osa 1
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 45 Anúncio

Yrityksen Brändäys -materiaali

Baixar para ler offline

Yrityksen brändäys on tunnettavuuden rakentamista, jatkuvaa pienten toimien kokonaisumarkkinointia. Sanna Jylängin koulutusmateriaali brändäyksestä yrityksen sisällä. Sopii myös franchising yrittäjille.

Yrityksen brändäys on tunnettavuuden rakentamista, jatkuvaa pienten toimien kokonaisumarkkinointia. Sanna Jylängin koulutusmateriaali brändäyksestä yrityksen sisällä. Sopii myös franchising yrittäjille.

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Yrityksen Brändäys -materiaali (20)

Anúncio

Mais recentes (18)

Anúncio

Yrityksen Brändäys -materiaali

 1. 1. Brändäys & markkinointi Sanna Jylänki, Redesan Oy
 2. 2. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Innostavaa kehittymistä
 3. 3. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Pienyrittäjien päänä ja olkapäänä
 4. 4. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Neljä tärkeintä:
 5. 5. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Brändin historia
 6. 6. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Asiakkaat Brändistä: Laadukas tuote, hyvä palvelu, ammattitaitoinen henkilökunta Yhtenäinen brändi viestii selkeitä palvelulupauksia, ja viestejä, jotka pystyy lunastamaan. Joka kanavassa löytyy myös yhtenäinen ja tunnistettava ilme. Coca-Cola
 7. 7. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 8. 8. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Tunnettuja brändejä mielikuvilla… Vai
 9. 9. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Tunnettuja brändejä mielikuvilla… Vai Korhosen Huolto ky
 10. 10. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Tunnettuja brändejä mielikuvilla.. Vai Kylän Hamppari
 11. 11. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Logo = yrityksen tunnus
 12. 12. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 13. 13. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Brändi muodostuu markkinoinnista ja tekemisestä. MARKKINOINTIYDIN: Markkinoinnissa ei ole kyse siitä miten kaupataan, vaan miten saadaan joku haluamaan ostaa.
 14. 14. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Brändäys = Yritysilme Brändi on yrityksesi kuva – miltä se tuoksuu, maistuu, tuntuu ja mistä se muistetaan. Miten brändäät yrityksesi tai tuotteesi niin että se jää mahdollisimman monelle tulevalle ja olemassa olevalle asiakkaalle mieleen? Paljon pieniä tekoja!
 15. 15. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Brändäämällä erottuu!
 16. 16. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Ostaisitko? StarDealer
 17. 17. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy -  Autoja -  Koiria -  Verhoiluja, auto- ja huonekalu -  Lastenhoitoa -  Myyntituotteita, kotiin ja työpaikalle.
 18. 18. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Huollamme autosi, niin sisältä kuin ulkoakin Hoidamme koirasi, sinä voit olla huoletta lomalla. Yli 35 vuoden kokemuksella autoverhoilua & koirahoitolapalveluita StarDealer
 19. 19. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Hoidamme koirasi täyshoitona lomasi aikana. Soita ja kysy vapaita paikkoja! 0400 113 113 Lomalle lähdössä, mistä koiralle lomapaikka?
 20. 20. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Vain mielikuvitus on rajana! Minkä väriset kankaat tilataan? Soita! 0400 113 113 Auton sisustus lempiväreilläsi, penkkejä myöten?
 21. 21. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Brändillä on arvo Brändin arvo muodostuu: nimen tai logon tunnettuudesta asiakkaiden merkkiuskollisuudesta brändin mukanaan tuomasta laadun tunteesta brändiin liitetyistä mielikuvista
 22. 22. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Asiakkaan näkökulmasta Liikkuvat asiakkaat - > muutto Helppo tunnistaa - > helpottaa ostoa Uskottavampi Säästää aikaa ja rahaa 3 kk muisti! Luotettavuus - ketjun paremmat mahdollisuudet - > brändi on takuu tasaisesta laadusta Asiakas ei mene hämilleen tai sekaisin vrt. nettisivut, vaihtelevat ilmeet
 23. 23. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Asiakas on apina Laumaeläin – kimpassa ostokset! Tykkäävät kun rapsutetaan – pidä hyvänä! Uteliaita – herätä uteliaisuutta! Hellyydenkipeitä – Muista, kiitä, ole ”lähellä” Kateellisia – ”kun kaverillakin on” Varovaisia – Ostopäätöksiin (uudet tuotteet) voi mennä pitkiä aikoja Laiskoja – ensimmäinen viesti ei tee kauppaa Ajattelevat aina ensin itseään – sopiiko tämä minulle? Hakevat turvaa toisista – Toisten mielipiteet tärkeitä Röyhistelevät ajoittain rintaansa – On onni omistaa!
 24. 24. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Rakenna brändiä! yhtenäinen ilme paljon pieniä tekoja toistoja, usein henkilöiden kautta somen kautta palvelun kautta Brändin identiteetti!
 25. 25. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Miksi brändätä yhtäläiseksi? Kilpailuetu muihin! Paremmat verkostot Toimittajien uskollisuus Ostojen helppous/edullisuus (alihankkijat) Markkinointi helpottuu Maanlaajuiset verkostot
 26. 26. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Miksi brändätä? Ajansäästö - markkinoinnissa Rahan säästö - materiaalit yhteiset - valmiina Kiireessä - toinen ketju auttaa / pääketju auttaa Lisää töitä - ketjun kaikki osat voi palvella yhtenäisesti vaikka asiakas olisi toisella paikkakunnalla Tunnettavuus kasvaa kun paljon yksikköjä - lisää kauppaa kaikille Sparrausta ja tukea ketjussa
 27. 27. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Myyttejä 1. myytti: Brändi on yhtä kuin logo ja yritysnimi. Todellisuus: Logo ja yritysnimi ovat vain brändin pintaraapaisu. Kaikki mitä yritys tekee kertoo sen brändistä.
 28. 28. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Myyttejä 2. myytti: Brändistä on vastuussa markkinointiosasto. Sen puuttuessa pk- yrityksellä ei ole ketään kehittämässä brändiä. Todellisuus: Brändäys on koko organisaation tehtävä. Johto on ensisijaisesti vastuussa brändistä, mutta kaikki työntekijät toteuttavat sitä.
 29. 29. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Myyttejä 3. myytti: Pk-yrityksellä ei ole varaa brändäykseen, sillä brändäyksen keinot rajoittuvat laajoihin markkinointikampanjoihin. Todellisuus: Brändäyksessä on ennen kaikkea kyse suhteiden rakentamisesta ja ylläpidosta. Kun brändäys on sisäänrakennettu yrityksen toimintaan, ei sille tarvitse varata erillisiä taloudellisia resursseja.
 30. 30. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Myyttejä 4. myytti: Brändillä ei ole merkitystä yritysten välisessä liiketoiminnassa. Todellisuus: Yritysten välisessä liiketoiminnassa riskit ovat suuria ja brändin tuoman takuun merkitys kasvaa.
 31. 31. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Myyttejä 5. myytti: Hyvä tuote/palvelu myy itse itsensä, eikä sitä tarjoava yritys siis tarvitse brändiä. Todellisuus: Hyvä tuote vaatii taakseen vahvan viestin, jotta se erottuu kilpailevista vaihtoehdoista. Lisäksi asiakkaat eivät ole välttämättä esimerkiksi teknologian asiantuntijoita. Osaavatko he arvioida tuotteen teknologista kehittyneisyyttä verrattuna kilpaileviin vaihtoehtoihin? Tässä brändin tuoma luottamus on keskiössä.
 32. 32. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Myynti! Mitä useammin asiakas näkee saman tuotteen/brändin/nimen - sitä varmemmin hän ostaa tarpeen tullessa.
 33. 33. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Ketjussa sparrausta!
 34. 34. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Mistä koostuu? • Brändin tunnettuus eli se, miten hyvin ihmiset tunnistavat brändin, autettuna tai ilman. • Tuotteen laatu verrattuna muihin tuotteisiin. Brändipääoman tapauksessa kyseessä on se, miten laadukkaaksi asiakkaat kokevat tuotteen. • Brändin mielleyhtymät eli ne asiat, mitkä asiakas yhdistää brändiin ja tuotteeseen. • Brändiuskollisuus on brändipääoman keskeisin osa- alue, ja yleensä brändinhallinta pyrkii lisäämään brändille uskollisten asiakkaiden määrää.
 35. 35. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Pohjat kuntoon! =Henkilöbrändi • Kuka minä olen? • Mistä minä tulen? • Mitä minä teen? • Ole rohkeasti oma itsesi -> tee vaikutus 15s sisällä • Nettisivut/some 9 sekuntia!
 36. 36. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy 1. Määritä kilpailuetusi 2. Määritä kohderyhmäsi 3. Määritä viestisi ja imagollinen kärkesi 4. Viesti maksimissaan vain kahta asiaa kerrallaan 5. Toista useasti! Markkinointi = myyntiä = verkostoitumista
 37. 37. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Pitkäjänteisyys Tieto, että olet vielä markkinoilla Segmentointi – kenelle markkinoit? Menestys ei jatku automaattisesti! Ennakkoluulottomuus Jalkatyö!
 38. 38. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Asetu välillä asiakkaan asemaan Tunne kilpailijasi Luota itseesi ja tuotteisiisi – Epävarmuus näkyy kauas! Verkostoidu Toimi määrätietoisesti Hoida ongelmatilanteet HETI ”Kaikki myydään tunteella. Ostajalle on tärkeää pystyä perustelemaan oma päätös itselle ja muille järkisyillä” ( Pen& Teinilä / Timo Rope – Hehkeys ja ilahdu:amismarkkinoin< ) Onnistuuko?
 39. 39. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Lähde: Timo Rope
 40. 40. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy
 41. 41. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Koskaan et voi kaikkia miellyttää!
 42. 42. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Lähde: Timo Rope 1.  Pidä yhteyttä asiakkaaseen muissakin asioissa kuin vain työasioissa. 2.  Asiakkaan toiveiden täyttäminen on tärkeämpää kuin teknisesti laadukkaiden asioiden toteutus. 3.  Hoida asiakkaan henkilökohtaisia tarpeita (liiketoimintaan liittyen) kuin busineksen ydintä. 4.  Vastaa aina kyllä, jos asiakas pyytää jotain, mikä vain on mahdollista toteuttaa. 5.  Pidä asiakastyytyväisyyttä keskeisenä ohjenuorana kaikissa toimintaratkaisuissasi. 6.  Muista asiakkaita henkilökohtaisin tervehdyksin sopivina muistamispäivinä. 7.  Hoida säännöllisin väliajoin asiakastyytyväisyyden peilaus ja varmis tus asiakkaaseesi. 8.  Muista, että asiakkaan aikataulu on sinun aikataulusi. 9.  Muista, että asiakaslaatu on aina mitä suurimmassa määrin palvelun laatua. 10.  Hoida joskus kohdallesi tulevat virheet niin, että asiakas huomaa sinun olevan aidosti asiasta pahoillasi.
 43. 43. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy MENESTYS ON KIINNI: Pienistä asioista: isot asiat osaavat kaikki. Ne ovat siis kaikkialla kunnossa. Erot tulevat pienistä yksityiskohdista. Näin pienet asiat ovat isomerkityksisiä ja isot vähämerkityksisiä. Henkilökohtaisesta otteesta: tuotteet ovat hyviä ja toimivia. Hinnat ovat kilpailukykyisiä useiden kilpailijoiden kesken. Ihmisten tehdessä kauppaa, ihmissuhteet ovat kaupan tekemisen perusta. Ihmisen ymmärtämisestä: toimi niin kuin haluaisit itseäsi kohtaan toimittavan, muistaen ihmisen raadollisuuden, mukavuuden haluisuuden ja laiskuuden. Asiakassuhteiden hoitamisesta: yhtä vähän kuin ihmissuhde kehittyy itsestään, ei myöskään asiakassuhde itsestään syvene toimivaksi liikesuhteeksi. Liikesuhde onkin jatkuvan henkilökohtaisen yhteydenpidon ja aidon asiakkaasta kiinnostumisen seurausta. Henkilökohtaisen vastuun ottamisesta: ihmiset muodostavat yrityksen ja ihmisten tekeminen yrityksen aikaansaannokset. Kyse on siitä, miten joka hetki saadaan oma toiminta kokonaisvastuun mukaiseksi. Tee suhteesi itsesi kautta: hyväksy tällöin se, että kaikkien kanssa ei suhteita tule. Niinpä ole onnellinen saamistasi suhteista ja vaali niitä parhaan taitosi mukaan. Lähde: Timo Rope
 44. 44. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy #sharingiscaring • Mitä saat? • Mitä annat? • Mitä jaat? • Kokeile! • #sharingiscaring • Jos itse pihtaat asioita, älä odota tuloksia takaisin. • Kun jaat toisten juttuja, saat näkyvyyttä itselle!
 45. 45. Redesan Oy - www.redesan.fi - @redesanoy Enemmän asiakkaita, lisää rahaa! Sanna Jylänki Yrityssparraaja sanna@redesan.fi 040 820 8559 facebook.com/redesan @redesanoy @sannajylanki @sannajylanki @redesanoy ”Takapuoli penkissä ei tule tuloksia!”

×