O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

L'hereu i el monstre coro conte

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Llibre
Llibre
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 15 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a L'hereu i el monstre coro conte (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

L'hereu i el monstre coro conte

 1. 1. L’HEREU i el monstre CORO
 2. 2. Hi havia una vegada, al fons d’una xicoteta vall, un poblet on tots els seus habitants viuen en pau i harmonia, en un ambient mooolt tranquil i assossegat ... que fa olor a felicitat!
 3. 3. Al poble la gent duu una vida rutinària, s’alçen al matí, ixen de les seues llars per a anar al treballs o a l’escola, queden amb els amics i, a poqueta nit, tornen a casa. El seu ritme és tan antic que mai recorden haver-lo alterat.
 4. 4. ... però amb una fam gegant, un monstre redó i punxegut, un monstre llunyà i desconegut, un monstre poderós i rabiós, que duu un exèrcit molt, molt, mooooooolt nombrós. Vet aquí que un dia tranquil i assolellat, un bon dia d’hivern, de forma dissimulada, sense que cap dels seus habitants se n’adone, per terra i aire, comença a entrar al poble Coro, un monstre molt xicotet...
 5. 5. Per a sobreviure, l’exèrcit de Coro necessita a tot hora aprofitar-se’n de la VIDA, de tots els éssers vius... i especialment dels humans. I sabeu com ho fan? De forma sigil·losa, de nit i de dia, ploga o neve, faça fred o calor... A tot hora els monstres s’aprofiten dels humans, del seu treball i de les seues festes, de les seues abraçades i tradicions, del seu menjar i de les seues aficions... per fer-se cada volta més forts, cada volta més nombrosos, cada cop més atrevits i més perillosos.
 6. 6. Quan els habitants del poble s’adonen de la presència de Coro, veuen les seues intencions i com es fa cada vegada més fort, prenen una decisió que mai abans havien pensat: es tancaran tots a sa casa i així, sense el contacte amb la VIDA, el monstre es morirà de fam i marxarà. Dit i fet, en un tres i no res, tot el poble es tanca a les seues llars, grans i menuts, pares i mares, gats i gossets... van acabar a casa tots «tancadets».
 7. 7. Passen els dies i la gent segueix a casa... i el monstre està fora, esperant que algú trague el nas per la porta per començar a alimentar-se d’ell. El setge al poble és total, tot tancat i barrat, tot net i escurat... per evitar que el monstre entre per les escletxes de portes, finestres i teulats. La batalla és contínua, no hi ha descans, el monstre no dóna treva i es va enrabiant. Malgrat ser molt forts i sacrificats, les mares i pares de cada casa es van debilitant i el monstre segueix com si res, esperant, a l’aguait, sempre atent a qualsevol sorollet, a qualsevol distracció, a qualsevol moviment... La situació comença a ser desesperada, la gent està molt cansada, l’ambient és trist i fosc... Ningú, dins a cada casa, sap què fer!!
 8. 8. Aleshores, dos germans avorrits, asseguts vora una finestreta per veure el carrer, parlen entre ells del que passa... i acaben ordint un pla molt arriscat i venturós per véncer Coro. A través d’Internet, un a un, van explicant el seu pla, preparant la seua estratègia i elegint el seu moment. Quan tothom està ben assabentat, comença la lluita amb el monstre!!! El primer que fan és comunicar-lo a les altres xiquetes i xiquets... de totes les cases i xalets, de la Serra a la vall del riu Sec... de la costa fins al llac de l’oest!!!
 9. 9. La primera fase és no deixar-se vèncer dins a casa, es fan forts, ajuden la seua família i es preparen per a una lluita llarga, constant i dura. Aleshores tots els xiquets comencen a alimentar-se bé, a menjar només allò precís i saludable. Comencen tots els dies fent exercici físic per estar forts i desperts, ràpids i atents, àgils i contents.
 10. 10. La segona fase és enfrontar-se al monstre. Han pensat que com ell és tant fort... no es podrà resistir a fer un repte amb ells. Així, cada xiqueta i xiquet, a cada casa i xalet, comencen a reptar al monstre, a provocar que isca de la seua comoditat. Dit i fet, el monstre, avorrit com està i famolenc com se sent, comença a acceptar toooooootttssss els reptes proposats... i cada vegada està més incòmode, cada vegada més embolicat, cada vegada més enfadat... i cada vegada més cansat. Ja l’han torbat!!!
 11. 11. L’última fase està llesta, Coro es mostra desorientat i enfadat. Ara cal la darrera acció, la definitiva, la que el guanyarà i el farà marxar. Aquella nit, tots els xiquets i xiquetes se’n van prompte al llit, a dormir... i a somniar!!! Cadascú comença a somniaaaar i somniaaaar..., i els tots somnis van eixint de les casses per posar-se al cap de Coro i el seu exèrcit, confonent-lo i torbant-lo fins que perd el seny i la voluntat i, per on han vingut, decideixen marxar!!!
 12. 12. … i aleshores s’obren les portes de cada casa, criden als veïns i ixen tots al carrer per celebrar que el monstre ha desaparegut... però no sabien perquè!! Al dia següent els habitants del poble, en llevar-se, escolten els pardalets, veuen els coloms volant pel cel, els moviments dels gats i gossos són diferents, l’ambient de l’aire és fresc, com abans...
 13. 13. ... i els conten el seu pla, tot allò que han estat fent els darrers temps per derrotar al monstre, i com amb els seus hàbits, els seus reptes i els seus somnis han fet fora Coro i el seu exèrcit per sempre més!!! Quan s’alcen els xiquets, la gent gran els explica què ha passat... i els xiquets somriuen…
 14. 14. A partir d’aquell dia el poble recupera la normalitat... però ara són més forts, estan més junts i s’ajuden més que mai!!! Això ha derrotat Coro i farà que mai més tinga ganes de tornar!
 15. 15. I vet aquí un gos, i vet aquí un gat,... que aquest conte s’ha acabat!! Espero que us haja agradat... a vosaltres que sou els protagonistes de veritat!!!

×