O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

El vocabulari dels pobles i les tradicions

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
25dabril3
25dabril3
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 19 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (19)

Quem viu também gostou (20)

Anúncio

Semelhante a El vocabulari dels pobles i les tradicions (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

El vocabulari dels pobles i les tradicions

  1. 1. El vocabulari dels pobles i les tradicions
  2. 2. La dansa de la mort  Verges (Girona)  És una antiga tradició medieval que es representava a tota Europa.  Són representacions que signifiquen que tots som iguals davant de la mort, davant del Judici Final.  Els protagonistes són uns tètrics esquelets que salten i van fent una dansa circular envoltats d´altres personatges vestits amb túniques negres.  La presència de rellotges signifiquen que a tots ens arribarà l´hora.
  3. 3. La festa dels traginers  Balsareny  Se celebra cada diumenge abans de Carnaval  És una festa en honor d´aquest ofici tan tradicional: els traginers o carreters  La cavalcada és l´acte principal de la festa: els traginers fan una llarga desfilada pels carrers de Balsareny on podem veure com es feia antigament el transport de tota mena de mercaderia.  També es fa la benedicció dels animals a la plaça, un esmorzar popular, una exhibició de com s´esquila i es ferra el bestiar i altres activitats.
  4. 4. La baixada dels raiers  Coll de Nargó, La Pobla de Segur , Balaguer  Als voltants del 15 d´agost.  És una festa que reivindica l´antic ofici dels raiers: els encarregats de transportar la fusta dels arbres dels Pirineus fins a l´interior a través del riu amb l´ajut de rais.  Durant tot el dia es pot veure baixar els rais baixant pel riu Segre tal com ho feien a finals del segle passat.
  5. 5. La Patum  Berga (Berguedà)  La setmana de Corpus  Se celebra des de finals del segle XIV  És una festa molt popular i la participació de la gent és fonamental.  Són diferents comparses que aglutinen llum, foc, color i música.  El Ball de l´Àliga és la comparsa més popular.
  6. 6. Quimono
  7. 7. Sari
  8. 8. Ponxo
  9. 9. Gel.laba
  10. 10. Gentilicis  Sard/sarda/sards/sardes  Uruguaià/uruguaiana/uruguaians/uruguaianes  Xipriota/xipriotes  Brasiler/brasilera/brasilers/brasileres  Iranià/iraniana/iranians/iranianes  Finès/finesa/finesos/fineses// finlandès/esa  Indi/índia/indis/índies  Libanès/libanesa/libenesos/libaneses  Filipí/filipina/filipins/filipines

×