O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

KRIPTOVALUTE.pptx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 10 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Anúncio

KRIPTOVALUTE.pptx

  1. 1. KRIPTOVALUTE ĐORĐE LIPOVAC
  2. 2. SADRŽAJ  1-HIPERLINKOVI  2-DEFINICIJA  3-BITCOIN  4-RUDARENJE  5-GRAFIČKE KARTICE  6-MANE  7-PREDNOSTI
  3. 3. HIPERLINKOVI Youtube video o kriptovalutama Wikipedia
  4. 4. DEFINICIJA  Kriptovaluta je oblik digitalne imovine koja se koristi kao sredstvo razmene koristeći kriptografiju  podskup digitalnih valuta, alternativnih valuta i virtuelnih valuta.
  5. 5. BITCOIN  Bitkoin, koji je kreiran 2009. je prva decentralizovana kriptovaluta.  Kreirao ga je Satoši Nakamoto
  6. 6. RUDARENJE  Njihov zadatak je verifikacija transakcija između onih koji trguju Bitkoinom.  Ovaj proces uključuje rešavanje jednačina, koje, iako nisu sastavni deo verifikacije kretanja valute, predstavljaju sigurnosnu prepreku da niko lažno ne uređuje globalni zapis svih transakcija.
  7. 7. GRAFIČKE KARTICE  Grafičke kartice su sposobne da obavljaju više proračuna, što dovodi do poboljšanog autputa za proces kripto rudarenja  Zbog rudarenja kriptovaluta, desila se nestašica grafičkih kartica
  8. 8. MANE  Transakcije kriptovaluta su nepovratan proces nakon nekoliko potvrda transakcije. Jedna od stvari koje kriptovalute nemaju u odnosu na standardne kreditne kartice je zaštita korisnika od prevare.  Tradicionalni finansijski proizvodi imaju imaju jak i razvijen sistem za zaštitu potrošača, za razliku od kriptovaluta.  Mnoge banke ne pružaju usluge kriptovalutama i njihovim korisnicima, takođe odbijajući da sarađuju sa digitalno-valutnim kompanijama.  Kriptovalute treba da zadovlje mnoge uslove da bi mogle da se koriste na globalnom nivou. Npr. broj trgovaca bitcoinom je mali, ali konstantno rastući.  Sa tehnološkim napredovanjem, javljaju se potrebe za sve jačim računarima sa specijalizovanim hardverom i softverom za njihovo korišćenje.  Mogu biti zauvek izgubljene/uništene zbog nekog štetnog softvera ili gubitka podataka na interentu.  Zabrane u određenim državama su dostigle nivo ogromnih novčanih kazni.
  9. 9. PREDNOSTI  Hakovanje blockchain je dosta težak posao, jer zahteva istovrmeno hakovanje nekoliko hiljada računara, što je gotovo nemoguće.  Ima ozbiljan potencijal da zameni trenutni novčani sistem u svetu, jer broj korisnika kriptovaluta raste.  Niko ne može da promeni količinu novčića koji se koriste.  Zbog ograničene količine novčića, otporan je na inflaciju.  Nema potrebe da trošimo novac za nekakvo održavanje računa.  Svako može da vidi sve transakcije koje su ikada napravljene.  Nije kontrolisan ni od koga, već ima svoju sopstvenu mrežu po kojoj radi, odnosno koristi princip decentralizacije
  10. 10. KRAJ Zanimljiva cinjenica: rudarenje kriptovaluta trosi vise struje nego cela drzava argentina. Hvala na paznji!

×