O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

El mite de la caverna

  • Entre para ver os comentários

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

El mite de la caverna

  1. 1. EL MITE DE LA CAVERNA Els presoners van en una caverna on només poden observar les ombres que es projecten a la paret Creixen pensant que la realitat són les ombres S’allibera un presoner Se li obliga a mirar la llum i veu els objectes. Li pregunten qué és real COMPROMÍS Les ombres per ell són més reals El porten a l’exterior enlluernat pel sol. Primer només veu ombres, després els reflexes de l’aigua, i finalment les persones i els objectes en si Conclusió: El sol ho governa TOT Entén les ombres de la caverna Es sent feliç del seu canvi i compadirà els altres presoners de la caverna Faria qualsevol cosa per no tornar a la caverna Torna a la caverna Els explica als seus companys que el món no són ombres No el creuen i el prenen per boig CONCLUSIONS: CAVERNA: Món visible Presoners FOC: Sol Món exterior: Món intel·ligible El món intel·ligible és la causa de tot el bell i bo. També la veritat i la intel·ligència. En el món visible el bé és el sol; el fonament de tot.
  2. 2. Què és real? El real pels presoners és la caverna ja que per ells és el seu món visible. Això és una concepció errònia perquè no està mirant la realitat en la bona direcció. Per tant, la realitat de Plató és el món intel·ligibles que nosaltres no podem percebre ni veure. El nostre món visible operant és tan sols una ombra d’aquest món real. Què és la veritat? La veritat és aquella que no podem percebre, sinó que l’hem de deduir a partir del món real, intel·ligible. Relació entre la realitat i la veritat La veritat depèn de la realitat perquè aquesta veritat no es podrà conèixer mai si no coneixem el món intel·ligible. Què és la realitat per nosaltres? La nostra realitat és aquella que veiem, sentim, pensem... que vivim. Per tant, la nostra veritat es basarà a partir d’aquesta realitat. Pot existir alguna altra realitat però no ho sabem. Per aquest motiu ens basem en la realitat perceptible per nosaltres.

×