O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Projekt:Informatike
Pikat Kryesore:  Cfare eshte       4  Realiteti i ngrohjes                 globale dhe Sondazhe1...
Cfare eshte ngrohja Globale?    Studimet shkencore mbi ngrohjen    globale tregojnë se ky problem behet gjithnjë ...
Karakteristikat e ngrohjes Globale      1.  Gjate 40 viteve të fundit temperatura        është rritur rreth ...
CFARE SHKAKTON NGROHJA GLOBALENëse ndotja kimike vazhdon pa umarrë masa kundër saj, ngrohjaglobale dokërcënoje shëndetin, ...
Realiteti i Ngrohjes GlobaleVirtualisht në të gjitha sondazhetqë janë bërë, një pjesë tepër emadhe beson se ngrohja global...
Sondazhe              Në Shtator 1998                   Wirthlin sondazh         ...
Në Korrik 1999 NBCNews/Wall Street    Në Gusht 2002     Në shtator 2002,Jurnal sondazh, vetëm  Harris sondazh,  ...
Pro shqetesimit te  Kunder shqetesimit te              Ngrohjes Globale   ngrohjes GlobaleTetor 1997   ...
Rritja e temperatures se deteve si pasoje Ngrohjes Globale      Mesatarja vjetore      Mesatarja cdo 5vjet 7 6...
Thenje per ngrohjen Globale “Faktet janë aty që ne kemi krijuar, njeriu ka krijuar,një plagë të vetë- shkaktuar nëpërmjet ...
“I kemi kaluar pikat e majes, por nuk e kemi kaluarpiken prej se ciles nuk ka kthim.Ende mund tikthejme gjerat,por kjo ker...
Punoi:Matilda GremiKlasa:10L
Projekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globale
Projekt ngrohja globale
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Projekt ngrohja globale

 • Seja o primeiro a comentar

Projekt ngrohja globale

 1. 1. Projekt:Informatike
 2. 2. Pikat Kryesore: Cfare eshte 4 Realiteti i ngrohjes globale dhe Sondazhe1 ngrohja globale? 5 Thenie per ngrohjen Karakteristikat e Globale2 ngrohjes global Foto Cfare shkakton ngrohja 63 globale?
 3. 3. Cfare eshte ngrohja Globale? Studimet shkencore mbi ngrohjen globale tregojnë se ky problem behet gjithnjë e me shqetësues nga dita në dite. Ndryshimet e klimës janë të verteta dhe sa vjen e rriten më tepër. Niveli i dioksidit të karbonit në ditët e sotme është rreth 30 % më i lartë se sa ka qenë përpara evoluimit të industrisë. Ajo që të bën më shumë përshtypje është shpejtësia me të cilën niveli i CO2 është rritur. Nga njohuritë gjeologjike të njeriut mbi botën për miliona vite bota kurrë nuk ka përjetuar një rritje aq të shpejte. Firma e influencës së njeriut është krejtësisht e dukshme. Ska aspak dyshim që ne kemi krijuar ndryshime te atmosferës nga djegia e lendeve kimike dhe gazrave.
 4. 4. Karakteristikat e ngrohjes Globale 1. Gjate 40 viteve të fundit temperatura është rritur rreth 0,2-0,3 °C. 2. Ngrohja në shekullin e 20te është më e madhe nga të gjitha kohërat e 400-600 vitet e fundit. 3. 7 nga 10 vitet më të ngrohta të shekullit te 20te janë ato të 90tes. 4. Malet e akullta të poleve janë në levizje. 5. Akujt në polin e veriut kanë humbur rreth 40 % te trashësisë së tyre gjate 4 dekadave të fundit. 6. Niveli global i detarëve është rritur pothuajse 3 herë më shpejt në krahasim me 3000 vitet e fundit. 7. Studimet e shumta tregojnë se bimët dhe kafshët ndryshojnë numrin dhe sjelljen e tyre në bazë të ndryshimeve klimatike
 5. 5. CFARE SHKAKTON NGROHJA GLOBALENëse ndotja kimike vazhdon pa umarrë masa kundër saj, ngrohjaglobale dokërcënoje shëndetin, qytetet,bregdetet, dhe të gjithat bukuritënatyrore apo krijimet e njeriut.Një potencial të madh nësëmundjet dhe vdekjet që kanë tëbëjnë me nxehtësinë, gjithashtu njështrirje më të gjerë te infeksionevedhe sëmundjeve që transmetohetnga insekte dhe mikrobe në zonanë të cilat më parë nuk kanëekzistuar.
 6. 6. Realiteti i Ngrohjes GlobaleVirtualisht në të gjitha sondazhetqë janë bërë, një pjesë tepër emadhe beson se ngrohja globaleështë një problem i vërtete. Vetëmnjë pjesë tepër e vogël e publikut(me pak se çereku) dyshon nërealitetin e ngrohjes globale
 7. 7. Sondazhe Në Shtator 1998 Wirthlin sondazh 74 % shprehenNë Tetor 1997 Universiteti i besimin se ngrohjaOhios të pyetur mbi idenë e globale është etemperaturës së globit të ngriturnë mënyre graduale gjate 100 vërtete ndërkohe qëviteve e fundit rezultoi në 77 % e 22 % thonë se nuktyre të besojë së ky proces është i besojnë.mundur të jetë zhvilluarndërkohë që 22 % e tyre thonë sembase jo. Kështu që 74 %mendon se temperaturamesatare e globit të jetë nëngritje gjatë të ardhmesndërkohë që 22 % mendon senuk mundet.
 8. 8. Në Korrik 1999 NBCNews/Wall Street Në Gusht 2002 Në shtator 2002,Jurnal sondazh, vetëm Harris sondazh, 74 % është thëne të11 % qëndruan në 72 % thuhet se "besoje që përhapjapozicionin që besojnë teorinë e e gazerave si"Shqetësimi për ngrohjes globale dioksidi i karbonitngrohjen globale ndërkohe që 20 % po shkakton rritjenështë i thuhet të mos e e temperaturëspajustifikueshëm. besojnë. Nga globale" ndërsa Dhjetori 1997 në 23 % nuk besonte përgjigje të të (Time/CNN) njëjtës pyetje 67 % thuhet të besojnë dhe 21 % jo.
 9. 9. Pro shqetesimit te Kunder shqetesimit te Ngrohjes Globale ngrohjes GlobaleTetor 1997 77 % 23 %Universiteti i OhiosNë Shtator 1998 Wirthlin 74 % 26 %Në Korrik 1999 NBC 11 % 89 %News/Wall Street JurnalNë Gusht 2002 Harris 72 % 28 %sondazh,Në shtator 2002 74 % 26 %(Time/CNN)
 10. 10. Rritja e temperatures se deteve si pasoje Ngrohjes Globale Mesatarja vjetore Mesatarja cdo 5vjet 7 6 5 4 3 2 1 0-1-2 1880 1900 1920 1940 1960 1980 2000-3-4
 11. 11. Thenje per ngrohjen Globale “Faktet janë aty që ne kemi krijuar, njeriu ka krijuar,një plagë të vetë- shkaktuar nëpërmjet ngrohjes globale.” --Arnold Schwarzenegger--
 12. 12. “I kemi kaluar pikat e majes, por nuk e kemi kaluarpiken prej se ciles nuk ka kthim.Ende mund tikthejme gjerat,por kjo kerkon nderrimin e drejtimitshume shpejte” --James Hansen-- “Paralajmërimet për ngrohjen globale kanë qenë jashtëzakonisht të qartë për një kohë të gjatë.Ne po përballemi me një krizë të klimës globale. Ne po hyjmë në një periudhë të pasojave” --JOHN MCCAIN--
 13. 13. Punoi:Matilda GremiKlasa:10L

×