Mais conteúdo relacionado

Diari personal vall de núria laura

 1. Diari personal Laura Cabrera
 2. Primer dia , dimarts 20 de març del 2012 A les set del matí em va aixecar el meu pare. Avui me’n vaig de colònies amb els meus companys del col·legi, no he esmorzat molt perquè em marejo en els viatges llargs. Ja està tot preparat només falto jo, li dono petons a la meva mare i la meva germana.
 3. Ara anem cap a casa de la Valèria a buscar-la per anar cap a l’escola i allà agafar l’autocar que ens portarà cap Ribes de Freser. Ja hem arribat al col·legi i ens acomiadem de les nostres amigues que no poden venir amb nosaltres. Una vegada he pujat a l’autocar, em poso la musica, ens queda un llarg viatge.
 4. Durant el trajecte comencem a jugar a un joc de triangles i rodones molt divertit, aquest joc fa el viatge més ràpid. L’autocar es para a Ribes de Freser i allà comencem a menjar i fent-se fotos. Comença la nostra aventura! Agafem el Cremallera, quina cosa més curiosa tots els trens tenen noms de muntanyes.
 5. Dins del cremallera parlem de coses sense importància esperem que passi el temps i arribem a l’hotel. Ja hem arribat a l’hotel, estic molt nerviosa. L’Uri ens porta a la sala on antigament s’havia signat el primer estatut, ens recorda les normes i ens dona les claus de l’habitació. Quan ja estem a la nostra habitació, cadascuna decideix el llit, el calaixos del armari ...
 6. A les tres de la tarda fem un taller sobre el medi ambient, és una mica avorrit, tot i que fa bon temps perquè encara no ha nevat. Després tenim temps lliure per fer el que volguem. ¡Quina gana! sort que ja és hora de sopar.
 7. A continuació ens toca la xerrada de seguretat on el Joni i la monitora Ana són uns excursionistes que els havia agafat un allau i ens expliquen el material, que s’ha de fer, com s’ha de fer, a qui s’ha d’avisar... ho trobo una mica interessant, i l’Ana com fa bromes, se’n passa l’estona molt ràpid, sort perquè estic esgotada i només vull anar al llit a dormir.
 8. Segon dia, dimecres 21 de març de 2012 L’Anna com li costa molt aixecar-se es posa el despertador molt d’hora però no serveix per a res no l’escolta ni ella, ni l’Aida que són a les que més els costa llevar-se i m’he d’aixecar jo i ja no em puc dormir. Com no tinc res a fer i fa molt de fred em poso un polar i començo a pentinar-me per desprès quan es llevin no hagi d’esperar per entrar al lavabo.
 9. A un quart de nou ja estem a baix, en el nostre lloc de quedada per anar tots a esmorzar al buffet. Ara que estic tipa de menjar ja puc anar a fer l’excursió amb les raquetes. Ara que ja ens em posat les raquetes el Juan ens explica com hem de caminar amb elles sense caure.
 10. Com cansa anar amb raquetes i això que només he fet la primera pujada, poc a poc començo a anar millor amb les raquetes i no em canso tant, és molt més fàcil caminar ara que abans. Durant el trajecte anem parant cada certa estona, parem per descansar i així en Juan ens explica les muntanyes, la vegetació, els animals...
 11. Ara em de creuar un pont, ¡MARE MEVA EM MATARÉ! Però amb molta lentitud aconsegueixo passar com tothom i sense caure’m, després d’això fem fotos. L’Uri fa una entrevista a la Paula, bebem aigua... Apa, una altre vegada a tornar a caminar, sort que ara hem de baixar. M’he cansat més baixant la muntanya que pujant- la.
 12. Ara tornem a deixar una altra vegada les raquetes, però abans hem de fer un vídeo pel treball. Una vegada tretes les raquetes comencem una guerra de boles de neu entre nosaltres, però l’Uri diu que ja hem d’acabar i fem una carrera.
 13. Pobre el Roger, quina llàstima és l’últim i cadascú li llença una bola de neu però jo veig més boles de neu que persones allà. Que bé ara toca menjar, després de tant esforç hem de posar alguns nostre cos. Un cop ja són les dues hem d’anar a la sala del primer dia, allà es explicaran que hem de fer, com ho hem de fer, les normes, el temps, el lloc de trobada...m’ha tocat amb el Daniel, la Valèria i el David nutrients en el nostre cos.
 14. Ens hem equivocat mirant el mapa i estem en el lloc contrari però no passa res ja ens hem aconseguit ubicar-nos. Només hem aconseguit sis fites de vuit, ha sigut molt divertit. Ja cansats i mullats ens anem a dutxar i ens preparem pel sopar. Tot el menja que he agafat ha estat molt bo.
 15. Per com està el cel no podrem fer la part practica del taller d’astronomia, tot i així fem el taller, és una mica avorrit però que hi farem. Ja és hora d’anar- se’n a dormir.
 16. • Tercer dia, dijous 22 de març del 2012 • Una altre vegada torna a sonar el despertador de l’Anna i ella ni el sent, el torna a apagar com sempre. Ara mateix no tinc ganes d’aixecar-me em quedaré una estoneta al llit fins que el professor piqui a la porta. No m’han semblat ni cinc minuts quan truquen a la porta
 17. • . És l’Uri i com sempre intenta despertar a l’Aida i l’Anna, aquesta ultima es un cas impossible perquè quan l’Uri se’n va ella es torna a dormir.
 18. • Quina gracia, l’Anna corrents per l’habitació perquè no troba res del que es volia posar i falten deu minuts per l’esmorzar. Ara ja estem totes, cap a baix corrents perquè ens falten dos minuts i em nego a que em llencin boles de neu. Avui m’he quedat sense unes pastes que volia per menjar però que hi faré, menjaré una altre cosa. Ja hem fet sobre taula i pugem per preparar-nos per la caminada d’avui, anem fins a Queralbs.
 19. • Quin mal d’esquena i a sobre el terra rellisca però que hi farem dins de tot és molt divertit mentre cantem cançons i ens fem fotos de record. Ja estem acabant o això crec perquè estic morta de fred, tinc mal de cap i a sobre ja no em sento els peus. Ja hem arribat a l’estació no creia que estaria tan feliç de veure un lloc tancat i on pogués seure. Per menjar hi ha dos entrepans però no tinc prou gana per menjar- me tot el que hi ha.
 20. • En Juan ens explica sobre els animals, el mal que poden fer, com són, en quina època de l’any es reprodueixen... Desprès d’aquesta classe sobre els animals agafem el Cremallera per anar a Ribes Vila i fer el taller del Cremallera.
 21. • Sembla que aquest taller no s’acaba mai. Si què és llarg. Quin fred. Vull seure i descansar i també una manta. Sort que ara ja estem al sol i no tinc tant de fred, ara en Juan ens està explicant les agulles de les vies. Mai no havia vist un Cremallera per sota, hi ha moltes peces, aquí a baix està tot ple de greix espero no tacar-me. Una vegada ja l’hem vist per sota seiem als seients del mateix tren i allà fem alguns exercicis del dossier.
 22. • Ja hem agafat i estem en el Cremallera. Tots amb una cara de plaer per poder descansar i relaxar-nos. • En el temps lliure faig el que més desitjava dutxar- me amb aigua calenta i relaxar-me, ningú m’interromp i tampoc hi ha crits per l’habitació perquè l’Anna i l’Aida. Com no tenia la clau de l’habitació la deixo oberta mentre vaig a les altres habitacions. Ja vestida i mig pentinada vaig a sopar i com sempre no pot faltar la meva amanida.
 23. • Tothom es prepara pel ball i ens fem fotos amb tots per no oblidar mai aquest dia. Sortim fora de l’hotel per anar a la discoteca. Tinc mal de cap i no vull ballar ni escoltar música el que vull és anar-me’n al llit però que hi farem. Estic parlant amb la Cristina a ella tot aquest rollo de ballar no li agrada i l’Uri em pregunta si vull pujar cap a d’alt, però no vull anar sola i tinc una idea fantàstica, li dic que si la Cristina es pot venir amb mi. Estem una estona a l’habitació parlant de les activitats que havíem fet.
 24. • Cada una marxa a la seva habitació, arriben tots i m’adono que ja no tinc son. L’Anna, l’Aida i jo tenim molta son i quan la poca gent se’n va de la nostra habitació ens posem a dormir.
 25. • Quart dia, divendres 23 de març del 2012 • Escolto uns sorolls, algú toca a la porta, però no tinc ganes d’obrir, cada vegada són més insistents i més forts. Com cap de les meves companyes es desperta amb els cops de porta, haig d’obrir jo com cada dia. És l’Uri i mentre ell desperta l’Anna, jo miro l’hora, QUÈ TARD!! Només tenim deu minuts per canviar-nos.
 26. • L’Anna, quan li diem això, s’aixeca més ràpid que mai. Arribem justes a l’esmorzar. Com jo ja tinc fetes les maletes, les deixo a la sala de jocs vaig a fer un tomb. • A les deu ja estem en el lloc de quedada de sempre i anem darrere de l’hotel a fer les multiactivitats.
 27. • Comencem per l’iglú, ens expliquen com es fa, el material que hem d’utilitzar, de quantes persones serà el grup. Jo em quedo a ajudar al Jose amb l’iglú. Quan ja se’ns acaba el temps anem a llençar-nos amb trineu, que entretingut. Em llenço en parella i sola, totes dues estan molt bé. L’última cosa que fem és tir amb arc amb l’Ana que ens ensenya com es fa. En un mini concurs que fem el meu grup guanya.
 28. • Estem fent cua per menjar. Quan ja el tenim, hem de menjar ràpid i corrents perquè hem d’agafar el Cremallera, però abans de sortir del menjador l‘Ariadna apaga les seves espelmes d’aniversari. • Ja estem a l’autocar i estem tots cansadíssims, jo només vull tornar a casa i tombar-me al sofà amb la meva manta.