O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

CB

345 visualizações

Publicada em

Publicada em: Marketing
 • Seja o primeiro a comentar

CB

 1. 1. Culture Book 2013 www.trencadis.ro
 2. 2. “Never underestimate the power of a few committed people to change the world. Indeed, it is the only thing that ever has. ” Prima oară când am citit aceste cuvinte, am simțit că cineva mi-a citit gândurile. Acesta este mesajul meu pentru Trencadis. Acesta este mesajul Trencadis pentru restul lumii. Trencadis nu este doar o companie, este mult mai mult decât o companie. Trencadis suntem noi. Trencadis este o comunitate, un grup unit, un trib. Tribul nostru. Iar ca orice trib, noi, Trencadis, avem o cultură comună, dar și un scop comun: inovarea sectorului public, într-o manieră ce depășeste excelența și performanța. Pentru a ne atinge scopul, împreună am decis că trebuie să avem o cultură proprie. Împreună am descis că această cultură este definită de prețuirea echipei din care facem parte (tribul), de faptul că trebuie să avem grijă unul de celălalt, că trebuie să ne respectăm unul pe celălalt, indiferent de lucrurile care ne diferențiază, dar și să ne bucure lucrurile pe care le avem în comun. Că trebuie să ne placă la nebunie ceea ce facem, că nu trebuie să uităm să ne distrăm pentru a ne stimula creativitatea, că trebuie să facem totul pentru a ne atinge obiectivele. Împreună am decis că nu trebuie să ne oprim, că trebuie să creștem încontinuu, că trebuie să fim cei mai buni, că potențialul nostru nu are limite, că totul depinde doar de noi. Cultura noastră, valorile definite de noi, sunt o sinteză a ceea ce suntem, a felului cum vom acționa, a felului în care ne vom comporta. Dar ele sunt un punct de plecare, o bază, o fundație, pentru că, asemenea oricărei comunități, oricărui trib, vom evolua fără oprire. Trebuie să evoluăm încontinuu. Iar cultura noastră și valorile noastre vor evolua odată cu noi. Întotdeauna există o cale mai bună, întodeauna vom putea mult mai mult. P.S. : Don’t forget that we are awesome! Cu drag și prețuire, Radu Negulescu General Manager
 3. 3. Echipa Trencadis Radu Negulescu Mihaela Robert Florin General Manager Financial Manager Web Development Manager Software Development Manager Loves Aggresive Inline Skating & Lego Enjoys wall painting, collecting beach sand, and dancing Is a Rockstar, Aquaman, and loves snowboarding and ... MACs Loves Cooking Carmen Betty Alina Andrei H. Chief Financial Officer HR Manager Sales Manager Design Manager Sergiu T. Doru Daniel B. Ana-Maria Project Manager Project Manager Web Designer Programmer Alex B. Alex O. Andrei C. Claudiu Programmer Programmer Programmer Programmer Îi place arta teatrală, să cânte și să realizeze make-up Își ilustrează colegii în Photoshop în ipostaze amuzante Este un vajnic umblător pe două roţi, aka Biciclist incurabil Este campioană la ski, instructor de aerobic și o excelentă vâslașă Este un tată grozav, un tip amuzant și... fost fotbalist de succes Este pasionat de pescuitu` pe dealurile patriei, jucatu` jocurilor jucate Works magic on the microphone Enjoys Carting and he’s Master in Paprikas Is great at Level 7 Ping Pong Loves Snooker Găsește meme cu pisici pentru orice ocazie, and she’s awesome! Is Master Chef and Programmer by day, Ninja by night
 4. 4. Daniel P. Gelu Marius N. Vlad Programmer Programmer Programmer Programmer Iubește arta decorativă, vintage stuff, photo manipulation Is a Gamer and a magnificent Cook Is great at World of Warcraft Is a good listener and a Chess Master Natalia Ovidiu Raul Laura Programmer Programmer Programmer PR Specialist Este talentat la fotbal Is a passionate Dancer and a Master in Spaghetti Carbonara Rahela Valeriu Virgil Marius P. Programmer Programmer Programmer Software Tester Enjoys Freeriding and he’s a talented Movie Director Is a Professional Dancer Elena Anamaria Sergiu M. Monica Software Tester Software Tester Scholar Account Manager Mihai Andreea Diana Asisstant Assistant Manager Sales Assistant E talentată la croșetat Iubește să citească și să gătească Confecționează cutiuțe din felicitări și carton Iubește tenisul de masă și … shoppingul Este pasionat de baschet, fotografie, Diablo III Este pianist talentat Is a Singer and a Great Cook Iubește joggingul matinal, tenisul, fotografia și călătoriile Este pasionat de Dota 2, Counter-Strike și fotbal Este talentată la desen și pictură Tricotează și face prăjituri gustoase
 5. 5. What we love about Trencadis Sergiu M. Îmi place echipa Trencadis deoarece este o echipă tânără, optimistă și distractivă. Pe lângă munca de zi cu zi, știu să se și distreze. Florin #loving @Trencadis: echipa faină care suntem, posibilitatea de a crea lucruri noi, interesante, de a ne pune în valoare creativitatea. Vlad Atmosfera deschisă, colegii, posibilitatea de a învăța lucruri noi, într-un cuvânt: tot. #awesome Mihai Mă bucur că fac parte dintr-o echipă de excepție, profesionistă, cu obiective mari, care îmi dă posibilitatea să-mi dezvolt cunoștințele. Carmen Îmi place meseria mea, condițiile sunt confortabile, atmosfera placută, există o provocare continuă, vin cu plăcere la Trencadis. Succes! Betty @Echipa U rock! Marius Nica I like to see Ana being awesome every day.
 6. 6. Sergiu T. @TrencadisRo este compania la care am contribuit cu toții când aceasta a luat naștere, iar ceea ce îmi place cel mai mult este colectivul. Mihaela Îmi place la nebunie Trencadis pentru că mă provoacă în fiecare zi să fac lucruri noi, să cresc și sa mă dezvolt profesional, alături de o echipă deșteaptă și super cool. Ana Maria Kadar După părerea mea, la @TrencadisRo comunitatea și proiectele importante sunt punctele forte. Andreea Trencadis este locul în care oamenii iubesc ceea ce fac, o fac cu pasiune, vor să schimbe ceva în jurul lor și chiar reuşesc să facă asta. Natalia Trencadis: o echipă tânără, un loc de muncă excelent! :) Andrei H. Colegi ambițioși și un brand excelent! Raul Echipa Trencadis e unită, dinamică și foarte deschisă, iar acest lucru se confirmă în fiecare zi. Trencadis e o companie awesome ;) Monica Îmi plac colegii, pentru ei vin cu plăcere la muncă. Și interacțiunea cu clienții, e foarte plăcut să-i vedem mulţumiți de munca noastră.
 7. 7. Alex B. #Trencadis: locul unde facem ca “impossible” să fie “i’m possible”! Mergem înainte și în sus! Diana #Trencadis: a beautiful team! Alex O. Ceea ce mie îmi place cel mai mult la @Trencadis este munca în echipă #teamwork. Claudiu Trencadis este locul în care petrec momente frumoase, mă bucur de realizări și sunt înconjurat de prieteni. Trencadis este o familie. Virgil Trencadis e locul în care mă simt foarte bine, este un mediu de lucru excelent, cu oameni foarte frumoși, profesioniști și plini de viață. Elena #EchipaTrencadis însemnă organizare, respect, responsabilitate. Câte o glumă presărată din când în când face atmosfera perfectă de lucru. Gelu Trencadis este un puzzle format din piesele potrivite, alese cu grijă, puse exact acolo unde trebuie pentru a forma un tot unitar, perfect! Daniel B. La #Trencadis fiecare zi este o nouă provocare. Oameni de treabă, profesionişti.
 8. 8. Andrei C. @TrencadisTeam: Love u all! Alina Trencadis e locul ideal unde, prin implicare și rezultate, poți crește profesional și simți aprecierea celor din jur. Aceasta e satisfacția locului de muncă! Vali Fiecare membru din #echipa Trencadis e diferit, iar prin dorința de a învăța ceva nou în fiecare zi, devenim mai puternici și mai uniți. Marius P. Trencadis este o echipă de profesioniști care vor să schimbe imaginea sectorului public, sunt mândru că fac parte din Trencadis. Daniel P. #Trencadis este pentru mine “mozaicul” în care mi-am găsit locul favorabil creșterii și dezvoltării profesionale și personale. Laura Iubesc #echipa Trencadis, atmosfera de la birou, munca mea, viziunea #Trencadis, pentru că mă regăsesc în ele și mă reprezintă Robert I love #Trencadis #Ahtmosphere. Vin zilnic la lucru cu plăcere fiindcă știu că am de lucrat cu niște oameni #profi, #plăcuți, de #gașcă.
 9. 9. Valorile Trencadis
 10. 10. 1. Value our team Suntem o echipă unită, puternică, eficientă, iar acesta e secretul succesului nostru. Prețuim echipa și ne bazăm pe lucrul în echipă, pe comunicarea eficientă, și fiecare membru este apreciat pentru calitățile și munca sa. Împreună suntem un tot unitar, un mecanism care funcționează foarte bine, pentru că ”piesele” acestuia sunt de calitate și, puse împreună, creează ”motorul perfect”. Ne respectăm colegii și fiecare membru este important în realizarea obiectivelor echipei.
 11. 11. Alina Lucrez de peste 3 ani în cadrul companiei şi o văd drept locul de muncă ideal, deoarece suntem o adevărată echipă, în care toată lumea ştie ce are de făcut. Pentru mine, Trencadis înseamnă maturitate personală şi profesională, căci am crescut împreună, am învăţat să muncesc din greu şi să mă confrunt cu probleme zi de zi, dar am acceptat provocările de fiecare dată și le-am finalizat cu succes. Îmi place să lucrez cu profesionişti, am mereu ceva nou de învăţat de la ei şi cu fiecare nouă experienţă mergem la un nivel superior. Doru O companie puternică este formată din oameni puternici, din echipe solide. Cred că aici, în Trencadis, valoarea unei echipe reprezintă mai mult decât suma valorilor membrilor ei. Suntem uniți și puternici și, împreună, putem realiza tot ceea ce ne propunem. Ovidiu Pun accent pe munca în echipă, în acest domeniu nu poate exista “one man team”, de aceea fiecare își are rolul lui bine stabilit și fiecare este important și valoros în echipa respectivă, în proiectul respectiv :) Robert Pornind de la 3 persoane, am crescut enorm și am ajuns la un punct în care avem o echipă cu niște persoane extraordinare, care într-adevăr înțeleg ce înseamnă echipa, valoarea echipei, știu cum să se ajute reciproc să treacă peste probleme, știu să se distreze, să se simtă bine și vin cu plăcere la lucru fiindcă știu că acolo îi așteaptă niște oameni superbi, profi și plăcuți. Valoarea echipei și ajutorul reciproc sunt cele mai importante. Creșterea nu se oprește aici, sunt sigur că vom aduce și vom forma noi talente, noi personalități, colegi care vor face echipa și mai valoroasă. Sergiu T. Munca în echipă este de cele mai multe ori cheia marilor realizări. Este important să fim compatibili cu valorile și principiile din cadrul echipei din care facem parte. O echipă unită înseamnă un grup de oameni care se simt bine lucrând împreună pentru un scop comun. Pentru a-și îndeplini scopurile, o echipă are nevoie de multă muncă și multe sacrificii. Andrei C. Suntem un colectiv foarte unit, ne ajutăm unul pe altul, nu există dificultăți în comunicare între noi, mereu învățăm lucruri noi de la alți colegi, ceea ce duce la creșterea cunoștințelor noastre. Diana “Value our team” este una din valorile echipei Trencadis pe care eu le consider fundamentale. Trencadis este o echipă, un mecanism care nu ar funcționa dacă i-ar lipsi vreo componentă, un mecanism care nu ar putea atinge cele mai înalte standarde dacă aceste componente complementare nu ar funcționa la capacitate maximă. Știm să ne prețuim colegii și să îi respectăm.
 12. 12. 2. Keep growing Suntem într-o dezvoltare personală și profesională continuă, mereu învățăm și căutăm să ne perfecționăm în domeniul nostru, suntem interesați să aflăm lucruri noi și să ne lărgim aria de cunoaștere, vrem să avansăm mereu pe plan profesional, să ne îmbogățim experiența, aptitudinile, abilitățile, să devenim tot mai buni în ceea ce facem.
 13. 13. Alex. O Această valoare se reflectă pe partea profesională a unei persoane și este, din punctul meu de vedere, una din cele mai importante valori pe care o persoană ar trebui să le dețină. Spun aceasta prin simplul fapt că suntem oameni și că trebuie să evoluăm. Un exemplu prin care se poate demonstra această evoluție suntem noi înșine. Florin În sectorul în care activăm noi – IT&C - dezvoltarea continuă este o cerință obligatorie: ori reușim să ne îmbunătățim mereu cunoștințele, modul de lucru, tehnologiile pe care le utilizăm, ori e doar o chestiune de timp până să ajungem să fim “out-of-business”. De aceea, mă străduiesc să fiu în permanență conectat la ultimele progrese în materie de tehnologie și să inspir pe cei din echipa noastră să studieze și să încerce să pună în practică, ori de câte ori au ocazia, ce au învățat. Monica Am învățat foarte multe de când sunt în această echipă și învăț în continuare, ceea ce mă mulțumește atât pe plan personal, cât și profesional. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă care tinde tot timpul spre mai mult, pentru că știu că tot timpul voi învăța câte ceva. Ovidiu Personal doresc să mă dezvolt profesional cât mai mult și, cu fiecare zi care trece, să devin o persoană profesionistă. Daniel Pop Sunt de părere că fiecare dintre noi trebuie să își găsească ambiția și dorința de a-și depăși limitele, de a-și dori să avanseze și să se dezvolte pe cât mai multe planuri posibile. După 7 luni de când fac parte din echipa Trencadis, pot afirma că acesta este un loc favorabil în care să crești și să îți dezvolți atât abilitățile profesionale, cât și pe cele personale, deoarece este o echipă formată din oameni frumoși, fiecare cu o personalitate unică și, deși toți suntem diferiți, există cel puțin un lucru care ne leagă: dorința de dezvoltare și de progres. Virgil Dezvoltarea personală și profesională la locul de muncă este, pentru mine, cel mai important lucru, pentru că aici găsești oameni cu experiențe diferite, cu puncte de vedere diferite, cu viziuni care te pot ajuta și îndruma pe calea cea mai bună într-un timp scurt. Am învățat multe lucruri de când fac parte din echipa Trencadis, dar cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost să fiu curios, să întreb tot timpul ”cum” și ”de ce”. Acest lucru m-a ajutat să progresez foarte mult. Alex B. Un programator învață mereu. Necontenit apar lucruri noi și mai bune, ceea ce presupune o continuă învățare și o necurmată adaptare la nou. Mergem înainte și în sus! Mihaela This is my favourite! Fie că o facem conștient, planificat sau nu, fiecare din noi creștem și ne dezvoltăm în fiecare zi, datorită experiențelor pe care le avem și a felului în care le gestionăm. Fiecare zi aduce provocări care ne determină să fim creativi, să învățăm, să ne documentăm, să facem lucruri pe care nu le-am mai facut până atunci, iar în momentul în care ne uităm în urmă rezultatele aduc satisfacție. Cred că fiecare zi aduce o versiune upgradată a noastră.
 14. 14. 3. Being professional Suntem profesioniști în activitatea desfășurată și în imaginea afișată: atenți la detalii, ne facem treaba cu dăruire, suntem ”perfecționiști”, nu vrem să ne scape nimic, vrem ca ”produsul” pe care îl livrăm să fie la cele mai înalte standarde (pentru a fi mulțumiți de ceea ce am realizat, dar și clienții să fie mulțumiți).
 15. 15. Andreea În business, ca și în viață, suntem perfecționiști. Vrem să fim acei oameni pe care cei din jur îi respectă și îi apreciază pentru muncă, valoare și onestitate. Gelu Ne plac lucrurile bine făcute, iar satisfacția la finalizarea unui proiect este foarte mare, știind că nu am omis nimic, iar clientul este mulțumit de munca noastră. Marius N. Pentru mine, cea mai importantă calitate este profesionalismul. Fie că e vorba de crearea unui produs durabil, sigur, sau furnizarea unui serviciu de valoare, trebuie tot timpul să oferi clientului mai mult decât se așteaptă. Desigur, calitatea cere anumite costuri, cum ar fi timp în plus. De aceea, consider că profesionalism înseamnă și să alegi să spui NU și să faci o treabă bună, un produs de calitate, decât să spui DA și să oferi o soluție rapidă și proastă. Natalia Implicarea, dăruirea în activitatea pe care o desfăşurăm în fiecare zi ne face să ne dorim ca totul să fie perfect, clienţii/partenerii noştri să fie multumiţi, iar noi o echipă de profesionişti :) Raul Este necesar ca fiecare membru al echipei să fie dedicat, profesionist și perfecționist în ceea ce face, nu doar pentru a avea clienți cât mai mulțumiți, ci și pentru mulțumirea personală. Dacă aceste condiții sunt îndeplinite, produsul livrat către client nu poate fi decât foarte bun. Valeriu Pentru a avea succes, o companie trebuie să fie profesionistă. Trencadis, prin munca întregii echipe, menține un standard foarte ridicat al profesionalismului, dezvoltându-se astfel ca un partener de încredere pentru clienți. Alex B. Mă bucur că de când am venit în echipa Trencadis am avut în jur oameni care m-au ajutat să cresc profesional, la rându-mi oferindu-mi ajutorul colegilor atunci când e nevoie. De asemenea, varietatea proiectelor la care lucrăm mă ajută (chiar obligă) să cunosc și să folosesc multe tehnologii. Dani B. Ca și Designer la Trencadis trebuie să fiu foarte atent la detalii, chiar până la ultimul pixel :) Zi de zi încerc să “livrez” propuneri de design de înaltă calitate și profesionalism. Andrei C. Deși ne ținem de multe ori de glume, în momentul în care avem de terminat un proiect, sau un task, ne mobilizăm și reușim să îl ducem la bun sfârșit de fiecare dată. Andrei H. Nu promit dacă nu pot să-mi ţin promisiunea! Sunt sincer cu clienții, îmi place să știe dinainte care sunt problemele pe care le pot întâmpina. Le ofer puțin mai mult decât îmi cer. Încerc să le câștig încrederea și în același timp le acord încrederea. Diana Pentru noi, echipa Trencadis, profesionalismul constă în livrarea la timp a unor produse “perfecte”, atât din punctul nostru de vedere, cât și din punctul de vedere al clientului. Acesta este motivul pentru care noi suntem alături de clienții noștri, comunicăm cu ei, încercând să identificăm nevoile fiecăruia pentru a putea crea produsul “perfect”.
 16. 16. 4. Being open-minded Suntem deschiși la nou, nu avem prejudecăți, avem o viziune inovativă, suntem receptivi la idei și opinii diferite de ale noastre și suntem deschiși să le acceptăm.
 17. 17. Alex O. Pentru ca un individ să reușească să crească pe plan profesional el trebuie să fie deschis la posibile rezolvări ale unei probleme, să nu se blocheze pe o anumită rezolvare, ci să caute mereu noi soluții optime. Andreea Cred că ”being open-minded” e trăsătura dominantă a generației noastre. Suntem în pas cu tehnologia și inovația, și până la urmă, asta se cere pe piață. Carmen A fi deschis la nou înseamnă progres, de aceea trebuie să ne actualizăm mereu, să fim inovativi, îndrăzneți, curajoși în fața provocărilor. Elena Sunt o persoană deschisă și accept provocările deoarece acestea contribuie necondiționat la dezvoltarea profesională și personală. Gelu Suntem deschiși la tot ce este nou și folositor, deoarece știm cât de repede evoluează toate în societate, iar de obicei noile metode și tehnologii sunt mult mai eficiente și ușor de utilizat. Marius P. Este foarte important să fim open-minded, să fim deschiși la lucruri noi, la diverse moduri de abordare a unor probleme, la diferite soluții de a duce la bun sfârșit toate proiectele. Daniel Pop O viziune deschisă spre păreri și idei diferite îți permite să vezi situația dintr-un punct de vedere diferit, să scapi de limitări și să experimentezi idei și gânduri noi, să crești și să înveți de la cei din jurul tău. Ana Maria K. ”Being open-minded” e o valoare importantă care ne ajută atât în dezoltarea profesională cât și în dezvoltarea personală. Pentru a progresa trebuie să acceptăm și părerile altora, să fim deschiși la idei noi. În programare apar mereu lucruri noi, iar dacă nu suntem receptivi rămânem în urmă. Sergiu T. Atunci când ești pus în situația de a găsi o rezolvare la o problemă este foarte important să ai o minte deschisă, să asculți pe toată lumea, pentru că poți trage cocluzii atât din ideile bune cât și din cele mai puțin bune. Dacă ai impresia că ești cel mai bun, că toată lumea greșește mai puțin tu, s-ar putea să fie exact opusul. Betty Să înțelegi și să accepți opiniile celorlalți, să recunoști când greșești și să nu te blochezi în propriile tale valori. Să fii tolerant și să colaborezi. Asta înțeleg eu printr-o minte deschisă. Vlad Consider că este cea mai importantă valoare pe care o poate avea un om în general, iar la un programator este indispensabilă. Trebuie să fii deschis la nou, trebuie să accepți când greșești și ai nevoie de abilitatea de a te adapta la lucruri care poate nu îți sunt tocmai pe plac. Altfel nu se poate.
 18. 18. 5. Hard-working Suntem harnici, muncitori, punem valoare în muncă și în rezultatul acesteia, ne zbatem ca proiectele și toată activitatea noastră să iasă cât mai bine.
 19. 19. Ana Palfi Un vis nu devine realitate prin magie. E nevoie de efort, determinare și multă muncă. Nu există niciun secret pentru a ajunge o persoană de succes. Este rezultatul pregătirii, al muncii, al perseverenței și al învățării din greșeli. Gelu Muncim cu dăruire și suntem pasionați de ceea ce facem, iar acest lucru contribuie la bunul mers al lucrurilor, realizând proiecte “profi”. Laura Sunt mândră că fac parte dintr-o echipă care înțelege că doar prin muncă susținută se pot obține rezultate. Succesul nu vine ușor, iar colegii știu că pentru un rezultat excelent este nevoie de implicare, efort, dăruire și multă muncă. Dar astea nu ne sperie, ci ne ambiționează să dăm ce e mai bun pentru ca la final, să fim mulțumiți de activitatea noastră. Natalia Fără multă muncă și implicare nu reuşim să ne punem în valoare nici pe noi (fiecare în parte) şi nici echipa, de aceea trebuie să fim harnici şi suntem harnici şi vrem ca toată munca noastră să fie cât mai eficientă, valoroasă şi cât mai bună. Raul Pentru a excela și a avea rezultate foarte bune, în orice domeniu este nevoie de multă muncă și dăruire, de aceea munca trebuie pusă foarte bine în valoare. Claudiu Întotdeauna facem tot ce putem ca proiectele noastre să iasă cât mai bine, să fie livrate la timp și clientul să fie mulțumit de ce a primit. Fie că e vorba de un proiect mic sau de un proiect mare, totul este tratat cu seriozitate maximă și cu toții lucrăm la intensitate ridicată, pentru a asigura bunul mers al proiectului și finalizarea la timp a acestuia. Carmen A fi ”hard-working” este o trăsătură subînțeleasă, nu poți fi profesionist, nu poți fi de încredere, nu ai ce căuta într-o echipă dacă nu muncești, dacă nu depui efort să îți atingi țelurile.
 20. 20. 6. Being passionate Ne place ceea ce facem, ne facem cu plăcere munca, suntem pasionați de domeniul în care lucrăm, punem pasiune în tot ceea ce facem, atât în plan profesional cât și personal.
 21. 21. Andreea Trencadis este locul în care oamenii iubesc ceea ce fac, o fac cu pasiune, vor să schimbe ceva în jurul lor, și de ce nu, chiar reușesc să facă asta. Carmen Consider că suntem cu toții pasionați de ceea ce facem, nu poți realiza nimic dacă nu există plăcere, dorință, pasiune. Laura Îmi place la nebunie ceea ce fac și de aceea pun pasiune în toate taskurile pe care le am de îndeplinit; astfel am convingerea că rezultatul va fi unul excelent. Și e minunat să vezi că și colegii fac același lucru. Se vede că fiecare dintre noi este pasionat de ceea ce face și fiecare pune suflet pentru ca toate proiectele în care suntem implicați să iasă cât mai bine. Marius P. Când faci ceva cu pasiune totul este altfel, faci din plăcere, ești mult mai productiv, mult mai implicat și de aceea este foarte important să fii pasionat de ceea ce faci, să nu privești totul ca pe o muncă, ci ca pe o pasiune. Monica Îmi place cu adevărat ceea ce fac. Dimineața când mă trezesc nu zic niciodată “of, iar trebuie să merg la serviciu”, ci din contră, abia aștept. Deja de pe drum mă gândesc la ce am de facut în ziua în curs și mi le planific pe toate în așa fel încât să fac cât mai multe. Valeriu Fiecare membru al echipei Trencadis dă dovadă de o implicare totală pentru a asigura reușita proiectului. Astfel, compania devine mai mult decât niște oameni care lucrează împreună, este o echipă unită, devotată și pasionată în ceea ce face. Daniel Pop “One person with passion is better than fourty people merely interested.”( E. M. Forster). Este important să ai pasiune pentru ceea ce faci și să realizezi lucrurile cu plăcere, fiindcă pasiunea este un stimulent important în cadrul dezvoltării fiecăruia dintre noi. Alex B. Sunt pasionat de ceea ce fac și asta a devenit un stil de viață. Andrei H. Fă ceea ce-ţi place cu adevărat şi nu vei mai munci nicio zi din viaţa ta!” Sunt unul dintre cei norocoși: în fiecare zi fac ce-mi place și pun suflet. Caut tot timpul să îmbunătățesc ce fac și mă bucur de câte ori văd că pasiunea mea mulţumește clienții. Încă nu am muncit nicio zi în viața mea! Betty Cred foarte tare că dacă îți faci cu pasiune munca și ești 100% acolo, vor ieși niște lucruri minunate. Asta face diferența între cei care merg “la serviciu” și cei care își asumă munca pe care o fac. Mihaela Cred că pasiunea dă viață ideilor, proiectelor, evoluției, inovației, de fapt cred că e “sora geamănă” a succesului. Atunci când punem suflet în ceva și ne implicăm total, succesul este doar o chestiune de timp. Pasiunea fiecăruia din noi susține spiritul viu și energic al echipei, dar și succesul proiectelor noastre.
 22. 22. 7. Being reliable Suntem de încredere, atât ca indivizi (ca membri ai echipei) cât și ca echipă (în fața clienților), lumea (colegii, clienții) poate să conteze pe noi că ne vom face treaba excelent, pentru că nu am dezamăgit până acum și nu vom dezamăgi nici de acum încolo.
 23. 23. Alex O. Această valoare se leagă și de partea profesională dar mai mult de partea socială, iar în momentul în care lucrăm cu oameni trebuie să o luăm în serios, iar în viața de zi cu zi socializarea a atins un nivel foarte ridicat. Din punctul meu de vedere, această valoare trebuie să fie prezentă în fiecare dintre noi, deoarece ne ajută să ne înțelegem și să putem conta unul pe celălalt. Ana Palfi Seriozitatea și încrederea reprezintă furnizarea de rezultate bune în mod constant. Nu poți să fii câteodată bun, câteodată mai puțin bun. Clienții și colegii noștri trebuie să se poată baza mereu pe noi, să fie convinși că nu vom dezamăgi. Carmen Încrederea stă la baza relațiilor personale și profesionale. Sentimentul de încredere pe cât de greu este de câștigat, pe atât de ușor se poate pierde, și el se pierde doar o dată. De aceea trebuie să facem tot ce ține de noi să avem încredere unul în altul, să credem cu tărie în ceea ce facem, pentru a fi percepuți mai apoi de cei cu care lucrăm și colaborăm ca niște persoane de încredere, ca o companie de încredere. Monica E plăcut să lucrezi într-un mediu în care te poți baza pe ajutorul colegilor. Asta îmi dă încredere în mine, încredere în ceilalți pentru că știu că, indiferent de ce probleme voi întâmpina, am colegii mei pe care mă pot baza. Și invers bineînțeles :) Claudiu Întotdeauna trebuie să fim văzuți ca oameni de încredere, fie că e vorba de colegi, când ne cer ajutorul, dar mai ales de către clienți, în ochii cărora să apărem ca o echipă care întotdeauna își face treaba la timp, cu maximă eficiență și calitate superioară. Încrederea este cea mai importantă când vine vorba de muncă, trebuie să avem încredere unul în celălalt și să știm că ne putem baza întotdeauna pe colegii noștri.
 24. 24. 8. Being helpful Ne place să ajutăm pe cei din jurul nostru (colegi, clienți - prin produsele pe care le realizăm), să contribuim la dezvoltarea mediului în care activăm, să împărtășim cunoștințe, informație, să ne ajutăm reciproc să progresăm.
 25. 25. Doru Fiecare dintre noi, indiferent de experiență și de cunoștințe, am fost la un moment dat blocați, fără idei, fără posibilitatea de a termina sau de a continua ceva. În aceste momente realizăm importanța unei echipe, importanța ajutorului reciproc. Ne place să ajutăm și să transmitem mai departe cunoștințele noastre. Astfel, punctele forte ale fiecăruia ajung puncte forte ale întregii echipe. Elena Această valoare o regăsesc la fiecare coleg. Este plăcut dar și onorabil să primesc sprijin și suport din partea lor la orice întrebare am. Gelu Fiecare membru al echipei la un moment dat are nevoie de ajutor, iar acesta este oferit cu plăcere deoarece vrem ca echipa să treacă peste eventualele probleme și să le rezolve împreună. Laura Faptul că suntem o echipă unită ne face receptivi și la nevoile colegilor noștri. De câte ori cineva are nevoie de ajutor, colegii sunt săritori și își oferă ajutorul, ceea ce ne face să progresăm, atât individual, cât și ca echipă. Raul A ne ajuta unii pe alții este un lucru foarte frumos și foarte important în același timp în cadrul unei echipe. Mai ales în cazul unui “programator junior” este de foarte mare ajutor ca un programator cu mai mare experiență să își împărtășească cunoștințele cu “juniorii”. Iar cel mai important lucru este ca munca noastră să fie de folos pentru clienți. Virgil Ajută ca să te ajuți. Din experiența mea am învățat că atunci când ajut pe cineva să învețe, în același timp progresez și eu. Îmi îmbunătățesc în primul rând modul de a explica, devin mai eficient în exprimare și în același timp împrospătez informația. Uneori chiar descopăr lucruri noi. Echipa Trencadis are nevoie de acest “ajutor” pentru a-și crește valoarea rapid și eficient. Ana Maria K. Majoritatea dintre noi am primit ajutor de la colegi și e ‘fair’ la rândul nostru să-i ajutăm pe ceilalți să progreseze mai repede. Dani B. Suntem oameni de treabă, nu? Ne ajutăm unul pe altul că să iasă un lucru și mai awesome! Vlad Ajutându-i pe alții ne ajutăm pe noi. De multe ori încercând să explici ceva îți dai seama că nu înțelegi atât de bine subiectul pe cum credeai. Programatorilor li se aplică perfect zicala: dacă înțelegi cu adevărat ceva, trebuie să fii în stare să explici acel lucru unui copil.
 26. 26. Trencadis Culture Book 2013 www.trencadis.ro

×