O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Halfeti fekete rózsái

1.459 visualizações

Publicada em

Halfeti fekete rózsái

Publicada em: Meio ambiente
  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Halfeti fekete rózsái

  1. 1. Összeállította: Kapitán József
  2. 2. A gyönyörű és ritka fekete rózsa Ezek a rózsák olyan feketék mintha le lettek volna fújva spray-el. Bár úgy tűnik, teljesen fekete, ám valójában nagyon mély bíbor színű. A török településen, Halfetiben ma még kis számban virágzik. A régió talaja, a felszín alatti vizek (ahogy beszivárog az Eufrátesz folyó) PH szintje, jó hatással van a rózsákra. Amikor tavasszal virágzik sötétvörös és majdnem fekete a nyári hónapokban. A helyi törököknek úgy tűnik, különleges szeretet-gyűlölet viszonyuk van ezekkel a ritka virágokkal. Úgy vélik, hogy ez a virág nemcsak a rejtély, a remény és a szenvedély, de a halál és a rossz hír szimbóluma is. Sajnos egyre kevesebb embernek adatik meg, hogy életében egyszer is megnézhesse egy fekete rózsa teljes virágzását, mert Halfeti fekete rózsáit a kipusztulás veszélye fenyegeti.
  3. 3. Kép és szöveg: http://www.agraroldal.hu/halfeti-rozsa.html http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?n=gabfe&pid=141849 https://www.youtube.com/watch?v=hiaYL7dvtUE https://www.youtube.com/watch?v=7Z5sE03g42k Zene: Rosas Negras

×