O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Curs 2.4 Institucions Intel·ligents

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 57 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Curs 2.4 Institucions Intel·ligents (20)

Mais de Iniciativa Barcelona Open Data (20)

Anúncio

Curs 2.4 Institucions Intel·ligents

 1. 1. INICIATIVA BARCELONA OPEN DATA ESCOLA CIUTADANA DE DADES
 2. 2. Que es una organiztació Data Driven? ● És una organització on cada persona pot utilitzar les dades per prendre millors decisions i té accés a les dades que necessiten quan ho necessiten. No es tracta de veure uns pocs informes enllaunats al començament de cada dia o setmana; es tracta de donar als prenedors de decisions de negocis el poder d'explorar les dades de forma independent, fins i tot si estan treballant amb fonts de dades grans o dispars.
 3. 3. Models de negoci i Open Data ● Una empresa de dades obertes utilitza, produeix o inverteix en les dades obertes com un aspecte fonamental del seu treball. ● El 70% són empreses "micro" o pimes, amb menys de 10 treballadors. ● Es poden crear una gran quantitat d'activitats innovadores, de productes i serveis, basades en la utilització de les dades obertes, i que produeixen oportunitats econòmiques.
 4. 4. Activitat Podeu identificar els Sistemes d´Informació de la vostre organització? Existeixen sistemes de Business Intelligence? Sabeu que son? Preneu decissions en base a evidencies? (dades) Activitat individual. Temps: 10 minuts
 5. 5. Que es una organiztació Data Driven?
 6. 6. Que es una organiztació Data Driven?
 7. 7. Que es una organiztació Data Driven? ● Aquesta explosió de dades està transformant la manera en què es condueix una investigació o un estudi de mercat. ● En l'època de les dades massives quan deixem que parlin «totes» les dades podem apreciar detalls que mai vam poder veure q estàvem limitats a quantitats més petites. La nostra capacitat de mesurament s'ha vist augmentada exponencialment per descobrir pautes i correlacions en les dades.
 8. 8. Big Data ● Big Data és el terme que s'utilitza per definir els processos i les tecnologies que permeten emmagatzemar aquest enorme volum de dades digitals d'origen molt variat, text, vídeo, àudio, etc i identificar a través d'una sèrie de tècniques de visualització o d'intel·ligència artificial basades en algoritmes precisos i també més inesperats patrons de relació entre variables amb els que predir i prevenir.
 9. 9. Big Data https://www.youtube.com/watch?v=uu1cVXTI68A
 10. 10. Big Data
 11. 11. • Les dades es poden fer servir per: – Messurar. – Comparar: relacionant un fet amb un altre. – Reportar: presentant la informació d´una determinada manera. – Analitzar per pendre millors decisions – Predir. – Avissar.
 12. 12. Processos i Resultats La Ciencia de les Dades
 13. 13. El CDO ● Haurà de portar la intel·ligència empresarial (BI) i anàlisi fins al nivell de processos de negoci,capacitar a tots - especialment els gerents operatius i els treballadors - a aprofitar les dades a prendre millors decisions. ● Això vol dir fer que sigui fàcil per als seus venedors, repartidors, centre de trucades, agents, infermeres, metges, policies, i altres usuaris no tècnics analitzar de manera eficient informació.
 14. 14. El CDO ● Demostrar com l'ús estratègic de la informació pot millorar la forma de fer la feina de tothom. ● Liderar el govern de les dades
 15. 15. El govern de les dades ● En moltes organitzacions subjau un problema ocult: la manca de govern de dades. ● El Govern de Dades (Data Governance) té per objecte assegurar-se que les dades són sempre fiables i vàlides en cada context, que la seva qualitat es manté al llarg del temps i que existeixen mecanismes de control sobre qui pot fer què amb les dades a cada moment.
 16. 16. https://www.youtube.com/watch?v=lpp4BEy3Zhg
 17. 17. El govern de les dades ● Per aconseguir aquests objectius, resulta necessari establir un conjunt d'estàndards, processos i polítiques que regeixin el desenvolupament i la utilització de les dades a nivell corporatiu. ● Les dades sempre es troben unides al departament TIC, i, fins ara, era així en exclusiva. Però, en aquest cas, no es pot reduir la seva gestió a aquest departament, sinó que ha d'estar lligada a tots els altres.
 18. 18. El govern de les dades ● Definir, aprovar i comunicar estratègies de dades, polítiques, normes, procediments, arquitectura i mètriques (indicadors). ● Realitzar un seguiment i fer complir el compliment normatiu i la conformitat amb les polítiques de dades. ● Establir els diferents nivells de responsabilitat respecte a les dades. ● Gestionar resoldre i comunicar els problemes relacionats amb les dades corporatives.
 19. 19. https://www.youtube.com/watch?v=O0XM8nX_Ryw
 20. 20. La Tecnología
 21. 21. Les eines de Business Intelligence ● Business Intelligence és l'habilitat per transformar les dades en informació, i la informació en coneixement, de manera que es pugui optimitzar el procés de presa de decisions en els negocis.
 22. 22. La Classificació dels Sistemes d´Informació
 23. 23. Les eines de Business Intelligence ● Quadres de Comandament Integral: orientats al seguiment d'indicadors que l'anàlisi minuciosa d'informació. És molt comú que un QCI sigui controlat per la direcció general d'una companyia. ● Informes: eina enfocada a l'anàlisi de les dades. El seu objectiu es explotar al màxim les dades dels S.I. per trobar les causes arrels dels problemes / detalls de l´organització. ● Dashborads: és una representació gràfica dels principals indicadors que intervenen en la consecució dels objectius i serveix per prendre decisions.
 24. 24. QCI
 25. 25. Dashboard
 26. 26. Informes o Reports
 27. 27. DATA WAREHOUSE
 28. 28. DATA WAREHOUSE
 29. 29. DATA LAKE
 30. 30. DATA LAKE
 31. 31. Activitat Construir un Dashboard i un informe amb l´eines Tableau, Zoho (Saas) https://www.tableau.com/es-es/pr oducts/cloud-bi https://www.zoho.com/reports/fea tures.html Activitat individual. Temps: 1h, 30 minuts
 32. 32. Els algoritmes i la Intel.ligència artificial
 33. 33. La Intel.ligència Artificial ● El somni dels pioners d'AI va ser construir màquines complexes que posseïen les mateixes característiques de la intel·ligència humana. ● La seva forma més bàsica és la pràctica d'utilitzar algoritmes per analitzar les dades, aprendre d'elles, i després fer una predicció sobre alguna cosa. ● La màquina està "entrenat" l'ús de grans quantitats de dades i algoritmes que li donen la capacitat d'aprendre com dur a terme la tasca. (Machine Learning)
 34. 34. La Intel.ligència Artificial ● Les xarxes neuronals son algoritmes de Machine Learning que s'inspiren en la nostra comprensió de la biologia del nostre cervell. Però, a diferència d'un cervell biològic en qualsevol neurona pot connectar-se a qualsevol altra neurona dins d'una certa distància física, aquestes xarxes neuronals artificials tenen capes discretes, connexions i adreces de propagació de dades. (Deep Learning) http://www.zdnet.com/article/ibm-uses-deep-learning-to-better-dete ct-a-leading-cause-of-blindness/?imm_mid=0f1550&cmp=em-data- na-na-newsltr_20170503
 35. 35. La Intel.ligència Artificial ● Un algoritme es basa en una llista d'instruccions que guien el pas a pas d'un procés determinat, on aquest conjunt de passos és finit i són seguits d'un ordre lògic que lliuren la solució a un problema. ● La màquina que realment aprèn és un algoritme que revisa les dades i és capaç de predir comportaments futurs. ● Molts d´aquest algoritmes son “black box”
 36. 36. La Intel.ligència Artificial ● El procés d'aprenentatge consta de milers de milions de passos i és difícil de rastrejar. No només tècnicament, és a dir, a causa de limitacions tecnològiques, sinó també a limitacions fonamentals de les teories matemàtiques subjacents, ningú pot dir exactament per què una mostra particular de dades va ser etiquetada com
 37. 37. La Intel.ligència Artificial
 38. 38. La Intel.ligència Artificial
 39. 39. La Intel.ligència Artificial Quines preguntes poden respondre els algoritmes? 1. Això es A o B? algoritmes de classificació i si les opcions son mes de dues son algoritmes de classificació multiples. (quina acció de marketing podria tenir mes retorn en ventes) 2. El que esta passant es normal? algoritmes de detecció d´anomalies. (frau tarjetes de crèdit) 3. Quant o Quants? algoritmes de regressió. (Quantes ventes tindre el proper semestre) 4. Com estan organitzats? algoritmes de clusturing per organitzar grups (algoritmes de recomenació) 5. Que puc fer ara? algoritmes d´aprenentatge reforzat (cotxes sense conductor, ajustar la temperatura d´una maquina en un sistema automàtic de refrigeració) ●
 40. 40. https://www.youtube.com/watch?v=IpGxLWOIZy4
 41. 41. La Intel.ligència Artificial ● No podem arrancar parlant d´eines (algoritmes o software) ● Negoci ha de saber formular la pregunta que volem responder i entendre-la. ● Hem de tenir clar perquè es faran servir els resultats del projecte, quin valor aportaran i com els podrem mesurar. ● Metodologia ConVo: ○ Context en el que treballem ○ Necessitats que volem resoldre ○ Visió del com ho farem ○ Outcomes o resultat del projecte
 42. 42. Models de Negoci
 43. 43. Models de negoci i Open Data Font: Open Data Institute (2015) Open data means business: UK innovation across sectors and regions. London, UK.
 44. 44. Models de negoci i Open Data ● CH2M HILL Empresa d'enginyeria que utilitza Open Data per crear una eina automatitzada per dibuixar una xarxa d'autobusos des de qualsevol part de Gran Bretanya. Aconsegueix reduir el temps necessari per analitzar tota una xarxa d'autobusos un 90%.
 45. 45. Models de negoci i Open Data ● T4 Media Empresa de publicitat que utilitza Open Data per automatitzar el procés d'identificació d'espais de publicitat exterior més adequats.
 46. 46. Models de negoci i Open Data ● Food Trader Plataforma en línia que reuneix més de 1.600 productors locals d'aliments amb els consumidors per cartografiar les cadenes de subministrament i promoure la transparència en el sector de l'alimentació. La startup basada en Bristol recentment va llançar FoodTrade.Menu, un etiquetador d'al·lergògens automàtic que utilitza les dades de l'Agència d'Estàndards Alimentàries per ajudar els restaurants a garantir que els seus menús compleixen amb les normes d'al·lèrgia.
 47. 47. Models de negoci i Open Data ● Arup La consultora mundial d'enginyeria utilitza dades obertes com una part vital del seu treball amb ciutats intel·ligents i la tecnologia que les recolza. Treballant sobre com utilitzar dades públiques sobre el trànsit, la planificació, els perills naturals i altres temes per oferir serveis més eficients i ajudar a mitigar els riscos, per exemple, de desastres naturals.
 48. 48. Models de negoci i Open Data ● Carbon Culture CarbonCulture és una plataforma comunitària dissenyada per ajudar a les persones a utilitzar els recursos de manera més eficient. La proposta es fer que sigui més senzill i gratificant fer les coses que estalvien més energia, aigua, residus i diners.
 49. 49. Models de negoci i Open Data ● Open Bank Project El projecte Open Bank és el principal API de codi obert i la botiga d'aplicacions per als bancs. L'API del projecte Open Bank admet serveis de transparència a través de diverses vistes configurables sobre dades de transaccions, de manera que els usuaris de tercers, com ara auditors, comptadors, accionistes i donants, poden tenir accés a determinades dades del compte, tot i que conserven la privadesa quan així ho requereixi.
 50. 50. Models de negoci i Open Data ● SNIPS Empresa que ofereix tecnologia IA per resoldre problemes concrets, com ara models predictius per ajudar a una empresa de correus a gestionar millor el personal (adaptades a les necessitats de vendes) i un projecte de consultoria per crear una eina de visualització que pugui predir el risc del cotxe accidents per a una ciutat.

×