O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Το μυστήριο της Αστερένιας

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Το μυστήριο της Αστερένιας

 1. 1. 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝΤΑΞΗ Γ2ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣΓΚΙΟΥΡΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ2012-13
 2. 2. Μια φορά κι έναν καιρό στη χώρα των παραμυθιών, εκεί που οι ήρωες διασκεδάζουν ταμικρά παιδάκια με τις υπέροχες περιπέτειές τους υπήρχε ένα μικρό κοριτσάκι, η Αστερένια.Κατοικούσε στον κόσμο των αστεριών σε ένα μακρινό φωτεινό αστέρι. Όλοι τηναγαπούσαν και τα αστέρια αποφάσισαν να την κάνουν πριγκίπισσά τους.Η Αστερένια από εκεί ψηλά έβλεπε τη γη και έπλαθε με το μυαλό της διάφορες ιστορίες.Πόσο θα ήθελε να ταξίδευε μια μέρα κι αυτή στη γη!Κάθε μέρα έπαιζε μαζί με τ αστέρια και τους έλεγε τις πιο παράξενες ιστορίες της. Τααστέρια την άκουγαν προσεχτικά.
 3. 3. Το αγαπημένο της αντικείμενο ήταν ένα μπαούλο που εκεί μέσα φύλαγε όλα τα παιχνίδιαπου της χάρισαν οι φίλοι της. Κάθε μέρα τα έβγαζε από το μπαούλο και έπαιζε ατέλειωτεςώρες μαζί τους. Ήταν όμως τόσα πολλά που ποτέ δεν άδειαζε το μπαούλο.Μια μέρα αποφάσισε ν αδειάσει το μπαούλο .Άρχισε, λοιπόν, να βγάζει ένα ένα ταπαιχνίδια.Το κάθε παιχνίδι είναι μια ιστορία ξεχωριστή, σκεφτόταν η Αστερένια καιπροσεκτικά άφηνε κάτω το κάθε παιχνίδι. Ξαφνικά στο βάθος του μπαούλου πρόσεξε ότιυπήρχε ένα μικρότερο μπαούλο. Γεμάτη περιέργεια το πήρε στα χέρια της καιπροσπάθησε να το ανοίξει..
 4. 4. Δυστυχώς όμως ήταν κλειδωμένο και όσο και αν έψαξε ανάμεσα στα παιχνίδια δε βρήκετο κλειδί. Κουρασμένη και στενοχωρημένη αποκοιμήθηκε και είδε ένα παράξενο όνειρο. ΟΓάτος ο ταχυδρόμος καβάλα στο ποδήλατο την επισκέφτηκε.-Στο διπλανό αστέρι, εκεί θα βρεις εκείνο που ζητάς, καθόλου μη σταματάς, της είπε καιεξαφανίστηκε μεμιάς.Η Αστερένια παραξενεμένη, άνοιξε τα μάτια της και προσπάθησε να θυμηθεί.-Το κλειδί, φώναξε χαρούμενη. Αυτό ήθελε να μου πει ο Γάτος ο ταχυδρόμος.
 5. 5. Αμέσως φώναξε το φεγγάρι να τη βοηθήσει. Εκείνο έτρεξε γρήγορα κοντά της. ΗΑστερένια πήδηξε πάνω του και ξεκίνησαν για το διπλανό αστέρι. Έφθασαν και γεμάτηανυπομονησία η Αστερένια κατέβηκε, πήρε το κλειδί και πήραν πάλι το δρόμο τουγυρισμού.Το κρατούσε σφιχτά στην παλάμη της και προσπαθούσε να μαντέψει τι ναέκρυβε μέσα το μικρό μπαούλο.-Πιο γρήγορα, παρακάλεσε το φεγγάρι. Πρέπει να δω τι υπάρχει εκεί μέσα.-Φτάσαμε, μικρή μου Αστερένια, είπε το φεγγάρι και χαμήλωσε για να κατέβει η φίλη του.Η Αστερένια χαιρέτησε το φίλο της και έτρεξε γρήγορα στο δωμάτιό της.
 6. 6. Πήρε το μικρό μπαούλο στην αγκαλιά της και με χέρια που έτρεμαν έβαλε το κλειδί στηνκλειδαριά. Ακούστηκε ένας σιγανός ήχος και το μπαούλο άνοιξε. Η Αστερένια περίεργη είδεένα όμορφο, χρωματιστό καπέλο. Το φόρεσε στο κεφάλι της και αμέσως κάτι παράξενοσυνέβηκε. Μπροστά της παρουσιάστηκε ένας όμορφος κατάλευκος Μονόκερως.-Ανέβα στη ράχη μου, Αστερένια. Θα πάμε στη γη!-Δεν πίστευα ποτέ ότι θα κάνω αυτό το ταξίδι.Η Αστερένια ανέβηκε στη ράχη του Μονόκερου και ξεκίνησαν. Έφτασαν σε ένακαταπράσινο δάσος.
 7. 7. Η Αστερένια μαγεμένη από την ομορφιά του δάσους έτρεχε από εδώ κι εκεί. Δε χόρταινενα κοιτάζει τα όμορφα λουλούδια! Σε ένα ξέφωτο του δάσους είδε πολλά μανιτάρια.Πλησίασε να τα παρατηρήσει από κοντά. Τι χαριτωμένα που έδειχναν με τα κόκκινασκουφάκια τους!Ξαφνικά, λίγο πιο πέρα παρατήρησε ένα άλλο μανιτάρι μόνο του. Είχε το κεφάλι τουσκυμμένο και όλοι το προσπερνούσαν. Η Αστερένια πλησίασε και άπλωσε το χέρι της νατο αγγίξει. Κοντά της βρέθηκαν και τα παιδιά της Γ2 τάξης του 2ου Δημοτικού ΣχολείουΠεύκων που είχαν πάει εκδρομή στο δάσος.-Πόσο ξεχωριστό από τα άλλα είναι, είπε ένα αγόρι.-Και μοναδικό, συμπλήρωσε ένα κορίτσι.
 8. 8. Η Αστερένια χάιδεψε απαλά το κεφαλάκι του και άρχισε να του λέει μια από εκείνες τιςωραίες ιστορίες της. Ο Μανιταρούλης και τα παιδιά την άκουγαν συγκινημένοι. Στο τέλος ταπαιδιά και η Αστερένια τραγούδησαν το τραγούδι της φιλίας. Αμέσως τότε ο Μανιταρούληςέβαλε τα κλάματα.-Μην κλαις φίλε μου, του είπε η Αστερένια.-Εμείς θα σε φροντίζουμε, είπαν όλα τα παιδιά.Και τότε έγινε κάτι πολύ παράξενο. Ο Μανιταρούλης μεταμορφώθηκε σε ένα όμορφοαγοράκι.-Μια κακιά μάγισσα, είπε ο Μανιταρούλης, με μεταμόρφωσε σε άσχημο μανιτάρι γιατί μεμισούσε που είχα πολλούς φίλους και ήμουν χαρούμενος.Θα είσαι μόνος σου και κανείς δε θα σε προσέχει, μου είπε και με άγγιξε με το ραβδί της.Θα γίνεις όπως είσαι τώρα μόνο αν κάποιος σε προσέξει και γίνει φίλος σου.
 9. 9. -Έτσι ζούσα στην άκρη του δάσους μόνος και λυπημένος μέχρι πριν από λίγο. Τώρα έχωεσάς. Έχω φίλους ξανά!-Θα μείνετε μαζί μας. Θα έρθετε στο σχολείο μας, είπαν όλα τα παιδιά στην Αστερένια καιστον Μανιταρούλη. Θα είμαστε όλοι φίλοι!-Θα σας διηγηθώ τις πιο όμορφες ιστορίες, είπε η Αστερένια.Όλοι μαζί ξεκίνησαν για το σχολείο. Αγκαλιασμένοι άρχισαν να τραγουδούν το τραγούδι τηςφιλίας.Ήταν τόσο όμορφο να βλέπεις όλα τα παιδιά μια αγκαλιά και ευτυχισμένα!
 10. 10. Οι συγγραφείς του παραμυθιούΑγγελόπουλος ΙορδάνηςΑγγέλου ΣτέφανοςΑλμασίδης ΦαίδωνΑριστοβούλου ΆνναΙωαννίδης ΣτέλιοςΚαλαθά ΣτέλλαΚαρμίρη ΕλένηΚαρτάλης ΑντώνηςΜαργιούλα ΑνθήΜπζάκου ΈλιαΜπουλιώνης ΓιώργοςΠαράσχος ΝεκτάριοςΠυξιάδου ΕλπίδαΡετζέπης ΝίκοςΣούλκου ΜαρίαΤόττας ΔημήτρηςΤσιολχά ΠαυλίναΤσολακίδης ΓιώργοςΦίσερ ΜαρίαΦώτη ΦωτεινήΧατζηπαναγιωτίδου ΜάρθαΧατζησάββας Δημήτρης

×