Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

treball de biologia

 1. ENDIX • L’APARELL PRODUCTOR FEMINI 1. L’ESTRUCTURA 2. FUNCIONAMENT 3. LA MADURACIO SEXUAL DE LA DONA • LOS ANTICONSIPTIUS 1. QUE SON? 2. PRESERVATIU MASCULI 3. PRESERVATIU FEMINI 4. DIAFRAGMA 5. LA PASTILLA O LA PILDORA ANTICONSIPTIVA •LA PRODUCCIO ASSISTIDA 1. QUE ES? 2. EL PROCES DE LA FECUNDACIO 3.CUASES DE INFERTILITAT 4.SISTEMES DE REPRODUCCIO ASSISTIDA •TAREA
 2. L'aparell reproductor femení és molt diferent del masculí. El motiu és que la funció que realitza la dona en la reproducció és també diferent. La dona, a més de produir els òvuls, acull en el seu cos la fecundació i el desenvolupament de l'embrió i, un cop ha nascut, l'alimenta amb la llet que produeix.
 3. ESTRUCTURA 1.Els ovaris són dos òrgans en forma d'ametlla. La seva funció és produir els òvuls. 2.La vagina és una cavitat de parets elàstiques on s'introdueix el penis en la unió sexual. Comunica l'úter amb l'exterior. 3.La vulva són uns replecs de pell en forma de llavis que protegeix, a més de l'entrada de la vagina, l'orifici de la uretra i un petit òrgan anomenat clítoris. 4.Les trompes de Fal·lopi són els conductes que comuniquen els ovaris amb l'úter. 5.L'úter o matriu és la cavitat on es desenvolupa el nou ésser. Té forma de pera invertida.
 4. FUNCIONAMENT A partir dels 10-13 anys, els ovaris comencen a produir òvuls. En una ovulació, un dels ovaris deixar anar un òvul, que s'introdueix a la trompa de Fal·lopi i, després de recórrer aquest conducte, arriba a l'úter. Les ovulacions es produeixen cada 28 dies, i comporten un seguit de canvis en l'úter. Així, en ovular, les parets de l'úter es comencen a recobrir d'una mucosa fortament irrigada de sang, que té com a funció acollir l'òvul fecundat. Si l'òvul arriba a l'úter sense haver estat fecundat, la capa que s'ha format a les parets de l'úter es desprèn i, juntament amb l'òvul i una mica de sang, s'expulsa del cos. Aquest procés s'anomena menstruació o regla.
 5. LA MADURACIO SEXUAL DE LA DONA 1.Cap als 10-12 anys, s'accelera el creixement i l'augment del pes. Es comencen a desenvolupar les glàndules mamàries i es produeix la primera menstruació. També es comença a formar el pèl púbic. 2.Cap als 13-14 anys, la majoria de noies ja tenen la menstruació. Es comença a formar pèl a les aixelles. Les glàndules mamaries comencen a ser actives. 3.Cap als 16-17 anys la menstruació ja és regular. S'eixamplen els malucs i les cuixes. Els pits estan completament desenvolupats. També s'ha format del tot el pèl púbic i el pèl de les aixelles.
 6. Els anticonceptius ens permeten gaudir de la sexualitat compartida evitant el risc d’un embaràs no previst. Cada persona haurà de decidir quin mètode li pot anar millor en els diferents moments de la vida, d’acord amb la seva edat, la situació personal, el tipus i la freqüència de les relacions, les pròpies creences, etc., ja que som diferents i no tenim un mètode ideal per a tothom.
 7. PRESERVATIU MASCULI Es tracta d'un mètode anomenat "de barrera" perquè impedeix el contacte entre els espermatozo us i l'òvul. Consisteix en una funda prima i elàstica, freqüentment de làtex, que es col·loca al llarg del penis quan està erecte, de manera que el cobreixi totalment abans de la penetració.
 8. PRESERVATIU FEMINI Consisteix en una petita bossa de plàstic fi ,prelubrificada, tancada per un costat i amb una anella flexible i adaptable a cada extrem: l'anella més petita es col·loca al fons de la vagina, al voltant del coll de l'úter. L'altra, més ampla i flexible, s'adapta sobre la vulva
 9. DIAFRAGMA És una caputxa de goma (làtex o silicona) que es col·loca al fons de la vagina i que cobreix l'entrada de l'úter. Impedeix que els espermatozous es trobin amb l'òvul. També és un mètode "de barrera", com els preservatius masculins i femenins
 10. LES PASTILLES O LES PILDORES NTICONCIPTIVES La píndola contraceptiva és un fàrmac que, habitualment, conté dues substàncies, estrògens igestàgens, semblants a les hormones sexuals femenines. Aquestes substàncies van a parar a la sang i inhibeixen l’ovulació. Si no ovulem no es pot produir una fecundació i, per tant, no podrà haver-hi un embaràs.
 11. La reproduccio assistida és un conjunt de pràctiques clíniques i biològiques on la medicina intervé més o menys directament en el procés de procreació a fi de permetre que parelles no fèrtils puguin tenir un infant.
 12. El Procés de la Fecundació La unió d'un espermatozou i un òvul desencadena una sèrie de canvis transitoris en la concentració d'ions, que impedeixen l'addició de més espermatozous i inicien el desenvolupament embrionari.
 13. Causes de la infertilitat L'edat, diferents trastorns com l'endometriosi o nivells elevats de prolactina poden causar infertilitat en la dona, en embaràs repassem els factors que causen infertilitat en la dona. PER EXEMPLE: •Fumar és causa d'infertilitat , una dona fumadora pot tenir problemes de fertilitat amb major freqüència que una dona que no fuma.
 14. SISTEMES DE PRODUCCIO ASSISTIDA És un terme general que es refereix als mètodes utilitzats per aconseguir l'embaràs per mitjans artificials o parcialment artificial. Es tracta de la tecnologia de reproducció utilitzat principalment en tractaments d'infertilitat.
 15. TAREA 3.- Una pareja de jóvenes de 16 años que quieren mantener relaciones sexuales por primera vez. Haurien de utilitza preservatiu femini o masculí 7.- Un hombre de 45 años, separado, con tres hijos, que mantiene relaciones esporádicas y que no quiere tener más hijos de los que tiene. Haurien de utilitza el DIU (Dipòsit intrauterí)
 16. 7.- Un hombre de 45 años, separado, con tres hijos, que mantiene relaciones esporádicas y que no quiere tener más hijos de los que tiene. Haurien de utiliza el DIU (Diposit intrauteri
 17. TREBALL DE FATIMA I HAJAR
Anúncio