O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Cazul gemenilor din lume

Twins . India and Brazil. Josef Mengele and twins.

 • Entre para ver os comentários

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Cazul gemenilor din lume

 1. 1. Brazilia India
 2. 2.  In Brazilia,in anii ‘50 si ‘60 Josef Mengele (poreclit ‘’Ingerul Morţii’’ ) a făcut experimente pe animale si apoi pe copii din diferite părţi din Brazilia - Candido Godoi si Argentina.  Se presupune si se povesteşte că sadicul doctor a făcut multe experimente ingrozitoare pe copii ,injectându-le substanţe in diferite părti ale corpului pentru a vedea ce efecte au acele substanţe.  El nu a fost niciodată prins de Aliaţi in timpul WWII si nici de poliţia din Brazilia,Argentina sau America.  În anii 1962 si 1963 s-au născut primii gemeni in Candido Godoi
 3. 3. Unii oameni sunt duşi in camere de gazare pentru că nu mai sunt “utili” lui Mengele .
 4. 4. Informaţii Josef Mengele  Josef Mengele (n. 16 martie 1911, Günzburg, Bavaria - d. 7 februarie 1979,Bertioga Brazilia) supranumit „Îngerul morții” a fost un medic german care, în calitate de căpitan SS, a inițiat și condus odioasele „selecții” ale evreilor deportați din toată Europa pentru exterminarea (Endlösung der Judenfrage) lor de la Auschwitz-Birkenau. A efectuat experimente inumane pe deportați, mai ales pe cupluri de gemeni.  La 17 ianuarie 1945, Mengele și-a recuperat notițele despre cercetările sale și a fugit în Argentina, care a respins cererile de extrădare formulate de Germania Federală. În 1959 a plecat în Paraguay, apoi în Brazilia. Declarat unul dintre cei mai mari criminali de război, a fost „vânat” sistematic, dar nu a fost prins. Un cadavru exhumat în 1985 în Brazilia a fost identificat ca fiind cel al lui Mengele, anul morții fiind stabilit cu aproximație, 1979.
 5. 5. Cazuri din India  Un sat din India, unde traiesc doar 2.000 de familii, se mandreşte cu 250 de perechi de gemeni. Nicaieri in lume nu se intalneste o situatie similara cu cea din Kodinhi. In Kodinhi, India, sunt de sase ori mai multi gemeni decat media globala. Numai in 2008 s-au nascut 15 perechi de gemeni, iar in ultimii sase ani au venit pe lume mai bine de 60 de perechi.
 6. 6. Poze cu gemeni din India
 7. 7.  Cu fiecare an, numărul gemenilor care se nasc in Kodinhi este tot mai mare, fapt ce ii intrigă pe cercetatori, care nu-şi pot explica deocamdata fenomenul. Interesant este ca acest fenomen a aparut in urma cu doar trei generatii. In ultimii zece ani, numarul gemenilor s-a dublat insa. Potrivit specialistilor, in Kodinhi se intalnesc 45 de perechi de gemeni la fiecare 1.000 de nasteri. Iar acest lucru este extrem de ciudat daca luam in considerare faptul ca populatia asiatica are cea mai mica incidenta in cazul nasterilor de gemeni, cu doar patru la 1.000 de nasteri.
 8. 8.  Apa din Gange se spune că are multe proprietăţi anormale şi in unele cazuri miraculoase,vindecând oameni de toate vârstele.  Foarte multă lume,vizitează Gangele sau mulţi de natură religioasă se scaldă in apele Gangelui crezând ca apa din el,le va ‘’purifica’’ corpul si mintea.  Gangele cu apa lui este considerat un loc sfânt.
 9. 9. Gangele  Este un fluviu al subcontinentului indian, care curge de-a lungul câmpiei cu acelaşi nume din nordul Indiei, ajungând până în Bangladesh.  Este al doilea mare fluviu de pe subcontinentul indian în ceea ce priveşte debitul. Fluviul, lung de 2.510 km, izvorăşte din gheţarul Gangotri, din provincia indiană Uttaranchal, din centrul munţilor Himalaya, şi se varsa în golful Bengalului, prin vasta deltă din Sunderban. Este considerat sacru de catre hinduşi şi venerat sub forma personificata a zeiţei Ganga. Fluviul a fost, de asemenea, important din punctul de vedere istoric: multe din fostele capitale provinciale sau imperiale (cum ar fi Patliputra, Kannauj, Kara, Allahabad, Murshidabad, Baharampur şi Calcutta) s-au situat pe malurile sale.
 10. 10. Gangele şi afluenţii sai formează un bazin hidrografic mare şi fertil, cu o suprafaţă de aproximativ un milion de kilometri patraţi, care întreţine una din cele mai mari densitaţi umane din lume. Adâncimea medie a râului este de 16 m, iar adâncimea maxima, 30 m. Mai multe sensuri simbolice ale râurilor de pe subcontinentul indian au fost prezentate în 1946 de Jawaharlal Nehru în Descoperirea Indiei La începutul perioadei Vedice, Indus şi râul Sarasvati au fost fluviile majore ale subcontinentului Indian, nu Gange. Dar mai târziu trei conducători din perioada Vedica par sa acorde o importanţă mult mai mare pentru Gange, aşa cum se arata prin numeroasele trimiteri (referinţe).
 11. 11. Este posibil ca primul european care a mentionat Gange sa fi fost etnograful grec Megasthenes (cca. 350-290 î.Hr.). El a facut acest lucru de mai multe ori în lucrarea sa "Indica": "India, din nou, are multe râuri mari şi navigabile, care au izvoarele lor în munţi de-a lungul frontierei de nord, ele traverseaza ţara, şi câteva dintre acestea, dupa unirea lor, se încadreaza în fluviul numit Gange. Acum, acest fluviu, care, la sursa este de 30 de stadioane largime, curge de la nord la sud, şi îţi goleşte apele sale în ocean formând limita estica a Gangaridai, o naţiune care poseda o forţa mare de elefanţi mari şi mijlocii." (Diodorus II.37) Ea simbolizeaza cele patru mari fluvii ale lumii (Gange, Nil, Dunarea şi Río de la Plata), reprezentând cele patru continente; Americile erau considerate ca una singura, Australia şi Antarctida erau necunoscute.
 12. 12. INFORMAŢII DESPRE GEMENI  Gemenii monozigoţi, gemenii univitelini, gemenii adevăraţi sau gemenii identici sunt gemenii care provind din scindarea unui singur ovul fecundat înainte de ziua a 14-a de dezvoltare intrauterina. Provenind dintr-un singură celulă-ou, cei doi gemeni poseda acelaşi patrimoniu genetic şi, deci, au acelaşi sex. Spre deosebire de aceştia, gemenii dizigoţi provin din fecundarea a doua ovule şi nu poseda în comun decât jumatate din patrimoniul lor genetic. În funcţie de momentul în care are loc scindarea celulei-ou gemenii pot fi:  dicorionici, diamniotici. Scindarea are loc înainte de ziua a treia, fiecare din cei doi gemeni având propriile sale anexe embrionare (corion, sac amniotic, placenta);  monocorionici, diamniotici. Scindarea are loc între zilele 4-8, fiecare din cei doi gemeni având propriul sac amniotic însa doar un singur corion şi o singură placenta;  monocorionici, monoamniotici. Scindarea are loc între zilele 8-13, cei doi gemeni având un singur corion, un singur sac amniotic şi o singura placenta);  gemeni siamezi. Scindarea are loc între zilele 13-15, separarea fiind incompleta, cei doi gemeni fiind conectaţi în unele parţi ale corpului şi putând avea deseori anumite organe în comun.  Gemenii monozigoţi au acelaşi patrimoniu genetic; în unele situaţii însa, pot aparea variaţii datorita mutaţiilor somatice localizate doar la unul din gemeni.
 13. 13. Anomalii cromozomice; în cazuri foarte rare unul din gemeni îşi pierde cromozomul Y şi se dezvolta cu sex feminin, fiind afectat de sindromul Turner caracterizat prin nanism şi lipsa dezvoltarii ovariane. Mutaţii genice, unul din gemeni putând avea o boala ereditara, celalalt nefiind afectat ANOMALII LA GEMENI
 14. 14.  Linkuri informaţii :  http://ro.wikipedia.org/wi ki/Gange  http://ro.wikipedia.org/wi ki/Gemeni_monozigo%C8 %9Bi  http://ro.wikipedia.org/wi ki/Josef_Mengele  De Simion Gabriel in colaborare cu Danci Maria Simona

×