O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Flexmigranten PowerPoint Presentatie Arbeidsmigranten

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Flexmigranten PowerPoint Presentatie Arbeidsmigranten

  1. 1. WIE ZIJN WIJ? Wij zijn Stefan en Bart, twee afstuderende studenten aan de opleiding Communicatie van de Haagse Hogeschool. Na onze studie willen wij een eigen bemiddelingsbureau starten om flexmigranten vanuit Europa naar Nederland te halen en deze te koppelen aan zelfstandig ondernemers. Een eerste stap richting de realisatie hiervan is om via onze sociale media kanalen verschillende platformen te bieden met interessante informatie omtrent dit onderwerp. Ook zijn wij erg nieuwsgierig naar het aantal ondernemers dat ervaring heeft met flexmigranten!
  2. 2. WAT ZIJN FLEXMIGRANTEN? Het begrip flexmigranten is nog vrij nieuw. Zoals de naam al verklapt, gaat het hier om migranten, ofwel mensen uit een ander land. In tegenstelling tot de ‘reguliere’ migranten gaat het bij flexmigranten om een tijdelijke migratie. Dit zijn mensen die op uitzendbasis komen werken in een ander land. De flexmigranten in Nederland komen voor een groot deel uit Oost Europa, voornamelijk uit Polen. Behalve Poolse flexmigranten is er ook een grote hoeveelheid afkomstig uit Slowakije, Bulgarije en Roemenië. De branches waar deze arbeiders veelal in werken, zijn: logistiek, foodsector, metaal & techniek en land- en tuinbouw.
  3. 3. DE VOORDELEN VAN FLEXMIGRANTEN Er zal altijd discussie zijn of flexmigranten Nederlandse werknemers van de arbeidsmarkt verdringen of dat we ze juist nodig hebben. Wij zetten in ieder geval de voordelen op een rijtje: - Veel werk zou verloren gaan wanneer niet uitgevoerd door flexmigranten. - Nederlandse ondernemers maken minder kosten aan salaris. - Flexmigranten vergroten de Nederlandse productiviteit en export. - Flexmigranten zijn vaak langer in dienst dan Nederlandse flexwerkers. - De relatief jonge leeftijden van flexmigranten gaat de vergrijzing in Nederland tegen. - Bovenstaande punten hebben allemaal een positief effect op de Nederlandse economie.
  4. 4. VOLG ONS! Schroom niet om ons via onze sociale media kanalen te volgen en contact met ons op te nemen voor vragen of opmerkingen. We hebben een eigen website: www.flexmigranten.eu We zijn verder ook te vinden op Twitter (@flexmigranten), Instagram (@flexmigranten) en Google+ (flexmigranten).

×