O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

La reproducció humana

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Gestació humana
Gestació humana
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 23 Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (18)

Semelhante a La reproducció humana (20)

Anúncio

Mais recentes (20)

Anúncio

La reproducció humana

 1. 1. La reproducció humana Les cèl.lules reproductores
 2. 2. • En els humans la reproducció només és possible entre dos individus de diferent sexe que produeixen cèl·lules sexuals diferents o gàmetes : l’home produeix espermatozoides i la dona òvuls. • La unió d’aquestes dues cèl·lules es coneix com fecundació i té lloc en l’interior dels òrgans reproductors de la dona (fecundació interior), després de realitzar-se la còpula (coit), que és la introducció del penis masculí en la vagina de la dona. • La cèl·lula que es forma, que s’anomena zigot, es multiplica constantment (desenvolupament embrionari) originant un embrió que s’alimenta a partir del cos matern mitjançant un òrgan anomenat placenta. Gràcies a això el nou individu ja surt completament format (viviparisme).
 3. 3. L’aparell reproductor femení Trompes
 4. 4. L’aparell reproductor masculí Vesícula Conductes Deferents
 5. 5. La fecundació Els espermatozoides de camí a l’óvul
 6. 6. Desenvolupament de l’embaràs Des de la setmana 4 fins a la 40
 7. 7. El començament d'una vida En la quarta setmana de gestació, l'embrió té dues setmanes d'edat. Encara no té aspecte humà, però es poden distingir les protuberàncies que després seran el cap, el cos i els braços del bebé. Comença a formar-se el tub neural i la medul·la espinal pertanyent al sistema nerviós central del bebé. També es forma la placenta, que serà l'encarregada de transmetre nutrients i oxigen al bebé durant tot l'embaràs. Mentrestant, aqueixa funció és complida pel sac vitelino, un annex embrionari, que desapareixerà en les pròximes setmanes.
 8. 8. Setmana 5 de l’embaràs Comença a diferenciar-se el cap que és molt més gran que la resta del cos i comencen a formar-se les menudes protuberàncies que després seran els braços i les cames.
 9. 9. Setmana 6 de l’embaràs La grandària d'una llentilla Comencen a desenvolupar-se les vesículas òptiques als costats del cap, que després formaran els ulls que se situaran al capdavant. Els òrgans estan en una etapa inicial de desenvolupament. Té la grandària d'una llentilla, entre 2 i 4 mm, encara així ja es poden distingir els braços amb les seues mans i les cames amb els seus peus
 10. 10. Setmana 7 de l’embaràs Ja es pot veure l'embrió en una ecografia i escoltar els batecs del seu cor. Ja s'ha format el cordó umbilical que passarà els nutrients al bebé al llarg de l'embaràs. Es comencen a formar la vesícula biliar, l'estómac, els intestins, el pàncrees i els pulmons.
 11. 11. Setmana 8 de l’embaràs Es distingueixen cames i braços Ha crescut el doble de la seua grandària. Ja poden distingir-se, els ulls, les parpelles, la boca, les orelles en el cap i poden reconèixer-se les cames i els braços que sobresurten del tronc, així com els dits de les mans i els peus. Comencen a créixer les vertebres i les costelles i la seua pell és una fina capa translúcida.
 12. 12. Setmana 10 de l’embaràs Es formen els pavellons auditius del bebé i comencen a crear-se menudes arrels del que en el futur seran les dents de llet i les ungles. Amida aproximadament 4 centímetres i té 5 grams de pes.
 13. 13. Setmana 14 de l’embaràs • Fi del primer trimestre • Les estructures primàries i els òrgans principals del bebé ja estan formats, tots els seus òrgans treballen encara que encara els queda bastant per a estar completament desenvolupats. La grandària i pes aproximat del bebé al finalitzar el primer trimestre és de 6 cm i 10 grams. La meitat de la seua grandària correspon només al cap.
 14. 14. Setmana 18 de l’embaràs El seu esquelet, que fins a ara era cartilaginoso, comença a solidificarse. Al voltant de la setmana 18 és quan la mare comença a sentir els moviments del bebé dins de l'úter. El que fins a ara era tot just una sensació de bombollege es converteix en la certesa que el bebé es mou.
 15. 15. Setmana 20 de l’embaràs Mida 16 centímetres i al voltant de 350 grams. Els seus pulmons comencen a practicar l'exercici de la respiració i el seu sistema digestiu fa el propi engolint líquid amniòtic. El seu cervell conta amb 30.000 milions de neurones i està desenvolupant les àrees destinades als sentits del gust, l'olfacte, l'audició, la visió i el tacte.
 16. 16. Setmana 22 de l’embaràs Percep estímuls de l'exterior Es poden veure les parpelles, les ungles i les celles, encara que aquestes últimes encara no tenen color, són blanques. Mide uns 27 centímetres i pesa quasi 500 grams, encara que el seu greix corporal és només del 1%. D'ara en més anirà guanyant capes de greix que li ajudaran a regular la seua temperatura corporal. El seu cervell, en continu desenvolupament, experimenta al voltant d'aquesta setmana grans progressos en el sistema límbico, el cervell mig, que gestiona respostes fisiològiques davant respostes emocions. És un moment ideal per a començar a comunicar-se amb el bebé en l'embaràs, si no s'ha fet encara.
 17. 17. Setmana 24 de l’embaràs Ja pot obrir i tancar els ulls intermitentment. El seu cos ja és proporcionat i comença a acumular grassa. El seu desenvolupament cerebral es produeix amb rapidesa, les seues ones cerebrals són similars a les d'un nounat i el desenvolupament de la seua oïda mitja, que regula l'equilibri, li permet diferenciar els canvis de posició dins de l'úter. Mida prop de 30 centímetres del cap als peus i pesa al voltant de 650 grams.
 18. 18. Setmana 26 de l’embaràs Reacciona al so, les carícies i la llum Les seues oïdes es van perfeccionant i el bebé reacciona als sons que li arriben des de l'exterior, especialment a la teua veu. Practica el reflex del parpelleig i reacciona als estímuls lluminosos, igual que als estímuls sensorials quan acaricies la panxa. Realitza diàriament exercicis de respiració.
 19. 19. Setmana 32 de l’embaràs Pesa al voltant de 1700 grams i mide aproximadament 44 centímetres. La seua estructura pulmonar, aparell digestiu i ronyó estan perfeccionant-se per a funcionar fora de l'úter. Els pulmons practiquen respirar, l'intestí pot digerir i el bebé engoleix líquid amniòtic i orina.
 20. 20. Setmana 36 de l’embaràs Les últimes setmanes Guanya pes a passos accelerat, augmentant entre 250 i 300 grams setmanals. Engoleix i digereix el líquid amniòtic en el qual flota, així com vernix i altres secrecions. Aquesta substància verda fosca o negrusca és anomenada meconio i formarà les seues primeres deposicions.
 21. 21. Setmana 40 de l’embaràs El moment de nàixer El bebé mide 52 centímetres del cap fins als peus i pesa prop de 3,400 quilos. Està preparat per a nàixer, no obstant això alguns òrgans com per exemple el cervell continuarà desenvolupant-se creant milions de connexions neuronals durant els primers anys de vida.
 22. 22. Les fases del part Dilatació Expulsió Infantament • L’úter comença a • El bebé ix a • L’eixida de la contraure’s i la l’exterior placenta a vagina s’eixampla l’exterior
 23. 23. • Educació Primària 6é • Ceip Benimàmet curs 2012-2013 • Treball realitzat per Manuel i Pau

×