O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
MONITORIMI I SHPENZIMEVE TE PARTIVEPOLITIKE GJATE FUSHATES ELEKTORALE 2013Ky projekt mbeshtetet nga Ambasada Holandeze neT...
Qellimi i Nismes• Promovimi I transparences mbi shpenzimet efushates elektorale.• Sigurimin e te dhenave te besueshme mbis...
Kategorite kryesore te cilatdo te monitorohen• Reklamat me pagese ne TV kryesore• Koncertet dhe takimet elektorale• Reklam...
Tabela 1 - Totali i spoteve sipassubjektit politik02468101214PD PS LSI LDK AK MPPTT FShZhNr. i spotevePDPSLSILDKAKMPPTTFShZh
Tabela 1b - Totali sa herë janë transmetuarspotet sipas subjektit politik0100200300400500600700800PD PS LSI LDK AK MPPTT F...
Tabela 2 - Totali në orë i transmetimittë spoteve sipas subjektit politik0123456789PD PS LSI LDK AK MPPTT FShZhKoha totale...
Tabela 3 - Shpenzimet totale sipassubjektit politik-5,000,00010,000,00015,000,00020,000,00025,000,00030,000,00035,000,0004...
Tabela PermbledheseSubjekti politik Nr. i SpoteveNr. iShfaqjeveKoha ne Total Totali në Lekë KryetariPD 12 664 8.44 36,820,...
PD - Totali i spoteve të PD sipastelevizioneve020406080100120140160180200TOP Channel Klan TV Vizion Plus TVSH News 24 Ora ...
PD - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.511.522.5TOP Channel Klan TV Vizion Plus TVSH News 24 Ora...
PD - Shpenzimet totale sipastelevizionitALL 0ALL 2,000,000ALL 4,000,000ALL 6,000,000ALL 8,000,000ALL 10,000,000ALL 12,000,...
PS - Totali i spoteve të sipastelevizioneve020406080100120140160180TOP Channel Klan TV Vizion Plus News 24 Ora News ABC Ne...
PS - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.20.40.60.811.21.41.61.82TOP Channel Klan TV Vizion Plus N...
PS - Shpenzimet totale sipastelevizionit-1,000,0002,000,0003,000,0004,000,0005,000,0006,000,0007,000,0008,000,0009,000,000...
LSI - Totali i spoteve të sipastelevizioneve0102030405060TOP Channel Klan TV News 24 Ora News ABC News A1 ReportNr. i Shfa...
LSI - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.20.40.60.811.2TOP Channel Klan TV News 24 Ora News ABC N...
Tabela 3 - Shpenzimet totale sipastelevizionit-1,000,0002,000,0003,000,0004,000,0005,000,0006,000,000TOP Channel Klan TV N...
AK - Totali i spoteve të sipastelevizioneve01234567News 24Nr. i Shfaqjeve
AK - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.010.020.030.040.050.060.070.080.09News 24Koha totale në orë
AK - Shpenzimet totale sipastelevizionit-50,000100,000150,000200,000250,000300,000350,000400,000News 24Shpenzimet në Lekë
FSHZH - Shpenzimet totale sipas televizionit-500,0001,000,0001,500,0002,000,0002,500,000TOP Channel Klan TV TVSHShpenzimet...
MPPTT - Shpenzimet totale sipas televizionit-10,00020,00030,00040,00050,00060,00070,00080,00090,000100,000Klan TVShpenzime...
NR. I KONCERTEVE DHE TAKIMEVE ELEKTORALESubjekti Koncerte Takime Inagurime KongresPD 44 15 33 0PS 27 41 0 0LSI 9 16 0 0AK ...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Monitorimi i shpenzimeve te partive politike gjate fushates - MJAFT

404 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Monitorimi i shpenzimeve te partive politike gjate fushates - MJAFT

 1. 1. MONITORIMI I SHPENZIMEVE TE PARTIVEPOLITIKE GJATE FUSHATES ELEKTORALE 2013Ky projekt mbeshtetet nga Ambasada Holandeze neTirane dhe Zyra e Marrëdhënieve me Publikun eAmbasadës së SH.B.A.-së në Tiranë.
 2. 2. Qellimi i Nismes• Promovimi I transparences mbi shpenzimet efushates elektorale.• Sigurimin e te dhenave te besueshme mbishpenzimet reale te Partive Politike gjate fushateselektorale.• Identifikimi dhe publikimi i abuzimeve te ndryshme(kryesisht i abuzimeve te aseteve shteterore).• Edukimi i votuesve dhe publikut mbi shpenzimetreale te partive politike.
 3. 3. Kategorite kryesore te cilatdo te monitorohen• Reklamat me pagese ne TV kryesore• Koncertet dhe takimet elektorale• Reklamimet ne rruge (Billboards, flamuj,postera)• Abuzimet me asetet shteterore
 4. 4. Tabela 1 - Totali i spoteve sipassubjektit politik02468101214PD PS LSI LDK AK MPPTT FShZhNr. i spotevePDPSLSILDKAKMPPTTFShZh
 5. 5. Tabela 1b - Totali sa herë janë transmetuarspotet sipas subjektit politik0100200300400500600700800PD PS LSI LDK AK MPPTT FShZhNr. i transmetimevePDPSLSILDKAKMPPTTFShZh
 6. 6. Tabela 2 - Totali në orë i transmetimittë spoteve sipas subjektit politik0123456789PD PS LSI LDK AK MPPTT FShZhKoha totale në orëPDPSLSILDKAKMPPTTFShZh
 7. 7. Tabela 3 - Shpenzimet totale sipassubjektit politik-5,000,00010,000,00015,000,00020,000,00025,000,00030,000,00035,000,00040,000,000PD PS LSI LDK AK MPPTT FShZhShpenzimet në Lekë
 8. 8. Tabela PermbledheseSubjekti politik Nr. i SpoteveNr. iShfaqjeveKoha ne Total Totali në Lekë KryetariPD 12 664 8.44 36,820,580.83 Sali BerishaPS 6 746 7.57 34,191,261.48 Edi RamaLSI 2 175 3.37 11,846,052.49 Ilir MetaLDK 1 37 0.1 178,856.98 Nikolla LesiAK 1 6 0.08 368,729.70 Kreshnik SpahiuMPPTT 1 2 0.03 89,119.25FShZh 2 110 1.08 3,636,795.28Totali 25 1740 20.67 87,131,396.01
 9. 9. PD - Totali i spoteve të PD sipastelevizioneve020406080100120140160180200TOP Channel Klan TV Vizion Plus TVSH News 24 Ora News ABC NewsNr. i Shfaqjeve
 10. 10. PD - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.511.522.5TOP Channel Klan TV Vizion Plus TVSH News 24 Ora News ABC NewsKoha totale në orë
 11. 11. PD - Shpenzimet totale sipastelevizionitALL 0ALL 2,000,000ALL 4,000,000ALL 6,000,000ALL 8,000,000ALL 10,000,000ALL 12,000,000TOP Channel Klan TV Vizion Plus TVSH News 24 Ora News ABC NewsShpenzimet në Lekë
 12. 12. PS - Totali i spoteve të sipastelevizioneve020406080100120140160180TOP Channel Klan TV Vizion Plus News 24 Ora News ABC News Digi Top News A1 ReportNr. i Shfaqjeve
 13. 13. PS - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.20.40.60.811.21.41.61.82TOP Channel Klan TV Vizion Plus News 24 Ora News ABC News Digi Top News A1 ReportKoha totale në orë
 14. 14. PS - Shpenzimet totale sipastelevizionit-1,000,0002,000,0003,000,0004,000,0005,000,0006,000,0007,000,0008,000,0009,000,00010,000,000TOP Channel Klan TV Vizion Plus News 24 Ora News ABC News Digi Top News A1 ReportShpenzimet në Lekë
 15. 15. LSI - Totali i spoteve të sipastelevizioneve0102030405060TOP Channel Klan TV News 24 Ora News ABC News A1 ReportNr. i Shfaqjeve
 16. 16. LSI - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.20.40.60.811.2TOP Channel Klan TV News 24 Ora News ABC News A1 ReportKoha totale në orë
 17. 17. Tabela 3 - Shpenzimet totale sipastelevizionit-1,000,0002,000,0003,000,0004,000,0005,000,0006,000,000TOP Channel Klan TV News 24 Ora News ABC News A1 ReportShpenzimet në Lekë
 18. 18. AK - Totali i spoteve të sipastelevizioneve01234567News 24Nr. i Shfaqjeve
 19. 19. AK - Totali në orë i transmetimit tëspoteve sipas televizionit00.010.020.030.040.050.060.070.080.09News 24Koha totale në orë
 20. 20. AK - Shpenzimet totale sipastelevizionit-50,000100,000150,000200,000250,000300,000350,000400,000News 24Shpenzimet në Lekë
 21. 21. FSHZH - Shpenzimet totale sipas televizionit-500,0001,000,0001,500,0002,000,0002,500,000TOP Channel Klan TV TVSHShpenzimet në Lekë
 22. 22. MPPTT - Shpenzimet totale sipas televizionit-10,00020,00030,00040,00050,00060,00070,00080,00090,000100,000Klan TVShpenzimet në Lekë
 23. 23. NR. I KONCERTEVE DHE TAKIMEVE ELEKTORALESubjekti Koncerte Takime Inagurime KongresPD 44 15 33 0PS 27 41 0 0LSI 9 16 0 0AK 0 0 0 1PR 7 10 0 0PDIU 7 1 0 0PBDNJ 1 0 0 0FRD 2 7 0 0

×