Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

311325469-Motoarele-Diesel-ppt.pdf

  1. Motoarele Diesel
  2. Motorul diesel  este un motor cu ardere internă în care combustibilul se aprinde datorită temperaturii ridicate create de comprimarea aerului necesar arderii, i nu prin utilizarea unui dispozitiv ș auxiliar, asa cum ar fi bujia în cazul motorului cu aprindere prin scânteie.
  3. Motor Diesel contruit de MAN AG in 1906  Exista patru tipuri de baza de motoare cu ardere interna dupa cum urmeaza: motorul Otto,motorul Diesel, motorul cu turbina pe gaz si motorul rotativ.
  4. Injectorul Diesel  Motoarele diesel folosesc injectia directa--motorina este injectata direct in camera de combustie.  Injectorul unui motor diesel este una din cele mai complexe piese al motorului si a fost subiectul multor experimente  Injectorul trebuie sa reziste temperaturii si presiunii inalte din cilindru,dar in acelasi timp sa furnizeze combustibilul intr-o cantitate si atomizare potrivita.  Distribuirea uniforma a combustibilului in camera de combustie poate fi de asemenea o problema,asa ca unele motoare folosesc valve speciale de inductie,camere de pre- combustie,sau alte dispozitive pentru a distribui aerul in cilindru.
  5.  Motoarele diesel contin de obiciei bujii incandescente.Cand motorul este rece, procesul de compresie s-ar putea sa nu poata ridica temperatura aerului indeajuns pentru a aprinde motorina. Aceasta bujie este de fapt un fir electric care se incalzeste cand trece curent prin el,care incalzeste camera de combustie cand motorul este rece, pentru a putea avea loc combustia.
  6.  Insa in motorul modern totul este controlat de calculator, care colaboreaza cu o multime de senzori, care masoara tot, de la turatia motorului, temperatura motorului, temperatura uleiului si chiar pozitia pistoanelor.  Bujiile sunt mai rar folosite in motorul modern,mai ales in cele mari.
  7.  Calculatorul sesizeaza temperatura ambienta si intarzie injectia de motorina cu fractiuni de secunda in cazul in care este mai frig afara. Astfel aerul din cilindru este comprimat mai mult, rezultand o temperatura mai mare in cilindru.  Motoarele mai mici care nu au asemenea controale avansate de computer mai folosesc bujia incandescenta pentru a rezolva problema pornirii "la rece".
Anúncio