O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Tema4 respiratori

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Tema4 respiratori

  1. 1. La funció principal de l’aparell respiratori és l’intercanvi de gasos entre la sang i l’aire: aportar oxigen a la sang i eliminar-ne el diòxid de carboni. L’aire entra en el nostre cos pel nas o per la boca i arriba pulmons on es produeix un intercanvi de gasos .
  2. 2. L'aparell respiratori és el que s'encarrega de realitzar el procés de la respiració.   Aquest aparell, està format per:   - Els pulmons - Les vies respiratòries (fosses nassals, faringe, laringe, tràquea i bronquis).
  3. 3. L'aire entra al nostre cos pel nas o per la boca. De les fosses nassals, l'aire passa a la faringe i després a la laringe. La laringe connecta amb la tràquea que es divideix en dos tubs anomenats bronquis , que van cada un a un pulmó. Quan arriben als pulmons, es ramifiquen en tubs més petits anomenats bronquíols , que acaben en sacs petits anomenats alvèols .
  4. 4. Els pulmons són com dues grans esponges que s’inflen i es desinflen. Els pulmons són dins la caixa toràcica , protegits per les costelles. Dins els pulmons l’aire circula pels bronquíols fins que arriba als alvèols . Als alvèols és on es produeix l’intercanvi de gasos entre l’aire i la sang. alvèol
  5. 5. La respirció consta de dos moviments: la inspiració i l’ expiració .
  6. 6. Durant la inspiració , agafem aire, i la caixa toràcica s’omple. El diafragma s’aplana i els pulmons s’omplen d’aire. Durant l’ expiració , treiem aire. El tòrax es relaxa, el diafragma torna cap amunt i surt l’aire.
  7. 7. La capacitat respiratòria és la quantitat d’aire que entra en els pulmons quan fem una inspiració. <ul><li>L’ esternut és una sobtada expiració d’aire pel nas per expulsar pols i gèrmens. </li></ul><ul><li>La tos expulsa bruscament els gèrmens o la pols de la laringe, la tràquea i els bronquis i neteja els pulmons. </li></ul><ul><li>Un badall és una inspiració i expiració més profundes per portar d’un sol cop més oxigen. </li></ul><ul><li>El singlot un so produït pel tancament ràpid de les cordes vocals quan hi passa l’aire amb força i de manera sobtada. </li></ul>

×