O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Keresztelés szertartás

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Keresztseg
Keresztseg
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 21 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (20)

Semelhante a Keresztelés szertartás (15)

Anúncio

Mais recentes (10)

Anúncio

Keresztelés szertartás

 1. 2. A Végtelen Szeretetből jöttünk és a Végtelen Szeretet felé tartunk…
 2. 3. KERESZTELÉS A KERESZTELÉS SZERTARTÁSA
 3. 4. Bevezetés: köszöntés
 4. 5. Kedves szülők! Ti is azért hoztátok el újszülött gyermeketeket ide az Isten házába, hogy erre az isteni életre vízből és Szentlélekből újjászülessék, és Krisztus titokzatos testének, az Egyháznak tagjává legyen. Krisztus egyházának nevében kérdezem: Mi a gyermek neve? Szülők : N. Pap: Mit kértek Isten egyházától N. számára? Szülők : A keresztséget.
 5. 6. Pap: Kedves szülők! Nektek, akik gyermeketek számára a keresztséget kéritek, kötelességetek lesz őt úgy nevelni, hogy hitük szerint éljen. Tartsa meg Isten parancsait: úgy szeresse Istent és embertársait, ahogy Krisztus Urunk tanította. Vállaljátok-e ezt a kötelességet? Szülők: Vállaljuk.
 6. 7. Pap: Keresztszülők! Megígéritek-e, hogy támogatjátok e gyermek szüleit vállalt kötelességük teljesítésében? Keresztszülők: Megígérjük.
 7. 8. Pap: N. Nagy örömmel fogad téged a keresztény közösség. Ennek a közösségnek nevében most megjelöllek a kereszt jelével. /A pap keresztet rajzol a gyermek homlokára/ Pap: Kedves szülők és keresztszülők! Jelöljétek meg ti is a gyermek homlokát Krisztusnak, a mi Üdvözítőnknek szent jelével!
 8. 9. AZ IGE LITURGIÁJA Pap: Most pedig hallgassuk meg Isten igéjét!
 9. 10. EGYETEMES KÖNYÖRGÉS, LITÁNIA
 10. 11. Keresztség előtti megkenés. Pap: Mindenható örök Isten! Te azért küldted Fiadat e világba, hogy kiszabadítson minket a sátánnak, a gonosz léleknek hatalmából, kimentsen a sötétség birodalmából, és helyet adjon nekünk a te világosságod csodálatos országában. Könyörögve kérünk, hogy szabadítsd meg ezt a gyermeket az áteredő bűntől, tedd őt szent Fölséged templomává, és engedd, hogy a Szentlélek lakozzék benne! Krisztus, a mi Urunk által. Mind: Ámen. Pap: Védelmezzen téged Krisztusnak, a mi Üdvözítőnknek ereje! Ennek jeléül megkenünk téged az üdvösség olajával Krisztusban, a mi Utunkban, aki él és uralkodik Mindörökkön-örökké. Mind. Ámen. (A pap megkeni a keresztelendő homlokát a keresztelendők olajával.)
 11. 12. A keresztvíz megáldása
 12. 13. Ellentmondás a sátánnak és a hit megvallása Ellene mondotok-e a sátánnak? Ellene mondunk. És minden cselekedetének? Ellene mondunk. És minden csábításának? Ellene mondunk. Hisztek-e Istenben, a Mindenható Atyában, mennynek és földnek teremtőjében? Hiszünk. Hisztek-e Jézus Krisztusban, Isten egyszülött Fiában, A mi Urunkban, aki Szűz Máriától született, kinhalált szenvedett, Akit eltemettek, de föltámadt a halálból, és ül az Atyának jobbján? Hiszünk. Hisztek-e a Szentlélekben, a katolikus Anyaszntegyházban, a szentek közösségében, a bűnök bocsánatában, a testnek föltámadásában és az örök életben? Hiszünk. Ez a mi hitünk. Az Anyaszentegyház hite, amelyet boldogan vallunk meg Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.
 13. 14. Akarjátok-e, hogy N. elnyerje a keresztséget az Egyház hitében, amelyet az imént mindnyájan megvallottunk? Akarjuk. N, én megkeresztellek téged az Atya, és a Fiú, és a Szentlélek nevében.
 14. 15. Keresztség utáni megkenés
 15. 16. Fehér ruha rátevése N, a keresztségben új teremtménnyé lettél, és Krisztust öltötted magadra. Ez a hófehér ruha legyen keresztény méltóságod jele! Hozzátartozóid szava és példája pedig támogasson, hogy ezt a méltóságod tisztán megőrizd az örök életre! Mind: Ámen.
 16. 17. Égő gyertya átadása
 17. 18. Befejező szertartás, Miatyánk…
 18. 19. Áldás, elbocsátás…
 19. 21. A Végtelenből Szeretetből jöttünk és a Végtelen Szeretet felé tartunk…

×