O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
EDISI PERCUMA
111 FORMULA REZEKI MELIMPAH RUAH
“Formula terbukti berjaya untu kebahagiaan hati, kekayaan harta dan
jiwa, s...
Lesen & Peraturan
Keberkatan ilmu daripada ebook ini akan berkurangan, jika ebook ini disebarkan
dengan mengaut untung tan...
REZEKI ANDA TAK MENENTU?
Rezeki saya pernah ditarik oleh Allah.
Masa tu dalam akaun ada RM 10.
Dalam wallet ada RM 2.
Kere...
REZEKI untuk memulakan hidup baru.
( TESTIMONI Oleh AlHafiz :
https://www.facebook.com/ramizafiz?fref=nf&pnref=story )
REZ...
Kita SANGAT inginkan kehidupan yang banyak duit, kehidupan yang banyak masa,
keselamatan yang terjamin, RUMAH YANG BESAR, ...
Alhamdulillah berminat nak tahu formula sila ke link ini segera tanpa
berlengah lagi www.formularezeki.com
Kesannya, palin...
PREVIEW EBOOK ISI KANDUNGAN
EBOOK 1
Punca Sempit Rezeki Yang Tidak Disedari
Dalam bahagian 1 ini terdapat 22 Formula yang ...

Apa itu berpagi-pagi dan bagaimana ianya boleh bantu menarik rezeki datang.
Ilmu ini sangat penting.




Bagaimana m...
Dalam bahagian 2 ini terdapat 23 Formula yang dikongsikan. Antara sebahagian yang
dikongsikan adalah :

Satu amalan yang ...
EBOOK 3
Tips Rezeki Pantas, Bersih Kolam Jiwa
Rezeki melimpah ruah adalah kesinambungan dari menjemput rezeki. Oleh itu da...

Dua jenis sifat negatif yang perlu dibuang dengan segera. Jika berjaya buang sifat
ini maka tertutup pintu bala dan terb...
KELUARAN TERBARU!
EBOOK 5
PELENGKAP REZEKI
Ebook 5 ini merupakan sambungan kepada empat ebook di atas, menjadi
pelengkap k...
istiqamah dengan luar biasa.
USAHA yang luar biasa akan menghasilkan HASIL yang luar biasa.
PEMBUKA BICARA
Besarkan KOLAM JIWA,
Pintu REZEKI akan TERBUKA,
Tanpa PERLU susah payah BERUSAHA,
nak TARIK rezeki SENANG S...
FORMULA REZEKI INI AKAN MEMBANTU ANDA MENSUCIKAN KOLAM
JIWA DAN MENDAPATKAN APA YANG ANDA MAHUKAN DI DALAM
HIDUP DENGAN SA...
FORMULA 13: TERSENTAK!! GAGAL BERNIAGA?
“Sayacubadahdanusaha macam-macam cara untuk berjaya dalam business tetapi kenapa
m...
FORMULA 47: THE MORE YOU GIVE, THE MORE YOU GET
The more you give,
The more you get,
Ramai yang tidak faham konsep memberi...
FORMULA 23: SOLAT TAUBAT PEMBUKA PINTU LANGIT
Firman Allah:
"Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan solat,...
FORMULA PELENGKAP 1 EBOOK 5 : SAKIT HATI ITU MENYEKAT REZEKI.
Menyakiti dan disakiti itu Dosa.
Walau sebesar kuman kita me...
Yang mana-mana terbuku marah di dalam hati terhadap
-Ibu bapa
-Anak -
Suami -
Isteri
-Adik beradik
-Jiran -
Kawan -Guru
-S...
FORMULA 58: AKRAB DENGAN DUIT PEMBUKA REZEKI
Duit akan gembira untuk tinggal lama dengan kita.
Belajar untuk berkawan akra...
FORMULA 0: SIFAR HUTANG
[Hutang boleh menjadi penyebab kepada rezeki tersekat daripada sampai kepada kita]
Pada suatu keti...
akaun saya sebanyak rm2000++. Saya tidak tahu itu duit apa tetapi ia daripada pihak JPA.
Sedangkan, saya telah menerima be...
Setelah tamat pengajian, saya berhasrat menyambung pengajian ke peringkat master pula.
Pada ketika saya dilanda masalah ke...
Walaupun begitu, saya masih mengalami kesempitan wang, mahu membayar rumah sewa
tempat tinggal, sewa motor, barang- barang...
FORMULA PELENGKAP 3 EBOOK 5 : DAPAT KECICIRAN, ADA KEHABISAN
Siapakah di sini yang di antara anda semua berniaga secara on...
Untung jual beli ada, pelanggan baru ada, tapi akan berlaku kebocoran wang di mana-mana,
antaranya, untung tak tahu ke man...
Anda dapat sesuatu?
Jika ya, ucapkanlah
"Alhamdullillah."
Nora Yusof
Bagi mereka yang benar-benar berminat untuk mendapat ...
MENARIK KAN? BERMINAT INGIN TAHU LAGI? BACA
SELANJUTNYA..
www.formularezeki.com
INGIN MENJANA
PENDAPATAN DENGAN
EBOOK INI?
INGIN MENJADI AGEN
MEMPROMOSIKAN EBOOK
INI DENGAN KOMISYEN
LUMAYAN?
Baca lagi…
Pernah dengar program
AFFILIATE?
Kepada yang belum mendaftar LINK
affiliate, bolehlah mendaftar di link di bawah
Affiliate...
Link tersebut ialah link yang menghubungkan ke link website produk yang utama yang
mengandungi surat jualan(sale letter). ...
TESTIMONI LAGI
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Edisi percuma 111 formula rezeki
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Edisi percuma 111 formula rezeki

6.407 visualizações

Publicada em

111 Formula Menarik Rezeki Yang Berkesan

Cara menjemput rezeki melimpah ruah dengan 111 Formula yang terbukti berkesan.

Dapat menyelesaikan masalah kesempitan rezeki dan kesempitan hidup.

Dapat meningkatkan jualan bisnes anda dan bebas daripada hutang.

Ketahui formula matematik Allah swt dalam amalan bersedekah.

InshaAllah anda berjaya membina ombak rezeki.

Baca disini --> http://tinyurl.com/formulatarikrezeki

Publicada em: Estilo de vida
  • Follow the link, new dating source: ❤❤❤ http://bit.ly/369VOVb ❤❤❤
       Responder 
    Tem certeza que deseja  Sim  Não
    Insira sua mensagem aqui
  • Dating for everyone is here: ♥♥♥ http://bit.ly/369VOVb ♥♥♥
       Responder 
    Tem certeza que deseja  Sim  Não
    Insira sua mensagem aqui
  • Rahsia Formula Tarik Rezeki Nora Yusof Apa beza 111 FORMULA TARIK REZEKI ( FTR) dengan BUKU REZEKI yang lain? Masya ALLAH, Ilmu ALLAH itu sangat LUAS. Tak terjangkau dek akal. Setuju? Alhamdulillah banyak perbezaan dan keunikan buku FTR dengan buku rezeki lain yang telah dikenal pasti berdasarkan respon para pecinta FTR setakat ini, iaitu: +Baca-Baca SENTAP +Santai dan Sangat JELAS +Panduan Lengkap, +TERPERINCI, +TERBUKTI dan PRAKTIKAL +Memberi Kelainan JIWA yang LUAR BIASA +Pengalaman SEBENAR 100% +REZEKI berjaya masuk seawal 1 hari. Ibarat membaca selori buku tentang REZEKI tetapi dikumpulkan di dalam satu buku sahaja. Menjimatkan masa. Lagi info, Hanya Klik Link Dibawah:- >>> http://formula-rezeki.com Terima kasih Tag: formula rezeki nora yusof, nora yusof formula rezeki,punca rezeki sempit,kenapa rezeki sempit,hutang rezeki sempit,sebab rezeki sempit,rezeki sempit,rezeki halal,rezeki yang berkat,rezeki anak, rezeki murah,rahsia murah rezeki,rahsia rezeki murah,rahsia rezeki berkat,rahsia rezeki melimpah,rahsia keajaiban rezeki,rahsia menjemput rezeki,rahsia jemput rezeki,rahsia rezeki,formula luas rezeki, tarik rezeki, rezeki melimpah, kebahagiaan hati, kekayaan harta, kekayaan jiwa, keberkatan hidup, sedekah dan rezeki, dhuha dan rezeki, nak kaya, duit bukan rezeki, konsep rezeki, minta rezeki, mohon rezeki, rezeki luarbiasa, syukur rezeki, rezeki tak disangka, nikmat rezeki, rezeki melimpah ruah, jemput rezeki, rezeki Allah, murah rezeki, rezeki berkat
       Responder 
    Tem certeza que deseja  Sim  Não
    Insira sua mensagem aqui

Edisi percuma 111 formula rezeki

  1. 1. EDISI PERCUMA 111 FORMULA REZEKI MELIMPAH RUAH “Formula terbukti berjaya untu kebahagiaan hati, kekayaan harta dan jiwa, serta keberkatan hidup di DUNIA dan di AKHIRAT”
  2. 2. Lesen & Peraturan Keberkatan ilmu daripada ebook ini akan berkurangan, jika ebook ini disebarkan dengan mengaut untung tanpa keizinan penulis. [Boleh] mencetak dan mempraktikkan segala teknik yang diajar [Boleh] diberikan percuma tanpa ada sebarang perubahan dilakukan [Tidak Boleh] menjadikannya bonus bagi produk anda [Tidak Boleh] mengubah sebarang isi kandungan dengan apa jua cara [Tidak Boleh] mengaku ia produk anda sendiri [Tidak Boleh] menjualnya di mana sahaja sama ada di laman web, blog, web lelong atau seumpamanya Segala ilmu dalam ebook ini hanya halal untuk perkara positif yang membawa kepada saham Akhirat untuk ke syurga sahaja. Ia adalah kerana, segala kandungan ebook ini berada di bawah tanggungjawab penulis iaitu, Nora Yusof.
  3. 3. REZEKI ANDA TAK MENENTU? Rezeki saya pernah ditarik oleh Allah. Masa tu dalam akaun ada RM 10. Dalam wallet ada RM 2. Kereta kena rampas pula tu... Aaarrggghhh! Dalam hati, macam mana ni? Hidup STRESS dan DUGAAN bertalu- talu, Suteru datang tidak diduga. Itulah dugaan yang dialami masa tu. Bangkit HAFIZ! Bangkit HAFIZ! Bangkit HAFIZ! Suara kecil datang dari telinga kanan. Ya! Kena bangkit untuk mengubah nasib diri... ============== Sejak baca ebook 70 Formula Rezeki Melimpah Ruah daripada karya Nora Yusof banyak benda saya belajar dan fahami. Dalam hati berkata; "Oh macam ni rupanya... Patutlah aku..." Alhamdulillah, walaupun rezeki belum melimpah ruah, Allah telah berikan saya ILMU, HIKMAH dan
  4. 4. REZEKI untuk memulakan hidup baru. ( TESTIMONI Oleh AlHafiz : https://www.facebook.com/ramizafiz?fref=nf&pnref=story ) REZEKI TAK MAHU MASUK juga walau macam-macam cara sudah dicuba? SUSAH BETUL nak MASUK, kenapa ya? BUNTU… Mari kita lihat apa sebenarnya yang boleh dilakukan untuk SELESAIKAN MASALAH ini. Teruskan membaca… BUKTINYA?
  5. 5. Kita SANGAT inginkan kehidupan yang banyak duit, kehidupan yang banyak masa, keselamatan yang terjamin, RUMAH YANG BESAR, KERETA IDAMAN dan yang paling penting, kehidupan yang SANGAT TENANG, merasa SANGAT CUKUP dengan yang ada, hidup yang sentiasa TERSENYUM setiap masa. TERINGINKAN? Selalu tertanya-tanya kenapa HIDUP KITA SUSAH, tidak macam orang lain, kenapa hidup selalu kecewa, sedih dan murung, masalah bertimpa-timpa, SELAMA BERTAHUN-TAHUN, puncanya tidak tahu, tidak mendapat pekerjaan yang baik, bermasalah di tempat kerja, bermasalah dengan keluarga, rezeki sempit, sekejap ada sekejap tiada langsung, tidak MAMPU membantu orang lain yang kesusahan sangat SEKSA. Kerapkan anda mengalami masalah BESAR seperti ini? Tapi PUNCANYA tidak TAHU? Kenapa? Mengapa?? Arrgghhh!!! Serabut kepala memikirkannya bukan? BILA hidup dah TENANG, TIADA LAGI masalah tidak cukup duit, TIADA LAGI masalah hutang, TIADA LAGI masalah resah gelisah, TIADA LAGI masalah kesihatan, TIADA LAGI PERGADUHAN sesama INSAN. Tiada lagi dengki-mendengki antara satu sama lain. Melayu sesama Melayu semakin baik, Melayu sesama kaum lain semakin rapat dan rapat. PEMIKIRAN kita menjadi semakin BIJAK. Kita akan sentiasa menjadi BERANI, BERANI dan MAKIN BERANI mengubah HIDUP ke arah lebih baik. Tiada lagi rasa malu pada diri dan orang lain. SANGAT BEST kan? Adakah ini yang anda mahukan? Jika ini apa yang anda mahukan, anda sedang membuat keputusan membaca sesuatu yang betul dan sangat TEPAT! Jangan berhenti! Teruskan melangkah memperbaiki KEHIDUPAN anda. TIDAK MAHU LAGI HIDUP SUSAH! Saya telah menemui FORMULA MISTERI yang sangat TERBAIK. Alhamdulillah selesai membaca ebook 70 rezeki ini, rupanya ada tips yang saya tak apply dalam kehidupan dan perniagaan saya, Setelah saya mengaplikasikan formula ini saya sudah berjaya jana pendapatan sehingga hampir 5 angka, Syukur
  6. 6. Alhamdulillah berminat nak tahu formula sila ke link ini segera tanpa berlengah lagi www.formularezeki.com Kesannya, paling parah, pelanggan PM bertalu-talu, rupanya begini formula yang betul-betul berkesan, Alhamdulillah saya baru selesai menghadamkan formula ini, Berminat nak tahu sila ke pautan ini www.formularezeki.com Mahu menjadi seperti saya dan mereka di atas? Maka WAJIB Baca lagi SELANJUTNYA.
  7. 7. PREVIEW EBOOK ISI KANDUNGAN EBOOK 1 Punca Sempit Rezeki Yang Tidak Disedari Dalam bahagian 1 ini terdapat 22 Formula yang dikongsikan. Antara sebahagian yang dikongsikan adalah :  3 Langkah bagaimana menghadapi masalah hutang. Ketahuilah jika hutang dilangsaikan maka rezeki akan masuk dengan mudah.      Kenapa jiwa rasa kosong dan bagaimana untuk mengisinya agar menjadi tenang, kaya dan berjaya ? Ramai yang berjiwa kosong sekarang.      Hakikat hidup dan kematian. Jika kita faham perkara ini maka kita tidak sempat untuk berasa bosan dalam hidup. 
  8. 8.  Apa itu berpagi-pagi dan bagaimana ianya boleh bantu menarik rezeki datang. Ilmu ini sangat penting.     Bagaimana menghasilkan komunikasi yang mampu menarik rezeki ? Jika salah komunikasi ia mampu menutup rezeki.     Bersedekah tetapi masih sempit rezeki. Kenapa ? Wajib ketahui rahsia ini jika tidak sedekah yang dilakukan sia-sia sahaja.     Ramai yang berniaga tetapi ramai juga yang gagal. Kenapa ini berlaku ? Jika anda ada perniagaan wajib baca bahagian ini.    3 Jenis Riba’ yang wajib dielak. Riba’ ini bol     Bagaimana dengan menjaga perkataan boleh memastikan rezeki melimpah masuk ke dalam diri kita ?    Dan banyak lagi...  EBOOK 2 Teknik Menarik Rezeki yang Berkesan
  9. 9. Dalam bahagian 2 ini terdapat 23 Formula yang dikongsikan. Antara sebahagian yang dikongsikan adalah :  Satu amalan yang boleh membuka pintu rezeki. Bila pintu ini terbuka maka rezeki bukan lagi satu masalah kepada kita.     Bagaimana untuk menjadi Jutawan di dunia juga di akhirat. Memang terbaik.     Bagaimana untuk berdepan dengan masalah dan jadikan masalah tersebut sebagai punca kepada rezeki untuk masuk dengan banyaknya ? Rugi jika tidak   tahu ilmu ini.     Ketahui bagaimana kita boleh berdosa tanpa kita sedari. Ingat dosa juga boleh menutup pintu rezeki.     Satu amalan yang boleh menutup 70 pintu bala. Pintu bala tertutup bermakna pintu rezeki akan terbuka seluasnya.     Kenapa kita disarankan untuk bersangka baik dan bagaimana ianya boleh bantu kita membuka pintu rezeki ?     7 Langkah untuk berwudhuk secara batin. Ilmu yang jarang dikongsikan dalam mana-mana buku.     Lagi banyak kita keluarkan untuk memberi maka lagi banyak rezeki yang masuk secara bertubi-tubi. Kita tahu tapi kenapa kita masih tidak memberi ? Ketahui   rahsia ini dan memberi bukan sesuatu yang berat bagi anda.     4 Jenis ucapan yang amat disukai Allah dan bagaimana ucapan ini akan menjadi kunci yang membuka pintu rezeki. 
  10. 10. EBOOK 3 Tips Rezeki Pantas, Bersih Kolam Jiwa Rezeki melimpah ruah adalah kesinambungan dari menjemput rezeki. Oleh itu dalam bahagian 3 ini terdapat 23 Formula yang dikongsikan. Antara sebahagian yang dikongsikan adalah :  5 Perkara yang boleh mendatangkan ketenangan dalam diri. Bila sudah mencapai tenang yang sebenar seumpama kita tidak perlukan benda lain lagi.      8 Amalan yang boleh menjadikan kita menjadi Jutawan dunia dan akhirat. Wajib tahu ilmu ini.    Bagaimana untuk melatih diri khusyuk dalam solat. Ilmu ini wajib anda miliki.     Bagaimana memohon hajat ketika bersujud. Rezeki itu milik Allah jadi kena tahu bagaimana untuk memohonnya.     Fahami bagaimana perjalanan kehidupan manusia. Hidup akan jadi lebih tenang , kaya dan berjaya jika kita tahu perjalanan ini. 
  11. 11.  Dua jenis sifat negatif yang perlu dibuang dengan segera. Jika berjaya buang sifat ini maka tertutup pintu bala dan terbuka pintu rezeki.    4 Sifat ahli syurga yang memiliki ’kolam jiw   Milikilah sifat ini.     4 Sifat ahli neraka yang memiliki ’kolam jiwa bernajis. Jauhilah sifat ini.     Matlamat sebenar Jutawan dunia & akhirat. Ramai dari kita tersalah meletak matlamat yang akhirnya menutup pintu rezeki kita.  EBOOK BONUS 7 BONUS REZEKI
  12. 12. KELUARAN TERBARU! EBOOK 5 PELENGKAP REZEKI Ebook 5 ini merupakan sambungan kepada empat ebook di atas, menjadi pelengkap keseluruhan yang lebih terperinci dan mendalam. RINGKAS DAN PADAT. DICERIAKAN DENGAN TAJUK-TAJUK yang sangat MANTAP. Sangat WAJIB anda miliki segera kerana ia mampu menyelesaikan segala permasalahan berkaitan diri dan rezeki anda dengan pantas dan berkesan sekali. Ia mampu menjadikan hidup anda lebih yakin, tenang, ceria, kaya dan berjaya dunia akhirat dengan izin ALLAH semata. Hanya percaya, buat, yakin dan
  13. 13. istiqamah dengan luar biasa. USAHA yang luar biasa akan menghasilkan HASIL yang luar biasa.
  14. 14. PEMBUKA BICARA Besarkan KOLAM JIWA, Pintu REZEKI akan TERBUKA, Tanpa PERLU susah payah BERUSAHA, nak TARIK rezeki SENANG SAHAJA. HANYA perlu faham beberapa FORMULA, dan buat tanpa banyak BERTANYA kerana ILMU ini adalah DARIPADA mereka yang terbukti BERJAYA, YAKNI jutawan-jutawan MALAYSIA yang KAYA-RAYA. TAK PERCAYA BOLEH CUBA. YAKIN 500% adalah dengan izinNYA. InsyaALLAH. Janji ALLAH itu PASTI untuk sesiapa yang BERUSAHA. Nora Yusof Penulis EBOOK "70 Formula Rezeki Melimpah Ruah"
  15. 15. FORMULA REZEKI INI AKAN MEMBANTU ANDA MENSUCIKAN KOLAM JIWA DAN MENDAPATKAN APA YANG ANDA MAHUKAN DI DALAM HIDUP DENGAN SANGAT BERKESAN. FORMULA 55: JANGAN MENUNDA SOLAT Jika kita menunda-nundakan solat 5 waktu, maka ALLAH akan menunda-nundakan rezeki kita. Jika kita buat sesuatu perkara secara suka-suka, maka ALLAH bagi rezeki kita dalam bentuk suka-suka sahaja, Jika kita buat sesuatu perkara itu secara sungguh-sungguh maka ALLAH bagi rezeki kita dalam bentuk terbaik sungguh-sungguh. “Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah kea mengubah diri mereka-Ra’dsendiri”13:11) (Surah A Apabila mengerjakan pekerjaan kita dengan bersungguh-sungguh itu bermakna kita menghargai dan menghormati keistimewaan yang ALLAH kurniakan kepada kita. Gunakanlah kelebihan, kebolehan yang ada sebaik-baiknya.
  16. 16. FORMULA 13: TERSENTAK!! GAGAL BERNIAGA? “Sayacubadahdanusaha macam-macam cara untuk berjaya dalam business tetapi kenapa masih belum berjaya?” Ada orang buat sedikit, tapi dapat banyak dan ada pula orang buat banyak, tetapi dapat sikit, rasa seperti tidak adil bukan? Saya sudah buat itu, buat ini, cuba ILMU itu, Cuba ILMU ini, tapi sentiasa HAMPA. Rasa PUTUS ASA habis. Tidak tahu bagaimana lagi mahu buat. Berniaga sekadar cukup-cukup makan, keadaan ini sedikit sebanyak semakin hari, semakin menekan emosi diri. Setelah mendapat jawapan daripada Ebook ini,
  17. 17. FORMULA 47: THE MORE YOU GIVE, THE MORE YOU GET The more you give, The more you get, Ramai yang tidak faham konsep memberi ini kan? Malah ramai yang takut untuk memberi, takut menyusahkan diri sendiri, takut miskin dan sebagainya. Apabila timbulnya ketakutan ini, maka, jelaslah tahap kebergantungan kita kepada Allah sebenarnya 0%. Saya selalu dimarahi kerana saya tidak punya duit tetapi sibuk hendak bersedekah. Saya faham mereka risaukan saya kerana saya kesempitan. Tetapi itu sebenarnya salah. The more you give, the more you get. Apa yang saya faham, jika kita makin sempit, makin sempit, makin sempit itulah semakin kita kena memberi. Ada orang berbahas dengan saya. Dah kalau kita sendiri pun tiada apa hendak diberi, jika kita sendiri pun kesusahan hendak memberi, bagaimana mahu senang memberi? Dapatkan Jawapan lengkap di dalam ebook ini www.formularezeki.com yang pasti pembaca tidak terduga sama sekali jawapannya.
  18. 18. FORMULA 23: SOLAT TAUBAT PEMBUKA PINTU LANGIT Firman Allah: "Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan solat, dan hendaklah engkau tekun bersabar menunaikannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan (ingatlah) kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertaqwa." Taha 20:132 Manusia yang bertaubat, melakukan solat sunat taubat, akan terbuka segala pintu langit. Rasulullah s.a.w pernah bersabda: "Andainya kamu berbuat dosa sehingga dosamu mencapai langit, kemudian kamu bertaubat nescaya Allah s.w.t. memberi keampunan." (Riwayat Ibn Majab) Sebelum tidur, amalkanlah solat sunat taubat dua rakaat. Manusia yang bersyukur ialah mereka yang tidak meninggalkan solat 5 waktu. Manusia yang sangat bersyukur ialah mereka yang solat 5 waktu dan melakukan solat-solat sunat dua rakat. Manusia yang sangat-sangat bersyukur ialah mereka yang solat 5 waktu, melakukan segala amalan sunat dan memberikan manfaat kepada manusia lain. Jadilah manusia yang menyayangi diri sendiri dan orang lain dengan cara menjaga solat 5 waktu dan menyumbang kudratnya untuk mempermudahkan hidup orang lain. in sha ALLAH dialah AHLI syurga yang bersama-sama Rasullullah di JANNAH nanti. Rasullullah bersabda: "sebaik-baik manusia ialah manusia yang banyak memberikan manfaat kepada manusia dan mahkluk lain.
  19. 19. FORMULA PELENGKAP 1 EBOOK 5 : SAKIT HATI ITU MENYEKAT REZEKI. Menyakiti dan disakiti itu Dosa. Walau sebesar kuman kita menyakitkan hati orang, kita sudah berdosa. Kita yang merasa sakit hati dengan orang yang menyakitkan hati kita, kita juga berdosa. Maka kedua-duanya rezeki tersekat. Tetapi kita tidak perasan hal ini bukan? Kerana kita ada sengaja dan tidak sengaja menyakiti hati orang sama ada lisan atau perbuatan. Sebab itu... Dalam Islam sangat dianjurkan antara kita bermaaf-maafan supaya DOSA sesama manusia... -Bebas berterbangan. -Tiada lagi bersarang. Sering kita dengar ibu bapa berkecil hati dengan anak. Ibu bapa berdosa, anak juga berdosa. Kerana apa? Kerana Islam tidak ajar kita menyimpan rasa sakit, marah dan dendam di hati. Ibu bapa terasa hati, sakit hati dengan anak, akan mengakibatkan rezeki anak tersekat. Menyebabkan hidup anak kesusahan. Anak-anak pula degil, ego, menyakiti ibu bapa makin menggunung dosa. Adakah hidup ibu bapa bahagia dan kesenangan? Tidak ada kan? BAHAGIA ITU REZEKI. Ingat, dosa antara manusia, Allah tak campur. Itu antara kamu. Tak bermaafan, tanggunglah kamu akibatnya perbicaraan akhirat yang panjang kelak. Lautan manusia mahu percepatkan hisab. Tapi kita? Kerana marah, kerana sakit hati, lebih rela melambatkan hisab sendiri dan orang lain.
  20. 20. Yang mana-mana terbuku marah di dalam hati terhadap -Ibu bapa -Anak - Suami - Isteri -Adik beradik -Jiran - Kawan -Guru -Saudara Dll manusia. Lepaskanlah sekarang. Bebaskanlah hati. Jangan ditambah lagi dosa diri. Selagi ada di dalam dada, selagi itu kita sedang mengumpul dosa. Jangan ambil alih tugas Allah mengadili, menghukum kesalahan manusia. Kita tidak layak buat kerja Allah. Kerja kita, beribadah dan ikut perintah DIA. Islam ajar bersangka baik, tidak berdendam, pemaaf, pemurah dan saling mendoakan. Betul kan? Bebaskanlah jiwa-jiwa yang sakit itu supaya tenang dan sabar. Dan keajaiban terbesar. REZEKI MELIMPAH RUAH AKAN TERTARIK KEPADA MANUSIA YANG SUKA MEMAAFKAN. Nora Yusof.
  21. 21. FORMULA 58: AKRAB DENGAN DUIT PEMBUKA REZEKI Duit akan gembira untuk tinggal lama dengan kita. Belajar untuk berkawan akrab dengan Duit. Ciumlah duit sebelum membuat apa-apa pembayaran. "Apabila melepaskan duit tatkala membuat pembayaran, ingat cium duit itu. Bisik kepada duit: Antara tips, doa dan amalanRoslanyangAbdul Hamiddilakukan.Tips s yang berjaya menarik rezeki duit yang sangat berkesan yang beliau amalkan sehingga kekal jutawan. Jutawan Emas Dato’ Roslan Abdul Hamid
  22. 22. FORMULA 0: SIFAR HUTANG [Hutang boleh menjadi penyebab kepada rezeki tersekat daripada sampai kepada kita] Pada suatu ketika dulu, saya tidak pernah berhutang dengan sesiapa pun hatta satu sen sekalipun. 7 tahun lalu, sebelum saya memasuki Universiti, saya menjaga ibadah, menjaga silaturahim, menjaga hati ibu bapa, saya menjaga aurat. Saya sangat menjaga tingkah laku, sehingga setiap orang yang datang pada saya, mereka pasti suka dan tertarik dengan saya, itulah dikatakan rezeki. Pada waktu itu, rezeki memang melimpah-limpah. Ada sahaja sumber yang tidak disangka- sangka datang kepada saya. Mudah sungguh perjalanannya. Hidup saya penuh gelak dan ketawa. Ibu saya pernah berkata kepada siapa ntah, sudah saya lupa wajah dan diri empunya badan, saya ini anak yang sangat murah rezeki, mendapat biasiswa itu, biasiswa ini, dapat belajar kelas terpandai dan sebagainya. Seingat saya sangat banyak, mudah dan senang- sesenangnya kerana pada waktu itu saya sifar hutang dan lain-lain. Setelah masuk universiti, tahun pertama, diberikan biasiswa JPA yang berjumlah biayaan Rm5000 satu semester. Banyak dan kaya bukan? Sangat mewah hidup saya di UKM. Tidak perlu risau hal kewangan dan sebagainya. Di samping itu saya juga mendapat elaun tambahan rm1800 untuk satu semester daripada UKM sendiri pula. Jadi jumlah satu semester yang saya dapat ialah rm6800. Wah sangat kaya bukan buat diri saya yang bergelar pelajar Universiti pada usia 20 tahun pada masa itu. Sedangkan saya orang miskin, tidak pernah pegang duit sebanyak itu. Gembira bukan kepalang. Walaupun orang lain lebih banyak duit daripada saya, saya rasa saya sudah kaya benar. Tolak yuran, tolak duit buku dan sebagainya, bakinya saya simpan ke akaun tetap dan belanja saraan sepanjang bergelar mahasiswi. Sepanjang dua tahun setengah degree saya memang tiada masalah hutang dan duit. Pada suatu hari, saya menerima SMS daripada pihak bank menyatakan duit sagu hati telah dimasukkan ke
  23. 23. akaun saya sebanyak rm2000++. Saya tidak tahu itu duit apa tetapi ia daripada pihak JPA. Sedangkan, saya telah menerima belanja RM5000 setiap semester ditambah pula rm2000 extra itu, terkedu dan bersyukurnya saya. Setiap malam selepas solat isyak, saya akan kerjakan solat sunat hajat. Tidak pernah tinggal, saya buat secara istiqamah. Sangat senang hidup saya kerana saya tidak pernah berhutang dan menjaga ibadah diri dengan baik ALHAMDULLILLAH. Pada semester akhir, semester 6, hidup mula diselubungi kegelapan, kemurungan, masalah mula bertandang, bertandang kerana saya sudah lalai dan terjebak dalam beberapa perkara yang dilarang. Rezeki akan lari menjauh apabila kita mula mendekati maksiat. Itulah yang terjadi kepada saya, maksiat hati, maksiat tangan, maksiat mata, maksiat telinga, maksiat mulut dan lain-lain. Hidup saya mula tidak keruan, sentiasa resah gelisah. Pada tahun terakhir itu, simpanan saya hilang rm5000 sekelip mata, hilang dari akaun bank saya, simpanan saya hampir rm13000 pada waktu tahun akhir itu. Rm5000 hilang, saya jadi bingung, memang silap saya sendiri, alpa dan lalai, pergi ke bank untuk tuntut semula duit yang hilang tetapi tidak berjaya. Saya gagal. Jadi bakinya makin sedikit yang tinggal. Saya Masih mempunyai rm8000. Duit dalam simpanan sudah mulai kurang, saya diduga lagi dengan keperluan adik dan diri untuk biayaan duit lesen memandu berjumlah rm2500 untuk dua orang. “Jika tiada lesen dan tidak buat pada ketika saya ada duit ini, bila lagi mahu buat? Nanti bila mahu bekerja, tiada lesen, masalah pengangkutan pula,”fikir saya. Jadi tanpa berkira, saya keluarkan simpanan. Duit yang hilang, saya redha ia pergi, kerana itu bukan lagi rezeki saya. Bakinya tinggal rm4000 lebih sahaja lagi untuk masa hadapan saya. Masalah ini saya tanggung seorang diri. Kegelisahan saban malam saya pendam sendiri. Mereka hanya tahu saya gembira. Saya tak menangis tapi saya susah hati. Saya susah hati sampai kurus. Badan mula berkerangka, tulang mula kelihatan dan timbul.
  24. 24. Setelah tamat pengajian, saya berhasrat menyambung pengajian ke peringkat master pula. Pada ketika saya dilanda masalah kewangan pada tahun terakhir itu, saya mula belajar berniaga, menjadi DROPSHIPPER untuk barang orang. Jual apa sahaja di FB. Duit untung hasil jualan yang sikit-sikit itu saya buat tampung untuk belanja study. Sejak itu juga, saya sudah mula terpaksa meminta duit yuran dari abang-abang dan kakak-kakak yang bekerja. Mereka sangat mudah membantu walaupun sangat susah. ALHAMDULLILLAH terima kasih adik- beradikku. Jasamu akanku balas InsyaALLAH bila tiba masanya. Duit baki yang ada saya buat bayar yuran pengajian peringkat MASTER pula. Peringkat Master sangat perit, laptop saya rosak, terpaksa keluarkan simpanan membeli laptop baru, pada peringkat master ini, saya tidak lagi semewah degree, hanya mendapat tajaan KPT untuk yuran pengajian dan PTPTN sebagai duit saraan hidup. Di waktu ini, saya berniaga sungguh-sungguh, setiap hari ada rezeki masuk tetapi rezeki cepat pergi. Cepat masuk, cepat keluar. Saya tidak tahu puncanya. Pada waktu ini saya mula belajar berhutang, dengan rakan baik. Permulaan pinjaman rm200 untuk bayar kaji selidik lapangan saya pada masa itu. Saya tiada duit. Sejak itu, saya semakin sempit, sempit dan terus sempit. Setelah tamat pengajian dengan payahnya, ujian sana, dugaan sini, azabnya tidak terungkap dengan kata-kata. Masalah kewangan dan masalah kesihatan yang cukup teruk. Saya masih lagi mempunyai duit simpanan yang mana bakinya dalam rm3000 lebih. Duit ini saya buat beli Motor supaya senang saya mahu ulang-alik bekerja. Duit simpanan sudah habis. Hutang rakan yang dipinjam sebanyak rm200 masih belum dibayar. Saya tangguhkan. Tangguh, tangguh dan terus tangguh kerana ada keperluan lain yang mendesak. Akibat menangguhkan hutang, saya sentiasa dibelenggu resah gelisah, tidur malam tidak pernah lena. Walau Cuma Rm200. Sudah gelap gelita dunia saya rasakan. Beberapa bulan setelah tamat pengajian, saya bekerja sebagai guru matematik dan sains di sebuah sekolah, dengan gaji itu dapatlah saya bayar hutang tersebut. Alhamdullilah selesai. Lega teramat sangat.
  25. 25. Walaupun begitu, saya masih mengalami kesempitan wang, mahu membayar rumah sewa tempat tinggal, sewa motor, barang- barang lain, dan mahu diberikan kepada ibu ayah di kampung, dirasakan gaji masih tidak mencukupi. Dengan rasa simpati, rakan serumah meminjamkan saya rmXXXX . Saya terpaksa berhutang lagi. Terpaksa! Saya memang tidak sukakan hutang. Tetapi rakan serumah itu sangat baik. Walaupun dia meminta hutangnya dibayar lambat sedikit pun tidak mengapa, tetapi saya pasti, dia sedang kesusahan kerana mahu keluar negara membuat kaji selidik. Dia perlukan duit. Saya tidak keruan. Saya tidak pernah nyatakan kepadanya bila saya mahu membayarnya. Saya belum membayarnya hatta satu sen berbulan-bulan saya kerja. Kerana ada sahaja masalah yang menimpa yang memerlukan DUIT. Saya tertanya-tanya kenapa jadi begini, silapnya di mana? Solatku jaga seperti biasa dan sebagainya tetapi ia tidak lagi setenang dan sekusyuk dulu. Pada suatu hari? ……….BERSAMBUNG DI EDISI PENUH. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dapatkan sambungan pengalaman penuh yang lengkap di dalam EBOOK ini www.formularezeki.com yang pasti pembaca akan terkedu dan terkejut sekali dengan sambungannya. Sangat MISTERI!
  26. 26. FORMULA PELENGKAP 3 EBOOK 5 : DAPAT KECICIRAN, ADA KEHABISAN Siapakah di sini yang di antara anda semua berniaga secara online? Mesti ramai kan? Hehe. Tahniah dan Alhamdullillah Allah gerakkan hati saya untuk sharing Ilmu. Seperti yang sedia maklum, formula saya, formula tarik rezeki. Saya punya slogan kata. PAHALA ITU MENARIK REZEKI POSITIF ITU MENARIK DUIT Apa yang anda dapat dengan dua slogan utama saya di atas? Hehe. Saya pasti ramai di antara anda yang sudah pernah menjalankan perniagaan yang macam- macam dan pelbagai. Berniaga itu tak menjadi, berniaga ini tak menjadi. Tak fokus. Begitu juga dengan saya. Apa yang saya belajar daripada pengalaman sendiri iaitulah terhasilnya slogan di atas. Kenapa? Nak tahu? Ke nak tahu? Ke nak tahu?? Tak sabar dah? Hehe Kita akan berjumpa dengan macam-macam bentuk perniagaan atau pekerjaan yang kita lakukan kerana terpaksa. Bukan kerana kita suka, tapi kerana terpaksa atas desakan hidup. Betul kan? Dalam rasa terpaksa itu, makanya lahirlah emosi-emosi negatif dalam diri. Niat dah jadi tak betul, bukan nak bantu orang lain dah tapi sebab nak bantu diri. Jadilah kita "menjual" dan bukannya sedang "menambah nilai". Jika berlaku masalah antara pelanggan misalnya, penghantaran barang menjadi lambat sebab kita kata kita sibuk kerja, kita tak hantar repair dekat supplier lagi, kita nak pelanggan faham kita bukan kita faham pelanggan, lantaklah pelanggan nak marah pun, kita dah cuba terbaik(padahal tak terbaik mana pun sebab malas nak fikir apa masalah pelanggan) dah beli sudahlah, (Kita kata pelanggan banyak songeh atau cerewet) padahal kita yang malas nak fikir. kita tak segerakan selesaikan masalah orang, pelanggan marah-marah atau sakit hati dengan servis kita. Ada berlaku macam ni kepada anda?
  27. 27. Untung jual beli ada, pelanggan baru ada, tapi akan berlaku kebocoran wang di mana-mana, antaranya, untung tak tahu ke mana pergi, banyak yang keluar daripada yang masuk, habis untuk minyak tol semata. Tak ada pulangan modal dan sebagainya. Sebab berlakunya perkara di atas kerana kita tidak buat perkara yang kita suka, niat berniaga tak betul, tidak menjaga perasaan pelanggan. Seperti artikel saya sebelum ini, "Sakit Hati itu Menyempitkan Rezeki" Adalah kena mengena dan berkaitan dalam hal ini. Pelanggan membeli, ada untung(berniaga terpaksa), tapi servis tak bagus(niat salah),-> pelanggan tak puas hati, marah-marah maka berlaku kebocoran rezeki. Hidup dalam tekanan, keletihan berpanjangan. Akhirnya yang dapat keciciran, yang ada jadi kehabisan. Pointnya disini ialah, buat apa yang disukai, sesuatu yang kita suka buat bukan kerana terpaksa, dan niat memang nak membantu menyelesaikan masalah orang dengan produk atau servis kita. Dan jika berlaku masalah, kita menyelesaikannya sebagai seorang pakar, bukan sebagai penjual. Dan kita seorang pakar yang gembira, masalah boleh diselesaikan dengan mudah tanpa mengganggu gugat emosi kita dengan pelanggan. Maksudnya, masalah itu bukan masalah pada kita. Kita tenang, lapang dan suka dengan kerja buat kita walaupun penat. Faham ke? Nak lagi faham? Baca ebook saya www.formularezeki.com iaitu tentang macam mana nak bentuk emosi dan akhlak supaya berniaga tidak rugi dan belajar niat yang betul serta ubah cara pemikiran. Jika tak jumpa apa yang kamu suka, Maka sukalah dengan apa yang kamu ada, Timbulkan perasaan cinta kerana Allah dengan perniagaan tersebut dan bukannya kerana terpaksa. Minds create reality.
  28. 28. Anda dapat sesuatu? Jika ya, ucapkanlah "Alhamdullillah." Nora Yusof Bagi mereka yang benar-benar berminat untuk mendapat EDISI PENUH EBOOK INI bolehlah TEMPAH SEKARANG di www.formularezeki.com www.formularezeki.com www.formularezeki.com BERTINDAK SEGERA MENGUBAH HIDUP ANDA 360 DARJAH!! KUOTA pembelian akan ditutup pada bila-bila masa. Kami tidak bertanggungjawab jika anda terlepas peluang ini seumur hidup anda. FORMULA terbukti BERJAYA 500%. INSYAALLAH. Jangan Tunggu LAGI!! TERHAD kepada 500 orang SAHAJA. TESTIMONI PEMBACA EBOOK 111 FORMULA REZEKI
  29. 29. MENARIK KAN? BERMINAT INGIN TAHU LAGI? BACA SELANJUTNYA.. www.formularezeki.com INGIN MENJANA PENDAPATAN DENGAN EBOOK INI?
  30. 30. INGIN MENJADI AGEN MEMPROMOSIKAN EBOOK INI DENGAN KOMISYEN LUMAYAN? Baca lagi…
  31. 31. Pernah dengar program AFFILIATE? Kepada yang belum mendaftar LINK affiliate, bolehlah mendaftar di link di bawah Affiliates produk EBOOK "70 FORMULA REZEKI MELIMPAH RUAH" komisyen 50%=RM55 (1 UNIT JUALAN) setiap jualan yang berjaya untuk satu jualan akan diberi RM55 kepada ANDA tanpa modal. http://www.formularezeki.com/affiliates http://www.formularezeki.com/affiliates http://www.formularezeki.com/affiliates Anda boleh daftar sekarang di link ini ya. Kepada yang baru pertama kali mendengar nama "Program Affiliate" ================================================ Saya jelaskan dalam bahasa ringkas dan mudah faham ya. program ini satu program yang mana ditubuhkan untuk agen-agen yang berminat mempromosikan produk digital elektronik seperti "EBOOK" Menjual Ebook tidak perlu pegang stok, tidak perlu pos dan sebagainya. hanya perlu mendaftar dan promosi link affiliate masing-masing sahaja. Contoh: setelah mendaftar, agen akan diberi satu link affiliate masing-masing di dalam akaun affiliate. Agen hanya perlu copy dan paste link tersebut dan mempromosikannya mengikut kesesuaian ayat-ayat jualan masing-masing berkaitan EBOOK yang dijual. Jika pelanggan klik dan beli melalui link anda, anda akan mendapat komisyen 50% yang dinyatakan sebelum ini. Anda tidak perlu menguruskan sebarang sesi pembelian, hanya pihak admin sahaja yang bertanggungjawab. Tugas anda hanya mempromosikan sahaja, tiba-tiba anda mendapat gaji ujung bulan hasil daripada sale anda. Mudah Bukan.
  32. 32. Link tersebut ialah link yang menghubungkan ke link website produk yang utama yang mengandungi surat jualan(sale letter). Perbezaannya hanya link yang di klik oleh pelanggan. jika link anda yang pelanggan klik, maka anda berpeluang tinggi mendapat jualan, jika link saya pelanggan klik, maka saya yang akan berpeluang mendapat jualan. Jika masih tidak jelas, boleh privacy mesej dengan saya ya. ===================================== BAGI MEREKA YANG BELUM MENYERTAI AFFILIATE PRODUK INI ===================================== TANPA MODAL! TANPA SYARAT! Cuma USAHA dan RAJIN sahaja diperlukan. Kepada yang belum mendaftar LINK affiliate, bolehlah mendaftar di link di bawah Affiliates produk EBOOK "70 FORMULA REZEKI MELIMPAH RUAH" komisyen 50%=RM55 (1 UNIT JUALAN) http://www.formularezeki.com/affiliates http://www.formularezeki.com/affiliates http://www.formularezeki.com/affiliates Anda boleh daftar sekarang di link ini ya. P/S: ADA HADIAH CABARAN HEBAT SEDANG MENANTI ANDA. SELAMAT MAJU JAYA!!! AAMMIINN... p/s/s:Untuk memenangi hadiah cabaran ini sila join GROUP PEMASARAN PRODUK EBOOK 70 FORMULA REZEKI untuk menyertai TEAM dan PASUKAN KAMI.  Selamat datang ke GROUP ini https://www.facebook.com/groups/307264452754804/ Nora Yusof Pengasas EBOOK "70 FORMULA REZEKI MELIMPAH RUAH" BEST SELLER EDISI 5. Terima kasih. ALHAMDULLILLAH.
  33. 33. TESTIMONI LAGI

×