O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

ПАРАД НА ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 41 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Mais recentes (20)

Anúncio

ПАРАД НА ПЛОДОВЕТЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ

 1. 1. Парад На плодовете И ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ
 2. 2. Който живее далече, далече оттук, в топли страни, в къщурки покрити с бамбук, може безплатно и колкото ще да се храни само със сладките дълги и жълти б….!
 3. 3. Гледаш ме топка, но топка зелена ти по игрища не питай за мене! Правя си плажа на слънце в бостана, та да порасна и сладка да стана. Да ме закарат в детски градини, където много обичат д…!
 4. 4. Той на слънцето прилича и по форма, и по цвят. Знае се, децата го обичат в целия обширен свят. Много аз такива съм изял, като този сладък, сочен и оранжев…………………….
 5. 5. За нея трима братя били се с ламята. Има я с различен цвят, жълта и червена, румена, зелена, с гладка лъскава кора и чудесен аромат. Гатанката кой позна?
 6. 6. Розовобуза е като мома свенлива. И матов мъх лицето й покрива. От кошницата гледа – нежна, ласкава И кани те: Дете, хапни си п……. !
 7. 7. Със прасковата от един са род, ала различен вкус краси я. Не зная плод, по-хубав за компот от тъмножълтата к…..!
 8. 8. В ребусите „южен плод” ме пишат само. Имам вид между шишарка и яйце голямо. Ала вътре съм чудесен плод за вас. Сигурно познахте, че съм а….!
 9. 9. Плод ранен е. Напролет зрее пръв. Прилича на сърце червено – от ароматен сок, а не от кръв. И по размери умалено. На всеки му е страшно драго да си хапне сочна зряла я….!
 10. 10. Във детската градина царува дисциплина. Защото, който слуша, му дават жълта к…!
 11. 11. С костилка и тя е – от същия род, на цвят тъмносиня, но пак вкусен плод. Тя слуша децата (ужасно щастлива) да викат: „Ей тука е сладката с…!”
 12. 12. Питам ли за тебе, отговарят всички: Дините са родни негови сестрички. Цял ден във лъчите слънчеви се къпеш, затова си жълт и ароматен п….!
 13. 13. На ябълки и круши братовчедки, овошки са значително по-редки. До листопад чак вятърът ги брули – тях, жълтокорите и твърди д…!
 14. 14. Обикновено внасят ни от юг. Но в топли кътчета растем и тук. Понякога берат ни и зелени, варят ни и в буркани подредени, продават ни созополските стрини като прочуто сладко от с…!
 15. 15. В градината със нея цели клони отрупани са като със бонбони. Ако са две близначета, тогава децата обички от тях си правят. Едва ли някой ще допусне грешка, че тя е сладката ч…!
 16. 16. ПОЗНАЙ ЗЕЛЕНЧУКА
 17. 17. ИЗРАБОТИ Л :Старши учител ЯНКА ИВАНОВА

×