O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Kerstviering Ten Bos 2019

722 visualizações

Publicada em

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de kerstviering 2019 op Ten Bos – Sint Amanduskerk Erembodegem. De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: https://www.kerknet.be/parochie-aalst-hopparochie/inspiratie/vieringen-op-ten-bos

Publicada em: Espiritual
 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Kerstviering Ten Bos 2019

 1. 1. Hoe ver is de nacht, hoe ver, hoe ver? Wachter, hoe ver is de nacht, hoe ver? De morgen komt, zegt de wachter, maar nog, is het nacht.
 2. 2. Neem mij aan zoals ik ben. Zuiver uit wie ik zal zijn. Druk uw zegel op mijn ziel en leef in mij.
 3. 3. Eer zij god in onze dagen, Eer zij God in deze tijd. Mensen van het welbehagen, roept op aarde vrede uit. Gloria in excelcis Deo Gloria in excelcis Deo Eer zij God in onze dagen eer zij God in deze tijd mensen van het welbehagen roept op aarde vrede uit
 4. 4. Eer zij God die onze Vader en die onze Koning is. Eer zij God die op de aarde naar ons toe gekomen is. Gloria in excelcis Deo Gloria in excelcis Deo (BarnardWillem) Eer zij God die onze Vader en die on - ze Koning is. Eer zij God die op de aarde naar ons toe ge – komen is.
 5. 5. Jesus bleibet meine Freude, Meines Herzens Trost und Saft, Jesus wehret allem Leide, Er ist meines Lebens Kraft, Meiner Augen Lust und Sonne, Meiner Seele Schatz und Wonne; Darum lass' ich Jesum nicht, Aus dem Herzen und Gesicht.
 6. 6. [voorganger] Ik geloof in God die zoveel van mensen houdt dat Hij, in zijn Zoon, het Kind van Bethlehem, met ons wilde meegaan door het leven van elke dag.
 7. 7. [allen] Ik geloof in het Kind van Bethlehem dat ook genoemd wordt: Emmanuël, God-met-ons, Kind van vrede, Verlosser van de wereld.
 8. 8. [voorganger] Ik geloof in dit Kind met z’n ouders Maria en Jozef, voor wie geen plaats was in de herberg, maar bij wie plaats is voor allen.
 9. 9. [allen] Ik geloof in zijn leven voor alle mensen waardoor Hij verlossing bracht uit de donkerte van het kwaad.
 10. 10. [voorganger] Ik geloof dat wij de Kerstboodschap verder kunnen dragen door de kracht van de Geest ons door Hem geschonken.
 11. 11. [allen] Ik geloof in het kerstfeest, elk jaar opnieuw, en daarom geloof ik in een wereld van vrede. Amen.
 12. 12. Nu zijt wellekome. mens van licht uit Licht. Treed buiten onze dromen met jouw gezicht. Stuur het aan op scheiden tussen dageraad en nacht, nieuwe vredestijden na alle man en macht. Kyrieleis! Nu zijt wellekome, mens van licht in mij, die als een kind wil wonen, herboren, vrij, in het land van morgen dat de lieve vrede kent, waar wij zijn geborgen, gezien, aanvaard, gekend. Kyrieleis ! Nu zijt wellekome langverwachte mens. Dat wij aan angst ontkomen, verstaan jouw wens: ooit te mogen spreken van een wereld omgekeerd, waar de kunst van delen voorgoed is aangeleerd. Kyrieleis !
 13. 13. Nu zijt wellekome, mens van licht in mij, die als een kind wil wonen, herboren, vrij, in het land van morgen dat de lieve vrede kent, waar wij zijn geborgen, gezien, aanvaard, gekend. Kyrieleis !
 14. 14. Nu zijt wellekome langverwachte mens. Dat wij aan angst ontkomen, verstaan jouw wens: ooit te mogen spreken van een wereld omgekeerd, waar de kunst van delen voorgoed is aangeleerd. Kyrieleis ! (T.: van Opbergen Jan )
 15. 15. [Vg] Wij danken Jou, God, voor het voorbeeld van Jozef en Maria, die ons geleerd en voorgeleefd hebben hoe vruchtbaarheid kan groeien waar mensen hun leven uit handen geven; [Al] Wij danken Jou om hen, die klein en kwetsbaar ruimte en een thuis werden waarin Jij mens geworden bent, waarin Jouw Woord kans tot Liefde kreeg, Jouw Licht de duisternis kon overwinnen.
 16. 16. [Vg] Wij danken Jou, God, voor de herders in het open veld die Jouw woord hebben beluisterd en ons voorgingen naar Bethlehem hoe eenvoudig van hart zij ook waren; [Al] wij danken Jou om allen die vandaag in ons midden als herders leven, kwetsbaar en klein, zonder pretentie maar met een open hart voor Jou.
 17. 17. [Vg] Wij danken Jou, God, voor allen die een stal aanbieden aan wie geen plaats vindt in de herberg van het leven en die het mogelijk maken dat Jij ook vandaag nog tot leven kan komen in deze wereld [Al] Wij danken Jou om hen die hun hart kribbe laten zijn waarin Jouw gekwetste mensen rust en veiligheid vinden. In hen word Jij vandaag geboren.
 18. 18. [Vg] Wij danken Jou, God, voor de wijzen uit het oosten die ons tot voorbeeld zijn om steeds onze eigen ster te volgen naar Jou toe, die ons leerden dat na ieder oponthoud Jij toch nog te vinden bent; [Al] wij danken Jou voor allen die vandaag met de steun van de wetenschap en de kracht van het geloof een ster ter beschikking stellen om Jou te vinden in deze oververlichte wereld.
 19. 19. [Vg] Voor dat alles zullen wij blijven bidden en danken, en sluiten we ons aan bij het de engelen en heiligen die zonder ophouden Jouw lof zingen:
 20. 20. Heilig, heilig, heilig, geheiligd zij de Heer. De hemel en de aarde, getuigen van zijn eer. Heilig, heilig, heilig, de Naam van onze Heer, U loven alle machten, hosanna voor de Heer
 21. 21. [Vg] Wij danken Jou, God, dat Jij ons nabij gekomen bent, zo teder en menselijk mogelijk in Jezus, Jouw Zoon, kind van mensen; [Al] wij danken Jou dat Hij ons geleerd heeft dat Jij ons ook vandaag nabij bent overal waar mensen, kwetsbaar en klein, tot leven worden gebracht en ruimte krijgen om te groeien. [rechtstaan]
 22. 22. [Vg] Wij danken Jou, God, dat Jezus, ons in leven en sterven deze weg getoond heeft toen hij de avond voor zijn lijden en dood… -|- consecratie -|- Wij danken Jou, God, voor het levensverhaal van Jezus van de kribbe tot het kruis:
 23. 23. [Al] hoe hij opgekomen is voor allen die klein en kwetsbaar door het leven gaan, hoe hij zieken en zondaars heeft opgenomen in zijn liefde, hoe hij leven gaf, eindeloos, door zelf te sterven op het kruis
 24. 24. [Vg] Wij danken Jou dat Jij hem hebt opgenomen als een moeder in haar schoot. [Al] Wij danken Jou, God, dat Hij ons nabij blijft, vandaag en ons hele leven, in de Geest om wie wij nu bidden: dat Hij ons mag gevoelig maken voor het wonder en de boodschap van het kerstgebeuren, dat hij ons mag sterken om dit wonder en deze boodschap tot leven en liefde te maken voor vele mensen.
 25. 25. [Vg] Wij danken Jou, God, dat Jij ons nabij blijft vandaag en ons hele leven [Al] in vele mensen met wie wij het wonder van menselijke nabijheid mogen beleven: mensen die ons voorgingen op deze weg, mensen die ons de weg wijzen doorheen dit gelovig leven, mensen, vrienden, die ons en uitnodigen en bemoedigen en zo aan ons het wonder van uw mens-worden laten gebeuren.
 26. 26. sé pou yo respekte non ou se pou yo rekonet se ou ki rwa se pou volonté ou fet sou tea tankou nan syel la… PAPA NOU Pen nou bezwen chak youa banou li jodia padone sa nou fè ou tankou nou padone moun ki fè nou kichoy délivré pitit ou yo anba tou sakap antravé PAPA NOU komandmank pouvwa sé pou ou lwanjak konpliman sé pou ou kounyea é pou tout tan. PAPA NOU
 27. 27. Laat de vrede Gods nu leven, zet je, mensen, er voor in, om de wereld nu te geven hoop en wat meer levenszin. Vrede, vrede, vreed' op aard' aan alle mensen die van goede wille zijn.
 28. 28. Angels from the realms of glory, Wing your flight o’er all the earth; Ye who sang creation’s story Now proclaim Messiah’s birth. Come and worship, come and worship, Worship Christ, the newborn King. Shepherds, in the field abiding, Watching o’er your flocks by night, God with us is now residing; Yonder shines the infant light: All creation, join in praising God, the Father, Spirit, Son, Evermore your voices raising To th’eternal Three in One

×