O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Kreatív briefelés 1x1
Kreatív briefelés esetén:
Feladat: grafikai, dizájneri munka
Információk: a kreatívval
kapcsolatban minden olyan elem,
tén...
Brief felépítése
tartalomjegyzék
Kampányinformációk
mit, mikor, kinek, minek?
Alapinformációk a kreatívról
hol, mekkora, m...
Kampányinformációk
Melyik márka/site/brand?
Már a brief e-mail tárgyában legyen benne!
Mi a határidő?
Pontos határidő kell...
Mi az üzenet?
SMP. Mi a fő üzenet, amit a kreatívnak át kell adnia? Fogalmazd
meg egy mondatban! Például: „Használd a mobi...
Kreatív layout
vizuális/szöveges elemek, struktúra, kinézet
Milyen legyen a struktúrája?
Ha egyszerűbb, leírható. Ha bonyo...
Egyéb infók
márkaelemek, jogi rész, egyéb kérések
Brand elemek
Logó kell-e a kreatívra és ha igen hová kerüljön? eDM és
la...
Brief formája
mire figyelj, amikor összerakod
Legyen átlátható!
Formázás fontos, segíti a feldolgozást! Betűtípus és –mére...
Sok sikert!
rudolf.moczar@gmail.com
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Kreatív briefelés 1x1

Hogyan kell megírni egy kreatív briefet? Mire figyeljünk, hogy azt kapjuk vissza, amit szeretnénk? Mit írjunk a grafikusnak, ha szeretnénk, hogy minőségi munkát tegyen elénk?

 • Entre para ver os comentários

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Kreatív briefelés 1x1

 1. 1. Kreatív briefelés 1x1
 2. 2. Kreatív briefelés esetén: Feladat: grafikai, dizájneri munka Információk: a kreatívval kapcsolatban minden olyan elem, tényszerű adat, ami annak megalkotásában segít (mi, kinek, milyen, mekkora, hová, mikor?) Átadás: érthető formában, segítve a feldolgozást és az alkotó munkát Az elvégzendő feladathoz szükséges alapvető információk átadása. Mi az a briefelés?
 3. 3. Brief felépítése tartalomjegyzék Kampányinformációk mit, mikor, kinek, minek? Alapinformációk a kreatívról hol, mekkora, mit üzen? Kreatív layout leírása vizuális/szöveges elemek, struktúra Egyéb információk márkaelemek, jogi rész, egyéb kérések
 4. 4. Kampányinformációk Melyik márka/site/brand? Már a brief e-mail tárgyában legyen benne! Mi a határidő? Pontos határidő kell! Ha nincs határidő, akkor azt is adjuk át! Ki a célközönség? Nők? Férfiak? Sport őrültek? Konyhatündérek? Mindenki, aki adott időben használja a weboldalt? Kit akarunk megszólítani? Mi a cél? Mi a kampánycél? Új regisztrációkat gyűjtünk? Forgalmat akarunk átvinni a blogra? Mi az, amit a kreatív segítségével el akarunk érni?
 5. 5. Mi az üzenet? SMP. Mi a fő üzenet, amit a kreatívnak át kell adnia? Fogalmazd meg egy mondatban! Például: „Használd a mobilod és nyerj!” Javasolt stílus Opcionális. Milyen stílust sugározzon a kreatív? Ha nem egyértelmű, csak akkor adjuk meg! Például: fiatalos, laza vagy komoly. Tipográfia, színhasználat, elrendezés miatt fontos! Milyen kreatív? Online/offline? eDM, banner, print, landing oldal vagy egyéb? Mekkora a mérete? Statikus vagy dinamikus? Hol fog futni? Melyik oldalakon? Ha van, médiatervet is csatoljunk! Alapinfók a kreatívról
 6. 6. Kreatív layout vizuális/szöveges elemek, struktúra, kinézet Milyen legyen a struktúrája? Ha egyszerűbb, leírható. Ha bonyolult: drótvázat használunk! Milyen vizuális elemek szükségesek? Képek, fotók, gombok. Stockfotó vs. amatőr (de jogtiszta) kép. Saját alkotás, esetleg ingyenes stockfotó lelőhelyek. Kreatív szövegezése Fontos a szöveg az egyes elemek méretei miatt! Pontos szöveget adjunk le, csak végső esetben legyen „Lorem ipsum”. Helyesírás! Stílus márkához és célcsoporthoz illő legyen! CTA: Call-To-Action Valamilyen interakcióra buzdító elem a kreatívon, praktikusan egy gomb a megfelelő üzenettel („Kattints és nyerj!”). Tömör legyen és akcióra buzdító!
 7. 7. Egyéb infók márkaelemek, jogi rész, egyéb kérések Brand elemek Logó kell-e a kreatívra és ha igen hová kerüljön? eDM és landing esetén fejléc/lábléc? (elég csak korábbi példa is) Kreatívonként legyen meghatározva! Jogi elemek ÁSZF link, leiratkozás szükségesek-e, hová kerüljenek, hogyan nézzenek ki? Egyéb tudnivalók Milyen ne legyen, mire kell figyelni, mit sugározzon, stb stb. Minden olyan információ, ami a briefet kiegészíti és megkönnyíti a grafikus, dizájner munkáját. Ha szükséges, akkor a promóciós mechanizmus, kampány folyamat is.
 8. 8. Brief formája mire figyelj, amikor összerakod Legyen átlátható! Formázás fontos, segíti a feldolgozást! Betűtípus és –méret az átláthatóság miatt fontos, mint ahogy a kiemelések (boldolások, aláhúzások), valamint a kreatív szövegezésének idézőjelekbe tétele is. Legyen egy doksiban / e-mailben minden! Egy doksiban legyen minden, ami frissülhet és eléri a grafikus, dizájner is! Ha e-mailben megy a brief, akkor egy e-mailben legyen benne minden infó és az e-mail tárgyából már derüljön ki, hogy melyik projekthez és márkához tartozik! Legyen reális! Határidő, elvárások, projekt várható fejlesztési költsége legyen harmóniában egymással!
 9. 9. Sok sikert! rudolf.moczar@gmail.com

×