Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a VIND je innerlijke Missie(20)

Anúncio

VIND je innerlijke Missie

 1. VIND je innerlijke missie LET OP: het gaat hier niet om managementkennis of adviesvaardigheden, maar om persoonlijke groei en ontplooiing! Volg de volgende stappen om te helpen bij het reflecteren over je verleden, heden en toekomst.
 2. HET VERLEDEN
 3. #1 Maak een lijst van activiteiten waaraan je, in het verleden, hebt deelgenomen waarbij je je het meest geïnspireerd voelde om aan mee te doen op dat moment.
 4. Denk aan dingen die je hebt gedaan in het verleden, wanneer je voorbij je comfort zone bent gegaan of je grenzen hebt verlegd wat je normaal gesproken niet zou doen alleen maar omdat je geïnspireerd was. Dit zijn activiteiten waarbij je enorme energie krijgt en je je ‘empowered’ voelt. Inspiratie verwijst hier naar een innerlijke drang, geloof of gedrevenheid en is niet gerelateerd aan externe financiële, sociale of ego winst redenen, hoewel het laatste wel een resultaat kan zijn.
 5. #2 Maak een lijst van mensen die je inspireren en wat zijn de eigenschappen in die mensen die je inspireren.
 6. Inspirerende mensen en hun eigenschappen… Er bestaan zijn vele inspirerende mensen in deze wereld, diegene die jou inspireert zegt veel over wat van betekenis voor jou is. Specifieke eigenschappen en talenten in deze mensen zijn belangrijk voor jou omdat ze staan voor waarden die voor jou van belang zijn en zijn dan ook waarschijnlijk diegenen die je werk resultaten zullen beïnvloeden.
 7. #3 Denk aan uitdagingen die je leven diep hebben beïnvloed. Wat heb je geleerd van deze uitdagingen?
 8. We leren het meest van uitdagende situaties, want het dwingt ons te zoeken naar nieuwe oplossingen; uitdagingen morrelen aan de grenzen van ons verstandelijke vermogens. Vaak hebben de uitdagingen een terugkerend patroon, omdat ze zijn bedoeld om ons iets van waarde te leren die we kunnen delen met anderen, wat heb jij geleerd van je persoonlijke ervaringen die je zou willen delen met de wereld?
 9. HET HEDEN
 10. #4 Wat wekt je natuurlijke nieuwsgierigheid op?
 11. Wat zijn dingen waar je echt van kan genieten om over te leren, wat voor soort documentaires vind je leuk, wat voor soort boeken lees je, wat voor spelletjes speel je? Antwoorden op deze vragen wijzen op je natuurlijke neigingen en interesses. Je ambities kunnen worden beïnvloed door externe factoren, maar je natuurlijke nieuwsgierigheid is iets wat inherent is aan jou en het liegt niet.
 12. #5 Maken een lijst van dingen waar je het meest van geniet om te doen. Dit mag betrekking hebben op je werk of niet.
 13. Wees eerlijk in de beschrijving van wat je doet met je tijd en je middelen. Dit kunnen activiteiten zijn die volledig los staan van je huidige werk. Je zou goed kunnen leven van activiteiten waarvan je geniet zoals muziek, kunst en koken. Maar zelfs als je deze activiteiten niet zou nastreven als een carrière, een vergelijking tussen deze activiteiten zal wijzen op enkele onderliggende thema's die overeenkomen met je innerlijke doel.
 14. #6 Van welke kenmerken of eigenschappen van jezelf hou je het meest?
 15. To love oneself is the beginning of a lifelong romance.” Oscar Wilde Soms raken we geïntimideerd door de prestaties van anderen. Op die momenten is het belangrijk om opnieuw verbinding te maken met waarom we van onszelf houden en wat onze unieke inbreng op ons werk. Nogmaals, het is niet belangrijk dat deze kwaliteiten schijnbaar geen betrekking hebben met wat voor werk we doen.
 16. DE TOEKOMST
 17. #7 Wat is dé verandering die je zou willen zien in deze wereld?
 18. Wat voor soort dingen zie je of lees je die je boos maken, welke verandering ben je het meest gepassioneerd over om in deze wereld te zien?
 19. #8 Als geld en eventuele andere beperkingen geen probleem zijn, waar zou jij je dan aan wijden?
 20. Vaak creëren we kunstmatige barrières om te doen wat we echt willen. Als er geen belemmeringen zouden bestaan en je vrij zou zijn om je leven te wijden aan datgene waar je van houdt - wat zou dat zijn?
 21. #9 Hoe wil je herinnerd worden?
 22. We stellen dingen die belangrijk voor ons zijn vaak uit totdat het te laat is. Gebruik deze tijd om na te denken over wat echt belangrijk is. Hoe wil je worden herinnerd als partner, ouder, vriend, in uw gemeenschap, en als een menselijk wezen? Wat heb je betekent in het leven van anderen tijdens je leven? http://www.ted.com/talks/lang/eng/randy_pausch_really_achieving_your_childhood_dreams.html
 23. A D A M A S Praktijk voor Holistisch Coachen Middelie 52, 1472 GR Middelie, 0299-621245, 06-381 95 747, info@adamas-coaching.nl, www.adamas-coaching.nl Voor meer informatie Nadat je deze vragen hebt beantwoord, markeer dan belangrijke termen en zet ze onder elkaar. Bestudeer je notities en zoek naar patronen die overeenkomen met wat echt belangrijk voor je is, wat je uniek maakt. Je bent nu klaar om je innerlijke authentieke missie op te schrijven. Veel succes!
Anúncio