Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Similar a Digital Marketing Trends 2015(20)

Anúncio

Digital Marketing Trends 2015

 1. Trender Digital Marknadsföring 2015
 2. Innehåll Att Sticka Ut ifrån Mängden………………………………………………………………..Sida 3 Global Content…………... …………………………………………………………………Sida 4 Faktiska Resultat………..…………………………………..……………………………...Sida 5 Big Data……………………………………………………………………………………...Sida 8 Real-Time Integration………………………………………………………………………Sida 10 Hierarkin inom Sociala Medier………………………………………………………….…Sida 12 Offline & Online i Symbios…………………………………………………………………Sida 14
 3. 1. Att Sticka ut ifrån Mängden Det massiva flödet av information och fokus på att skapa innehåll fortsätter. Innehållskapande eskalerar i lavinartad takt och det blir näst intill omöjligt att utmärka sig i olika ”nyhets-feed”. Lojalitet och dialogen blir central i kommunikationen. Egna sociala plattformar med virtuell interaktion blir ett sätt att nå igenom bruset. “Med en situation där Content Marketing blir allestädes närvarande kommer pendeln att svänga mot att driva konsumtion av innehåll. Det kommer att driva fokus mot mätning, testning och optimering.”
 4. Action Känner du inte din målgrupp väl vid det här laget, kommer du att behandlas och upplevas som spam. 1. Kan du optimera dina Buyer Personas ? 2. Vad är ditt syfte med din business? 3. Hur servar du dina kunders behov? 4. Kan du säga vad din business står för med en mening? Innehåll kommer fortsätta att vara viktigt 2015, men NU är det hög tid att du ser över relevansen i ditt budskap och innehåll.
 5. 2. Global Content I takt med att innehåll fortsätter att pumpas ut online blir det kritiskt att dialogen levererar ett värde till din målgrupp. En utmaning blir att skapa relevant innehåll i snabb takt och främst en utmaning för den som jobbar på en internationell marknad. 2015 blir konsumenten ännu mer kritisk till relevans och värde och sättet den kan interagera med ett företag och varumärke.
 6. Action Det finns inga quick fixes. Relevans och dialogen har alltid varit kritiskt viktigt för att skapa relationer och långsiktiga affärer. Jobba med strategiska partners och ha ett synkat budskap över organisationen. Tänk helhet och budskap när du skapar innehåll och kampanjer. Fokusera på konverteringar och engagemang. Det kommer att underlätta i processen att skapa relevant innehåll och när du analyserar data.
 7. 3. Faktiska Resultat Helt klart måste det ges utrymme för kreativ innovation med vissa felmarginaler, men vi måste vara lika snabba på att avfärda saker som vi ser inte kan mätas och som inte genererar ROI. Företag blir mer kritiska i sina digitala investeringar som måste förespråka säkrare utvecklingsmetoder och ROI. ”IDC spår att företagen investerar 130 miljarder dollar på mjukvara för marknadsföring världen över mellan 2014 och 2018.”
 8. 4. Big Data Internt på företagen kräver vi kunna mäta resultat på våra digitala aktiviteter och kampanjer. Big Data fortsätter att göra jobbet åt oss i all större utsträckning. Men det är också viktigt för att hävda sig i konkurrensen i att skapa värde. "Gartner's 2014 CEO Survey found that digital marketing was the No. 1-ranked CEO priority for technology-enabled business capability for investment during the next five years,” ! - Yvonne Genovese, managing vice president at Gartner!
 9. Action Ta reda på vad din chef anser viktigt, vad är det ni ska mäta, vad är målet och visionen med er business? Det är viktigt för att implementera rätt system som stödjer processer för att nå företagsmålen. Det finns en djungel av system där ute. Se till att investera i ett som passar era processer och mål. Glöm inte att det finns smarta integrerade system, så ni inte faller i gropen och sitter med flera olika system för stöd av CSM, CRM, SEO, Email och kampanjehanternig. Läs 6 Marketing Metrics Your Boss Really Cares About som inspiration för att fokusera på rätt metoder i valet av systemstöd och i processen att skapa rätt dialog med din målgrupp.
 10. 5. Real-Time Integration Förstå vikten av den sociala konversationen och hur den påverkar ditt företags varumärke. Hur kan ni jobba med real-time interagerande med kunder och prospekts där ni som företag blir bättre på att interagera och engagera kunder mer effektivt och snabbare? Det tvingar fram bättre internt sammarbete för att visa på företagets ”core value”. Vi bygger lojalitet genom helhetsfilosofin bakom företaget idag. Det tvingar oss att analysera och besvara trender snabbt vilket lägger tung vikt på systemstöd som support för smart analys och rapportering.
 11. Action Den digitala konversationen växer, multipluceras och fragmenteras. Vi behöver system som stöttar den digitala dialogen. “För den kommande generationen kommer inte den digitala konversationen längre att vara så snäll som den varit tidigare där det räcker att tagga vårt varumärke eller hashtag våra kampanjer. Vi behöver system som stödjer samarbete och som bygger lojalitet kring företagets image och som interagerar med strategiska partners och slutkunder.” - Doug Busk, Group Director, Digital Communication & Social Media
 12. 6. Hierarkin inom Sociala Medier Sociala medier tar ny vändning där vi som företag skapar våra egna kanaler för sociala nätverk som ett sätt att interagera och bygga lojalitet med vår målgrupp. Det blir också centralt med ett offline-online tänk. Vi använder sociala nätverk som en del i vår digitala helhetsstrategi för att skapa en dialog med vår målgrupp. Vi använder big data för att mäta och jobba effektivt med sociala kanaler och hittar en central strategisk roll för det istället för att lägga tid på att smådutta olika budskap utan mål, i olika kanaler.
 13. Action Mät effekten av dina sociala aktiviteter och närvaro och lär dig var och hur du ska vara närvarande för att bäst föra en dialog med din målgrupp. Var inte överallt, satsa på de nätverk där du kan föra en dialog med din målgrupp och bli bäst där. Sluta vara medioker på alla plattformar. Skapa din egna social platform i form av en microsite. Där dialogen blir central och mätbar. Där lojalitet är A&O. Förmedla ett enhetligt budskap, kunden köper ett helheltskoncept. Den organisation som lyckas förmedla inspiration och agilitet når igenom bruset.
 14. 7. Online & Offline i Symbios Se till att dina online aktiviteter vävs in i dina offline aktiviteter. Leverera samma synkroniserade budskap i båda världar. Investera i ett integrerat system som stöttar online och offline dialogen med kunden. Enligt Gartner så står kundupplevelse i fokus 2015 och marknadsföringsbudgeten står för 10,2% av intäkterna under 2014 och hälften av företagen planerar en ökning i 2015. “I 79% av företagen har marknadsföringen en budget för investeringar - i första hand, för infrastruktur och programvara” – Gartner, Presentation for CMO Spend Survey 2015: Eye on the Buyer
 15. Action Var transparent i din dialog och investera i ett integrerat marketing och sales software som stöttar dialogen med dina kunder och leadgenererings-kampanjer online och off-line. Kunden vill se en enhet, inte olika segmenteringar. Företagen som visar upp en genomsyrad företagsfilosofi och dialog, vinner kundens lojalitet 2015. Det är dags att tala med din chef. Chefen och styrelsen måste förstå den digitala effekten. Annars är risken stor att ni alla kommer att förlora. OBS! Det var inget hot, det var en CTA.
 16. - Chris Brogan “My success is built entirely on my ability to fail quickly and then learn and adapt from the results of that failure”
 17. ABOUT US Doidea help companies to optimize their digital processes. Helping organizations to transform and to set up a strategic digital sales and marketing organization, or help with current digital marketing efforts, in order to stay ahead of the transitions we are experiencing in the digital marketing era. Get your assessment with an inbound marketing specialist
Anúncio