O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

Obiective turistice pe Valea Doftanei.docx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
Turist in Romania
Turist in Romania
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 3 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Semelhante a Obiective turistice pe Valea Doftanei.docx (20)

Anúncio

Obiective turistice pe Valea Doftanei.docx

  1. 1. Obiective turistice pe Valea Doftanei: Tesila si Traisteni Cheile Doftanei au o lungime de 300 de metri si o latime de 15-20 metri si se afla pe drumul dintre Campina si Valea Doftanei. In trecut delimitau o cale ferata ingusta, astazi peretii verticali ai acestora delimiteaza drumul comunal Rezervatia Glodeasa – Tesila reprezinta o padure virgina de fag si brad, cu varste de 200-300 de ani. Rezervatia se afla la o altitudine cuprinsa intre 700 si 900 metri si ocupa o suprafata de peste 500 hectare Cheile “La Tocile” au o lungime de 3 kilometri si insotesc lacul Paltinu Raul Doftana, care insoteste drumul dintre Campina si Valea Doftanei, este afluent al raului Prahova. Cursul superior poarta numele de raul Predelus Lacul Paltinu / Paltinoasa deserveste cu apa potabila orasele Campina si, partial, Ploiesti. Este recunoscut pentru fauna bogata in pesti rapitori, precum biban, stiuca sau clean Barajul Paltinu, construit intre 1968-1971 are forma de arc, o inaltime maxima de 108 metri si o lungime de aproape 500 metri. Lacul Paltinu
  2. 2. Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil din Traisteni, numita si Catedrala Ciobanilor, construita intre in 1926 si 1942, este una dintre cele mai frumoase biserici din Muntenia. Din Campina, localitate care exista inca de la 1500, continuati drumul catre Voila, dar nu inainte de a va opri putin la Castelul Voila. Spunem putin, pentru ca – din pacate – castelul minunat construit in secolul XIX de Dimitrie Barbu Stirbei tine astazi loc de spital de psihiatrie; prin urmare, puteti sa-l admirati doar pe dinafara. In istoria sa de aproape doua secole, castelul a fost refugiu pe vremea razboiului, preventoriu pentru copiii nomenclaturistilor (in perioada comunista) si ulterior spital de psihiatrie. Cu toate acestea, mare parte din obiectele de interior (grinzi, dulapuri, ferestre, semineu) sunt cele originale. Interesant este insa faptul ca nu s-a pastrat numele fondatorului, ci castelul a preluat numele locatiei in care a fost construit – pe dealul Voila. De la Voila, urcati mai departe pe coama muntelui, pret de vreo jumatate de ora cu masina, pana ajungeti in comuna Sotrile. Comuna formata din sase sate (Plaiul Campinei, Sotrile, Vistieru, Lunca Mare, Plaiul Cornului si Seciuri) se afla la o altitudine de 800 de metri. Daca aveti timp si vremea va permite, inainte de ajunge in comuna, puteti urca pana pe cel mai inalt varf din zona Campinei – Cucuiatu, care va ofera o panorama deosebita de la inaltimea celor 826m ai sai. Sotrile mai mult decat ca este o zona superba atat iarna, cat si vara, a carui liniste este tulburata cand si cand doar de mugetul vacilor sau de behaitul oilor intoarse de la pasune. Un loc cu adevarat fermecator. Odata ajunsi in comuna, puteti “explora” Varful Frumos: urcusul porneste de pe drumul aflat undeva intre biserica si terenul de fotbal si dureaza aproape 30 de minute (pe jos). Peisajele care se se deruleaza de o parte si de alta a traseului sunt rupte parca din cartile postale elvetiene – atat de frumos! Si unde mai pui ca de pe platoul din Varful Frumos se vad atat barajul Paltin, cat si peisajul de vis al muntilor Bucegi si chiar Crucea de pe Caraiman. Barajul Paltinu, principala sursa de alimentare cu apa a oraselor Campina si Ploiesti (partial); are forma de arc, o lungime de aproape 500 de metri si o inaltime de maxim 108 metri. Dincolo de baraj, va asteapta Lacul Paltinu, cu frumusetea sa deosebita si fauna bogata (pesti rapitori, stiuca si biban) si mai departe Valea Doftanei, cu cheile si peisajele sale frumoase – unde exista si Rezervatia Glodeasa. printr-un cadru natural si peisagistic deosebit, zona fiind adecvata pentru recreere si drumetii. Astfel aici se pot face drumetii cu rucsacul in spate pe trasee marcate, usoare ca grad de dificultate, prin: -Pasul Predelus - 1295 m altitudine.
  3. 3. -Traseu 4-5 ore pe culmea Muntilor Baiului, prin Valea Floreiului si Vf. gagu Mare 1660 m. -Traseu de 6-8 ore pe culmea Patru, Orgojoaia, Vf. Cazacu 1753m.

×