O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 14 Anúncio

DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)

1 ¶ Edhe pas këtyre pashë një engjëll tjetër që zbriste nga qielli, që kishte pushtet të madh; dhe dheu u ndriçua nga lavdia e tij.
2 Ai bërtiti me forcë dhe me zë të madh, duke thënë: “Ra, ra Babilona e madhja, dhe u bë vendbanimi i demonëve, dhe streha e çdo fryme të ndyrë, dhe streha e çdo shpendi të ndyrë dhe neveritshëm.
3 Sepse nga vera e mërisë së kurvërimit të saj kanë pirë të gjitha kombet, dhe mbretërit e dheut me të u kurvëruan, dhe tregtarët e dheut u pasuruan për shkak të luksit të saj të shfrenuar’’
4 Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli, duke thënë: “Dilni prej saj, o populli im, që të mos bëheni pjestarë të mëkateve të saj, dhe të mos merrni nga plagët e saj,
5 sepse mëkatet e saj janë grumbulluar dhe kanë arritur deri në qiell, dhe Perëndia kujtoi paudhësitë e saj.
6 Shpërblejani atë që ajo ju ka bërë juve, përkundrazi, shpërblejani dyfish sipas veprave të saj; në kupën që ajo derdhi derdhini dyfishin.
7 Në masën që u vetlavdërua ajo dhe shfreu në epshe, në atë masë i jepni asaj mundim dhe brenga, sepse ajo në zemër të vet thotë: "Unë rri posi mbretëreshë, e ve nuk jam dhe brengë nuk do të shoh".
8 Prandaj në një ditë të vetme do të vijnë plagët e saj: vdekja, vaji dhe zia e bukës; edhe do të digjet krejt në zjarr, sepse i fuqishëm është Zoti Perëndia, ai që e gjykon atë’’
9 ¶ Dhe do ta qajnë atë dhe do të vajtojnë për të mbretërit e dheut, ata që u kurvëruan me të dhe u dhanë pas epsheve me të, kur të shohin tymin e zjarrit të saj;
10 ata do të qëndrojnë larg nga frika e mundimit të saj, duke thënë: “Mjerë, mjerë Babilona, qyteti i madh, qyteti i fuqishëm, sepse në një moment erdhi gjyqi yt!’’
11 Edhe tregtarët e dheut do të qajnë dhe do të vajtojnë për të, sepse askush nuk do të blejë më mallrat e tyre:
12 mallra prej ari dhe argjendi, gurë të çmuar dhe margaritarë, pëlhura liri dhe purpri, mendafshi e të kuqeje, dhe gjithfarë drurësh erëmirë, e gjithfarë sendesh fildishi dhe druri shumë të çmuar, bronzi, hekuri dhe mermeri,
13 dhe kanellë, dhe parfume, vajra erëmirë, temian, verë, vaj, majë mielli, grurë, gjë e gjallë, dhen, kuaj, qerre, trupa e shpirtra njerëzish.
14 Dhe fryti i dëshirës së shpirtit tënd ikën prej teje, dhe të gjitha gjërat e pasura dhe të shkëlqyerat ikën prej teje dhe ti nuk do t’i gjesh më kurrë.
15 Tregtarët e këtyre gjërave, që u pasuruan prej saj, do të rrijnë larg për shkak të frikës së mundimit të saj, dhe do të qajnë dhe do të vajtojnë,
16 duke thënë: “Ah! Ah! Qyteti i madh, që ishte veshur me li të hollë, me të purpurta e të kuqe të ndezur, dhe e stolisur me ar, dhe me gurë të çmuar dhe me margaritarë! Sepse në një moment u shkatërrua një pasuri kaq e madhe!’’
17 Të gjithë kapitenët, të gjithë pasagjerët dhe detarët, dhe të gjithë ata që tregtojnë nëpërmjet detit do të qëndrojnë nga larg
18 dhe, duke parë tymin e zjarrit të saj, do të klithin: “Cili qytet i përngjante këtij qyteti të madh?’’
19 Dhe do të hedhin pluhur mbi kryet, do të bërtasin, duke qarë e duk

1 ¶ Edhe pas këtyre pashë një engjëll tjetër që zbriste nga qielli, që kishte pushtet të madh; dhe dheu u ndriçua nga lavdia e tij.
2 Ai bërtiti me forcë dhe me zë të madh, duke thënë: “Ra, ra Babilona e madhja, dhe u bë vendbanimi i demonëve, dhe streha e çdo fryme të ndyrë, dhe streha e çdo shpendi të ndyrë dhe neveritshëm.
3 Sepse nga vera e mërisë së kurvërimit të saj kanë pirë të gjitha kombet, dhe mbretërit e dheut me të u kurvëruan, dhe tregtarët e dheut u pasuruan për shkak të luksit të saj të shfrenuar’’
4 Pastaj dëgjova një zë tjetër nga qielli, duke thënë: “Dilni prej saj, o populli im, që të mos bëheni pjestarë të mëkateve të saj, dhe të mos merrni nga plagët e saj,
5 sepse mëkatet e saj janë grumbulluar dhe kanë arritur deri në qiell, dhe Perëndia kujtoi paudhësitë e saj.
6 Shpërblejani atë që ajo ju ka bërë juve, përkundrazi, shpërblejani dyfish sipas veprave të saj; në kupën që ajo derdhi derdhini dyfishin.
7 Në masën që u vetlavdërua ajo dhe shfreu në epshe, në atë masë i jepni asaj mundim dhe brenga, sepse ajo në zemër të vet thotë: "Unë rri posi mbretëreshë, e ve nuk jam dhe brengë nuk do të shoh".
8 Prandaj në një ditë të vetme do të vijnë plagët e saj: vdekja, vaji dhe zia e bukës; edhe do të digjet krejt në zjarr, sepse i fuqishëm është Zoti Perëndia, ai që e gjykon atë’’
9 ¶ Dhe do ta qajnë atë dhe do të vajtojnë për të mbretërit e dheut, ata që u kurvëruan me të dhe u dhanë pas epsheve me të, kur të shohin tymin e zjarrit të saj;
10 ata do të qëndrojnë larg nga frika e mundimit të saj, duke thënë: “Mjerë, mjerë Babilona, qyteti i madh, qyteti i fuqishëm, sepse në një moment erdhi gjyqi yt!’’
11 Edhe tregtarët e dheut do të qajnë dhe do të vajtojnë për të, sepse askush nuk do të blejë më mallrat e tyre:
12 mallra prej ari dhe argjendi, gurë të çmuar dhe margaritarë, pëlhura liri dhe purpri, mendafshi e të kuqeje, dhe gjithfarë drurësh erëmirë, e gjithfarë sendesh fildishi dhe druri shumë të çmuar, bronzi, hekuri dhe mermeri,
13 dhe kanellë, dhe parfume, vajra erëmirë, temian, verë, vaj, majë mielli, grurë, gjë e gjallë, dhen, kuaj, qerre, trupa e shpirtra njerëzish.
14 Dhe fryti i dëshirës së shpirtit tënd ikën prej teje, dhe të gjitha gjërat e pasura dhe të shkëlqyerat ikën prej teje dhe ti nuk do t’i gjesh më kurrë.
15 Tregtarët e këtyre gjërave, që u pasuruan prej saj, do të rrijnë larg për shkak të frikës së mundimit të saj, dhe do të qajnë dhe do të vajtojnë,
16 duke thënë: “Ah! Ah! Qyteti i madh, që ishte veshur me li të hollë, me të purpurta e të kuqe të ndezur, dhe e stolisur me ar, dhe me gurë të çmuar dhe me margaritarë! Sepse në një moment u shkatërrua një pasuri kaq e madhe!’’
17 Të gjithë kapitenët, të gjithë pasagjerët dhe detarët, dhe të gjithë ata që tregtojnë nëpërmjet detit do të qëndrojnë nga larg
18 dhe, duke parë tymin e zjarrit të saj, do të klithin: “Cili qytet i përngjante këtij qyteti të madh?’’
19 Dhe do të hedhin pluhur mbi kryet, do të bërtasin, duke qarë e duk

Anúncio
Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Diapositivos para si (14)

Quem viu também gostou (20)

Anúncio

Mais de Asambleja Biblike (20)

DY MBRETËRI - Në cilën bën pjesë ti? (Zbulesa 18)

 1. 1. Zbulesa 18 DY MBRETËRI Në cilën bën pjesë ti? 1
 2. 2. KUSH/ÇFARË ËSHTË BABILONIA? ● Një qytet në lumin Eufrat, me një formë adhurimi idhujtatare. KUNDËR IZRAELIT. ● Po ky sistem në një qytet tjetër – Romën. KUNDËR KISHËS. ● Forma finale e Babilonisë është në qyteti në Eufrat, i rindërtuar si kryeqyteti i Satanit. KUNDËR IZRAELIT dhe KUNDËR ADHURIMIT 2 TË PERËNDISË SË
 3. 3. KY VEND I QUAJTUR BABEL QË PREJ FILLIMIT ËSHTË PARË SI RRËNJA E TËRË PAGANIZMIT, E ÇDO PËRPJEKJE 3 TË RREMË PËR T'IU AFRUAR PERËNDISË, E ÇDO FEJE
 4. 4. 'MISTERI BABILONA' “Nëna e prostitutave dhe e neverive të dheut” (17:5) ● Fryma idhujtare e Babilonës është zhvendosur gjatë shekujve. ● Kulti i adhurimit të nënës dhe fëmijës ● Pagëzimi i paganizmit (324 m.K.) ● 'MISTERI, BABILONA' nuk manifestohet vetëm në katolicizmin, por në të gjitha fetë e reme. 4
 5. 5. 5
 6. 6. BASHKIMI EVROPIAN “Nëna e prostitutave dhe e neverive të dheut” (17:5) 1957, Traktati i Romës (ECC, Bashkimi Ekonomik Portret i vitit 1563 i Kullës së Ndërtesa Louise Weiss, pjesë Evropian) Babelit nga Peter Bruegel, e Parlamentit Evropian në piktor i Rilindjes Flamande Strasburg në Francë 1992, Traktati i Mastrihtit 2004, Kushtetuta e Bashkimit Evropian 2007, Traktati i Lisbonës “Nga ky kontinent i vjetër një Evropë e re ka lindur” --Jose Manuel Barroso, Presidenti i Komisionit Evropian 6
 7. 7. SIMBOL PARLAMENTIT EVROPIAN MONEDHË 2 EURO 7 GODINA E PARLAMENTIT EVROPIAN
 8. 8. 'MISTERI BABILONA' EKUMENIZMI ● Sistem fetar eklektik (përzierje idesh dhe pikëpamjesh të kundërta, të huazuara nga sisteme të ndryshme filozofike, fetare, politike etj). ● Një spektër i të gjitha llojeve të besimeve ● Dita Botërore e Paqes (1986) -160 udhëheqës fetarë “Ne do qëndrojmë krahë për 8 krah duke i kërkuar
 9. 9. BABILONIA E LASHTË Ideja e rindërtimit të Babilonisë së lashtë ● Isa. 13-14 & Jer. 50-51 ● “Unë [...] do të të bëj një mal të djegur. Nga ti nuk do të merren më as gurë të qoshes, as gurë themeli, por ti do të bëhesh një shkreti përjetë, thotë Zoti”, Jer. 51:26-27 ● Ligji i përmendjes së dyfishtë ● ÇDO FE IDHUJTARE, ÇDO Kështu Babilonia, shkëlqimi i mbretërive, lavdia e krenarisë TREGTI E BABËZITUR, së Kaldeasve, do të jetë si Sodoma dhe Gomora kur ÇDO QEVERI LAIKE I PATI Perëndia i përmbysi. Ajo nuk do të banohet më as nuk do të popullohet brez pas brezi ; Arabi nuk do të FILLESAT ME SISTEMIN 9 ngrerë më aty çadrën e tij, as barinjtë nuk do t’i ndalin aty BABILONAS! kopetë e tyre, ISAIA 13:19-20
 10. 10. BABILONIA TREGTARE Domethënia e vërtetë e frymës së komercializmit ● Zoti e ndaloi shumë qartë patjen e ● “Kundërshtia ndaj frymës së një numri të shumtë të kuajve si tregtisë që tregon ky Libër i edhe për argjend dhe ar (LiP. Perëndisë, është shumë i goditur, 17:16,17). veçanrisht pasi ecën në kontrast të drejtpërdrejtë me planet e pranuara ● “Atë ditë në shtëpinë e ZOTIT nuk të sunduesve dhe njerëzve në do të ketë më asnjë tregtar kohën tonë. “Ushqeje TREGTINË”, [kanaane, term tallës për një është një nga synimet e mëdha të matrapaz, njeri të papastër]. pranuara të politikës. Por ndikimet ● Synon të unifikojë/bashkojë që ajo lë mbi mendjen janë njerëzimin që Perëndia e ka ndarë përgjithësisht fryt i lakmisë” qartë në kombe. (Govett) ● Frymë e vetëbesimit dhe rebelimit ● -”Biznesi” është një justifikim tepër si përpara Babelit (Zan. 11). i zakonshëm në mendjet e njerëzve për të mos i shërbyer 10 Perëndisë .
 11. 11. BABILONIA TREGTARE Domethënia e vërtetë e frymës së komercializmit ● “Unë jam ulur posi mbretëreshë”. ● Ku duhet ta mbajmë shpresën tonë? ● “Ji i lirë nga dashuria për paranë; i kënaqur me ato gjëra që keni”. ● Porositi të pasurit e kësaj bote të mos jenë krenarë, dhe të mos i ● “Nuk sollëm asgjë me vete në këtë mbajnë shpresat në pasurinë që botë, prej saj nuk mund të marrim është e pasigurt, por në Perëndinë gjë me vete; por, kur kemi çfarë të e gjallë..., 1 Tim. 6:17 hamë dhe të veshim, të jemi të kënaqur me kaq”, 1 Tim. 6:7 ● Mos mblidhni për vete thesare mbi tokë … përkundrazi mblidhni për ● ”Perëndishmëria është një mjet që vete thesare në qiell..., Mt. 6:19-20 sjell dobi të madhe, kur njeriu kënaqet me aq sa ka”, 1 Tim. 6:6 ● “Kini kujdes dhe ruhuni nga kopracia, sepse jeta e njeriut nuk 11 qëndron në mbushullinë e gjërave që zotëron’’, Luka 12:15
 12. 12. RËNIA E BABILONËS NËNA E PROSITUTAVE QYTETI I MADH, BABILONA ● Gruaja mbi bishën rrëzohet nga ● Ndërsa Babilona e madhe (kap. Bisha dhe 10 mbretërit e saj. 18) shkatërrohet nga vetë Zoti. ● Kombet gëzohen për rrëzimin e ● Kombet vajtojnë rrëzimin e qytetit. saj. ● Paudhësia e qytetit: komercializmi ● Paudhësia e prositutës: martirizimi luksos, i paperëndishëm, i dhënë i shenjtorëve të Perëndisë dhe i pas dëfrimeve. dëshmitarëve të Jezusit. ● Paudhësia e manifestuar ● Misteri i paudhësisë 12
 13. 13. Çfarë mësimesh mund të nxjerrim? ZBATIME MESAZHI PËR KISHËN SOT MESAZHI PËR BESIMTARIN ● Kisha duhet të mbrojë ● Ruaju nga kompromiset me pastërtinë e saj. botën ● 2 Kor. 11:2 ● Babilonia është edhe mishërim i çdo gjëje kundër ● Dilni prej saj! (v. 4) Zotit dhe kundër Krishtit ● 2 Kor. 6:14-16 ● 1 Gjo. 2:15-17 ● Ikona, bashkëpunim me fetë e rremë për “kauzën e paqes”, zakone pagane, aktivizim politik. 13
 14. 14. DY MBRETËRI Në cilën mbretëri bën pjesë? ? Pushteti Mbretëria e Birit i errësirës të Tij të dashur 14

×