O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
PUNE ME PROJEKTTEMA: FEMIJERIA
 TE NJIHEMI ME NDRYSHIMIN E FEMIJES NDERVITE. TE NJIHEMI ME TE DREJTAT DHE DETYRAT EFEMIJEVE. TE NJIHEMI ME PROBLEMET E...
FEMIJTE• BOTA E FEMIJEVE ESHTENJE BOTE SHUME EGJERE KU MBIZOTERONPAFAJSIA.• KU E PAMUNDURAESHTE E MUNDUR.• KU EKZISTONPRIN...
NDRYSHIMII FEMIJESNDER VITE.FEMIJA ESHTEQENIA ME EPAMBROJTUR DHEME ENGJELLORE .ESHTE FAZA E JETESKU NJERIU E RUANGJITHMONE...
 Femijet e sotem nuk preferojne me ushqime te cfaredoshme pore perzgjedhin ate. Ne ditet e sotme femijet kalojne ore te ...
DISA NGA TE DREJTAT E FEMIJEVE QESHPREHEN NE KONVENTE JANE:1) Femijet kane te drejte tenjohin te drejta e tyre .2) E drejt...
DETYRAT E FEMIJEVE• Sigurisht qe femijet krahaste drejtave kane dhe detyradhe pergjegjesi.• Ku mund te permendim• Pergjegj...
PROBLEMET E FEMIJEVE Femija sot po has njesere probleme perarsye te ndryshme. Per te folur per to poia nisim nga ushqimi...
PASOJA… NGA MOSUSHQYERJA ESHENDETSHEMEVIJNE PROBLEMET. NJE NDERPROBLEMETESHTE DHEOBEZITETI. POR JO VETEMEDHE NGA URIA(K...
TE QENIT I VETEM QINDRA FEMIJE SOTNDIHEN TE BRAKTISURKJO PER ARSYE TENDRYSHME. BOTA SOT ESHTESHUME E EGER DJENJERZIT PER...
QENIA ME E PAFAJSHME FEMIJET… ESHTE MOSHA KUGJITHSHKA SHIHETNE KENDVESHTRIMTJETER PORMJAFTON NJE GJESADO E VOGEL DHEATO ...
FEMIJA DHE SEMUNDJET SHUME FEMJIEDJE VDISNIN SIPASOJE ESEMUNDJEVE . MUNGESA EMJEKVE TESPECIALIZUAR SIDHE IAPARATURAVECON...
 ME ZHVILLIMIN ETEKNOLOGJISEJANE ZBULUAR NJESERE ILACEKUNDRASEMUNDJEVE TENDRYSHME. SIGURISHT QEVDEKSHMERIAFOSHNJORE SOTE...
ME SHUME MBI FEMIJETFEMIJET JANE QENIE ME NJE BOTEKUPTIM TE NDRYSHEM NGA GJITHEQENIET E TJERA. ATO JANE QENIE TEETURA PER ...
SHKELJA E TE DREJTAVE TEFEMIJEVE ORGANIZATA E KOMBEVETE BASHKUAR SE BASHKUME UNICEF KA NXJERRENE PAH PROBLEME TENDRYSHME ...
AFRIKA DHE FEMIJETFEMIJET SOT NE AFRIKE HASE NESHUME VESHTIRESI POR MEMADHORJA ESHTE AJO E MOSUSHQYERJES. POR DHE KUJDESIS...
 SECILI NGA NE DUHET TE NDERGJEGJESOHETTE REDUKTOJE PROBLEMET E FEMIJEVE. TE PERPIQEMI TE KONTRIBOJME SA ME SHUMENEPER Q...
 NE PERFUNDIM TE KESAJ PUNE TE GJITHEANTARET E GRUPIT U NDERGJEGJESUAN PERPROBLEMET E FEMIJEVE. KUPTUAM ME SHUME MBI TO....
SHPRESOJME QE KJO PUNE TEKETE ARRITUR TE DEPERTOJE TEJU ASHTU SIC DUHET!!!
Femijeria
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Femijeria

12.472 visualizações

Publicada em

Publicada em: Educação
 • Seja o primeiro a comentar

Femijeria

 1. 1. PUNE ME PROJEKTTEMA: FEMIJERIA
 2. 2.  TE NJIHEMI ME NDRYSHIMIN E FEMIJES NDERVITE. TE NJIHEMI ME TE DREJTAT DHE DETYRAT EFEMIJEVE. TE NJIHEMI ME PROBLEMET E FEMIJEVE SOT NEMBARE BOTEN. TE KUPTOJME ME SHUME BOTEN E TYRE. TE NJOHIM DISA RASTE TE MOS RESPEKTIMITTE TE DREJTAVE TE FEMIJEVE ETJ.
 3. 3. FEMIJTE• BOTA E FEMIJEVE ESHTENJE BOTE SHUME EGJERE KU MBIZOTERONPAFAJSIA.• KU E PAMUNDURAESHTE E MUNDUR.• KU EKZISTONPRINCESHA DHE PRINCI.
 4. 4. NDRYSHIMII FEMIJESNDER VITE.FEMIJA ESHTEQENIA ME EPAMBROJTUR DHEME ENGJELLORE .ESHTE FAZA E JETESKU NJERIU E RUANGJITHMONE SI NJEKUJTIM TE CMUAR,SI NJE THESAR TEVYER. JOGJITHMONE NDODHKESHTU… FEMIJA KANDRYSHUAR NDERVITE. SHUME GJERAJANE NDRYSHE NGADJE P.SH. Femija dje ishte I lire per te luajtur, per tuargetuar. Femija dje per nga ana e veshjes dhe per pamjenfizike ishte I futur nen kthetrat e fanatizmit. Femija dje kishte kushte te keqija jetese (shkonin ne shkolle me canta lecke te qepuravete, me rroba te arnuara, me kepuce llastiku Femija dje nuk kishte kushte transporti. Femija dje persekutohej sipas politikes. Bursat u jepeshin vetem femjijeve komunist. Cikli I ulet ai 8-vjecar ishte I detyrueshem ezbatohej nga te gjithe Kushtet e arsimit te mesem ishin te paarritshme Por nje nder gjerat pozitive qe kishte shkolla djeishte avantazhi I sigurse
 5. 5.  Femijet e sotem nuk preferojne me ushqime te cfaredoshme pore perzgjedhin ate. Ne ditet e sotme femijet kalojne ore te tera perpara televizoritdhe kompjuterit. Tanime programi I shumices se femijeve nuk eshte filmi vizatimorpor telenovelat. Prindrit sot nuk interesohen per femijet e tyre ne shkolle !!! Sot femija dikriminohet per shkak te ngjyres, races, kushtetekonomike etj. Niveli arsimor eshte me I zhvilluar se dje. Femija sot udheton me mjete transporti. Disa femije per arsye te ndryshme nuk e bejne shkollen e pastaje marrin me korrespondence. Femija sot nuk persekutohet nga asnje politike. Shumica e femijeve sot nuk e dine cfare eshte puna Sot asnje nuk eshte I barabarte.
 6. 6. DISA NGA TE DREJTAT E FEMIJEVE QESHPREHEN NE KONVENTE JANE:1) Femijet kane te drejte tenjohin te drejta e tyre .2) E drejta e ushqimit temjaftueshem dhe uji tepijshem te paster.3) E drejta per te pasur njefamilje.4) E drejta per tu arsimuar5) E drejta per te shprehurmendimin6) E drejta e kudjesitshendetsor7) E drejta per te luajtur8) E drejta per te mos udhunuar
 7. 7. DETYRAT E FEMIJEVE• Sigurisht qe femijet krahaste drejtave kane dhe detyradhe pergjegjesi.• Ku mund te permendim• Pergjegjesite e femijes neshoqeri.• Pergjegjesite e femijes neshkolle.• Pergjsgjesite e femijes nekomunitetin ku jeton.• Pergjegjesite e femijes nefamilje.
 8. 8. PROBLEMET E FEMIJEVE Femija sot po has njesere probleme perarsye te ndryshme. Per te folur per to poia nisim nga ushqimi . Sic dihet varietet eushqimeve sot jane teshumellojshme . Dhe femjijetkonsumojne ushqimetjo shume teshendetshme… →
 9. 9. PASOJA… NGA MOSUSHQYERJA ESHENDETSHEMEVIJNE PROBLEMET. NJE NDERPROBLEMETESHTE DHEOBEZITETI. POR JO VETEMEDHE NGA URIA(KRYESISHT NEAFRIKE) POVDESIN QINDRA
 10. 10. TE QENIT I VETEM QINDRA FEMIJE SOTNDIHEN TE BRAKTISURKJO PER ARSYE TENDRYSHME. BOTA SOT ESHTESHUME E EGER DJENJERZIT PERPIQEN TEBEJEN 2-3 PUNE PER TISIGURUAR FEMIJEVETE ARDHURA. POR HARROJNE SEFEMIJET PERVEC TETJERAVE KANE NEVOJEPER DASHURI DHEPERKUJDESJE. KJO SJELL DHE NJESTRESS MENDOR TE
 11. 11. QENIA ME E PAFAJSHME FEMIJET… ESHTE MOSHA KUGJITHSHKA SHIHETNE KENDVESHTRIMTJETER PORMJAFTON NJE GJESADO E VOGEL DHEATO LENDOHEN.
 12. 12. FEMIJA DHE SEMUNDJET SHUME FEMJIEDJE VDISNIN SIPASOJE ESEMUNDJEVE . MUNGESA EMJEKVE TESPECIALIZUAR SIDHE IAPARATURAVECONTE NEPASHERIMIN DHEMOHIMIN E TEDREJTAVE TEFEMIJEVE. SOT ESHTENDRYSHE.→
 13. 13.  ME ZHVILLIMIN ETEKNOLOGJISEJANE ZBULUAR NJESERE ILACEKUNDRASEMUNDJEVE TENDRYSHME. SIGURISHT QEVDEKSHMERIAFOSHNJORE SOTESHTE ME E ULET.
 14. 14. ME SHUME MBI FEMIJETFEMIJET JANE QENIE ME NJE BOTEKUPTIM TE NDRYSHEM NGA GJITHEQENIET E TJERA. ATO JANE QENIE TEETURA PER DIJE SI DHE GJITHNEKERKOJNE TE EKSPLOROJNE VENDE TENDRYSHME. KERKOJNE TE MESOJNEGJERA TE REJA DHE COHEN GJITHMONEPASI RRESOHEN , PELQEJNE LOJRAT DHESODITIN SHUME NATYREN. SHUMICA ETYRE DUAN TE JENE UNIK . TE TILLE JANEFEMIJET DHE TE GJITHE I DUAN
 15. 15. SHKELJA E TE DREJTAVE TEFEMIJEVE ORGANIZATA E KOMBEVETE BASHKUAR SE BASHKUME UNICEF KA NXJERRENE PAH PROBLEME TENDRYSHME TEMOSZBATIMIT TEDREJTAVE TE FEMIJEVEP.SH SHANCET PERMBIJETESE NE AFRIKEJANE ULUR ME QINDRAFEMIJE MBETEN TEUSHQYER KEQ. DHE TEPAKTEN 100 MILIONFEMIJE NUK NDJEKINARSIMIN FILLOR.
 16. 16. AFRIKA DHE FEMIJETFEMIJET SOT NE AFRIKE HASE NESHUME VESHTIRESI POR MEMADHORJA ESHTE AJO E MOSUSHQYERJES. POR DHE KUJDESISHENDETSOR ESHTE NE NIVELESHUME TE ULTA.
 17. 17.  SECILI NGA NE DUHET TE NDERGJEGJESOHETTE REDUKTOJE PROBLEMET E FEMIJEVE. TE PERPIQEMI TE KONTRIBOJME SA ME SHUMENEPER QENDRA TE FEMIJEVE JETIM. TU DHUROJME SA ME SHUME DASHURI PER TECILEN KANE SHUME NEVOJE. TE GJITHE FEMIJET KANE TE DREJTAT E TYREDHE NE RAST SE SHIKONI MOS ZBATIM TE TEDREJTAVE TE TYRE DENONCOJE NE ORGANETKOPETENTE.
 18. 18.  NE PERFUNDIM TE KESAJ PUNE TE GJITHEANTARET E GRUPIT U NDERGJEGJESUAN PERPROBLEMET E FEMIJEVE. KUPTUAM ME SHUME MBI TO. NJOHEM TE DREJTAT DHE DETYRAT E TYRE. U NDERGJEGJESUAM PER MENYREN E RRITJESSE FEMIJEVE (PRINDERVE TANE) DJE.
 19. 19. SHPRESOJME QE KJO PUNE TEKETE ARRITUR TE DEPERTOJE TEJU ASHTU SIC DUHET!!!

×