O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Introducció

  • Seja o primeiro a comentar

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Introducció

  1. 1. JOANOT MARTORELL
  2. 2. EL SEGLE D'OR El segle d'or correspon a un període històric que abasta gairebé tot el segle XV i que aporta les millors obres literàries en valencià de l'època. La immensa majoria dels grans escriptors d'aquest temps són valencians, com Joanot Martorell.
  3. 3. JOANOT MARTORELL Joanot Martorell (Gandia, aprox 1413 - València, 1465) fou un escriptor medieval valencià en llengua catalana, conegut per haver escrit el Tirant lo Blanc, la seva obra més coneguda i considerada la primera novel·la moderna d'Europa. De Joanot Martorell, que era cunyat d'Ausiàs March, es coneixen força elements biogràfics que ens el mostren com un cavaller vigorós de vida agitada.
  4. 4. TIRANT LO BLANC La seua obra més important és Tirant lo Blanc. És una novel·la cavalleresca que parla d'un cavaller que habitava a Anglaterra. Era de llinatge bo.
  5. 5. ALTRE AUTOR... Encara que Joanot Martorell es va considerar l'autor de Tirant lo Blanc...Martí Joan de Galba es va considerar, el coautor de la famosa novel·la cavalleresca valenciana Tirant lo Blanc.
  6. 6. MÉS INFORMACIÓ... Tirant és armat cavaller en els casaments del rei d'Anglaterra i venç els enfrontaments de les festes del casament. Tirant aprèn als primers capítols i seguidament va al Mediterrani acompanyat per uns seguit de personatges fills de reis (de França i Sicília) perquè l'illa de Rodes va ser conquerida pels turcs.

×