O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Lijekovi iz prošlosti

3.502 visualizações

Publicada em

 • Follow the link, new dating source: ❶❶❶ http://bit.ly/2F7hN3u ❶❶❶
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui
 • Dating for everyone is here: ❶❶❶ http://bit.ly/2F7hN3u ❶❶❶
     Responder 
  Tem certeza que deseja  Sim  Não
  Insira sua mensagem aqui

Lijekovi iz prošlosti

 1. 1. ZANIMLJIVI LIJEKOVI IZ PROŠLOSTI
 2. 2. Bočica Bayerovog Heroina. Između 1890. i 1910. heroin se prodavao kao neškodljiva zamjena za morfij. Također se prepisivao djeci sa jakim kašljem. Bayerov Heroin
 3. 3. Vino od koke . Metkalfijevo vino od koke je bilo jedno od mnogih vina s kokainom u prodaji. Činilo je ljude sretnim, a koristilo se protiv neuralgije, nesanice, depresije, itd.
 4. 4. Marijanijevo vino (1875) je bilo najpoznatije vino od koke tog vremena. Papa Leo XIII je uvijek kod sebe imao jednu bocu ovog vina. Papa je proizvođača ovog vina, Angena Marijanija, odlikovao Vatikanskom zlatnom medaljom. Marijanijevo vino
 5. 5. Maltin vino s kokainom Proizvod tvrtke Maltin iz New York-a. Savjetuje se da se pije puna čaša uz ili poslije svakog obroka. Djeca piju pola čaše.
 6. 6. Flajer Promotivni flajer C.F. Boehringer a & Soehne a (Ma inhaim, Njemačka ) . Bili su ponosni jer su prvi u svjetu počeli proizvodnju tonika koji sadrži kinin i kokain. Tonik se preporučivao za snižavanje temperature, kao sedativ, itd...
 7. 7. Inhalator za lječenje astme sa opijumom
 8. 8. Antiseptičke dražeje sa kokainom (1900) Koristi se za ublažavavanje nadražaja ždrjela, protiv kašlja i promuklosti. Glumci, pjevači, učitelji i svćenici trebali bi koristiti ove tablete kako bi sačuvali svoj glas.
 9. 9. Kokain tablete za zubobolju Bile su veoma popularne kod djece. Nisu samo oslobađale od bola, činile su djecu veselijom.
 10. 10. Opijum za novorođenčad Od ovih kapi djeca, ali i odrasli, su veoma dobro spavali. Ne samo zbog opijuma, već i zbog 46% alkohola.
 11. 11. A mi danas brinemo zbog dječjih aspirina!

×