O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Solutii pentru Protejarea Mediului

2.972 visualizações

Publicada em

Here is my PowerPoint Presentation in romanian!

Publicada em: Meio ambiente
  • Entre para ver os comentários

  • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Solutii pentru Protejarea Mediului

  1. 1. Solutii pentru Protejarea Mediului De Yasmin
  2. 2. Exemple de Probleme 1). Poluarea- Oamenii poluez foarte mult din cauza masinii, fabricii etc. 2). Noua economie. orizont si schimbari - Poluarea însa diminueaza foarte mult resursele naturale reproductibile si în plus este un pericol grav pentru sanatate care sporeste cheltuielile în acest scop. Etc…
  3. 3. Solutii Exista cateva lucruri pe care le putem face pt. a proteja si noi mediul inconjurator, in loc sa fim numai consumatori si atat.  putem inlocui becurile normale cu unele economice. In ultime vreme au aparut mai multe firme, cu preturi mult mai acceptabile.  in locul detergentului clasic pt. spalatul rufelor, putem folosi nuci de sapun, care sunt biodegradabile si care dupa folosire pot fi utilizate ca si ingrasamant pt. flori. Nucile de sapun cresc in copac si au proprietati de saponificare.  clorul este foarte foarte nociv atat pt oameni, cat si pt. mediu! Pt. albirea hainelor puteti folosi in locul clorului bicarbonat de sodiu, iar pt. dezinfectare otetul.  in loc sa facem baie la cada, putem face un dus.  si in timp ce sapunim vasele, putem inchide apa.
  4. 4. Ce se intampla daca nu protejam mediul ?  Incalzirea Globala: Încãlzirea globalã este cresterea temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului, precum si a oceanelor.  Se topeste calota antarctica: Mai multi cercetatori au avertizat ca o portiune din calota glaciara antarctica de marimea statului american Texas, a inceput sa se topeasca destul de repede si ar putea provoca o crestere alarmanta a nivelului marii. Schimbarile au loc “surprinzator de repede” in golful Amundsen, care se deschide spre sudul Pacificului.
  5. 5. Credits:  Google  Google Images  WIKIPEDIA

×