O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ( ΝΤΟΠΙΓΚ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ )

4.718 visualizações

Publicada em

Publicada em: Esportes
 • Entre para ver os comentários

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ( ΝΤΟΠΙΓΚ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ )

 1. 1. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΕΛ ΑΝΕΖΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2012-13 ΤΑΞΗ : Α Β΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ
 2. 2. ΝΤΟΠΙΝΓΚ Η Δ.Ο.Ε. ορίζει ως doping την χρήση από τον αθλητή ή και την χορήγηση σε αυτόν προς χρήση από άλλο άτομο, ουσιών που είναι ξένες προς τις μεταβολικές διεργασίες του ανθρωπίνου οργανισμού, ή και φυσιολογικών ουσιών σε μεγαλύτερη ποσότητα ή ασυνήθεις οδούς εφαρμογής, ή και την χρήση ορμονών κι άλλων παρόμοιας δράσης προϊόντων ή και άλλων μέσων, με σκοπό την τεχνητή και παράνομη βελτίωση των επιδόσεων.
 3. 3. Η λέξη "ντόπινγκ" προέρχεται από την αγγλική γλώσσα ("doping") και τορήμα "to dope" που σημαίνει την χρήση ναρκωτικών και άλλων παρόμοιων ουσιών. Η λέξη χρησιμοποιείται από τον κόσμο του αθλητισμού σαν περιγραφήτης χρήσης συγκεκριμένων απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων από τους αθλητές για να αυξήσουν τεχνητά την επίδοση τους".
 4. 4. ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ Στην Αρχαία Ελλάδα,  ειδικοί προσφέρουν στους αθλητές διατροφικά συστατικά για να βελτιώσουν τη φυσική τους απόδοση.  οι αθλητές καταναλώνουν διαφόρων ειδών κρέας ή ζωμό αίματος πριν από τους αγώνες. προσπαθώντας να αυξήσουν τη φυσική τους δύναμη  Στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον 3 ο αιώνα π.Χ. οι αθλητές προσπαθούσαν να αυξήσουν την απόδοσή τους χρησιμοποιώντας μανιτάρια.  γιατροί ήταν σημαντικά χρήσιμοι στην προετοιμασία των αθλητών για τους αγώνες και οι μάγειρες ετοίμαζαν ψωμί με αναλγητικές ιδιότητες.  Τον 1ο αιώνα μ. Χ., οι Έλληνες δρομείς έπιναν ένα αφέψημα βοτάνων για να αυξήσουν τη δύναμή τους και να είναι ικανοί να αποδώσουν σε αθλήματα μεγάλης διάρκειας.  Περισσότερες αναφορές είναι δύσκολο να βρεθούν καθώς «η γνώση για το ντόπινγκ» ήταν καλά κρυμμένη από τους ιερείς.
 5. 5. Στη Ρωμαϊκή ιστορία Οι αρματοδρομείς έτρεφαν τα άλογά τους με διάφορα μείγματα προκειμένου να τα κάνουν να τρέχουν γρηγορότερα. Οι μονομάχοι χρησιμοποιούσαν παράγοντες ντόπινγκ για την αύξηση της δύναμης.
 6. 6. Το Ντόπινγκ στο σύγχρονο αθλητισμό αξιόπιστα καταγράφηκε από το δεύτερο μισό του 19ου Αιώνα Η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση1865 εμφανίστηκε στην κολύμβηση στον αγώνα στο κανάλι του Άμστερνταμ. (περιγράφηκε η πρόσληψη μιας ανώνυμης ουσίας που βελτιώνει την απόδοση.) Στους δημοφιλείς αγώνες ποδηλασίας 6-ημερών, οι Γάλλοι αθλητές προτιμούσαν μείγματα με βάση1867 την καφεΐνη, οι Βέλγοι χρησιμοποιούσαν ζάχαρη αναμειγμένη με αιθέρα, ενώ άλλοι χρησιμοποιούσαν αλκοολούχα αφεψήματα ή νιτρογλυκερίνη.1896 Άγγλος ποδηλάτης A. Linton πέθανε λόγω λήψης εφεδρίνης στον αγώνα Παρί-Μπορντό.
 7. 7. Στο μαραθώνιο του St. Louis, ο Tom Hicks που μόλις είχε κερδίσει τον αγώνα, κατέρρευσε και οι ιατροί1904 διαπίστωσαν πρόσληψη στρυχνίνης και κονιάκ πριν από τον αγώνα. Ο James Jeffrie ισχυρίστηκε, αφού ηττήθηκε από τον Jack1910 Johnson, ότι το τσάι του μολύνθηκε/ντοπαρίστηκε προκειμένου να τον νικήσει.. παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά οι1920 αμφεταμίνες, μια σχετικά γνωστή ουσία κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα όχι μόνο στον αθλητισμό,
 8. 8. Κατά τη διάρκεια των παγοδρομιών στο Όσλο, 1952 αίσθηση προκάλεσε όταν αμπούλες και σύριγγες βρέθηκαν στα αποδυτήρια των αθλητών. Η δραματική αύξηση χρήσης ουσιών ντόπινγκ ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Ρώμης το 1960, ο Δανός ποδηλάτης K.1960 Jensen πέθανε λόγω χρήσης αμφεταμινών. Ο 30 ετών Βρετανός ποδηλάτης Tom Simpson και ο1967 δρομέας Dick Howard πέθαναν λόγω χρήσης αμφεταμινών και ηρωίνης, αντίστοιχα. Το 1968, ένα χρόνο αργότερα, ο Γερμανός πυγμάχος Jupp Elze πέθανε από χρήση ενός μίγματος αμφεταμινών.
 9. 9. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, αθλητές άρσης βαρών, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν τα1976 χρυσά τους μετάλλια όταν βρέθηκαν θετικοί σε Ντόπινγκ. O Ben Johnson στους Ολυμπιακούς της Σεούλ βρέθηκε θετικός σε ένα απαγορευμένο αναβολικό στεροειδές (Στανοζολόλη), και του αφαιρέθηκε το1988 χρυσό του μετάλλιο στα 100 μέτρα ταχύτητας και αποκλείστηκε για δύο έτη. Αργότερα, αποδείχθηκε ότι όλοι ή σχεδόν όλοι από τους φιναλίστ σε εκείνη την κούρσα είχαν πάρει απαγορευμένες ουσίες
 10. 10. ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΣΤΑ ΖΩΑΣε κάθε άθλημα που περιλαμβάνει τα ζώα (π.χ. άλογα ή σκύλους) στονανταγωνισμό, πάντα υπήρχαν προσπάθειες για να βελτιώσει την απόδοσηαπό τη χρήση απαγορευμένων ουσιών και απαγορευμένων μεθόδων.Το ντόπινγκ των αλόγων αναφέρθηκε για πρώτη φορά το 1866.Λέγεται ότι ακόμη και στους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους, ένα μείγμα απόνερό και μέλι χρησιμοποιούνταν για τη βελτίωση της απόδοσης τουάρματος στα άλογα και να τους κάνει να τρέχουν πιο γρήγορα. Το ντόπινγκ των αλόγων ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία το1910.
 11. 11. ΑΙΤΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ Η υπερβολική εμπορευματοποίηση στο χώρο του αθλητισμού. Η έκρηξη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε συνδυασμό με τα μεγάλα συμβόλαια χορηγίας . Τα συμβόλαια των χορηγών που πριμοδοτούν ανάλογα με τα αποτελέσματα ή τα μετάλλια που θα κατακτήσουν οι αθλητές σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.
 12. 12. Η πίεση που δέχονται οι αθλητές από τονπερίγυρό τους (από τον προπονητή μέχρι τογιατρό, τον αρχηγό της ομάδας και τουςσυγγενείς),Διάφοροι οικονομικοί παράγοντες που θέλουννα "παράγουν" ακατάπαυστα αθλητές μεμεγάλη προβολή από τα μέσα ενημέρωσηςοδηγεί σε αύξηση του προσωρινού χαρακτήρατης καριέρας νεαρών αθλητών.Οι ελπίδες των γονέων να ζήσουν το όνειρότους μέσα από τα παιδιά τους.
 13. 13. Η εντύπωση που δίνουν τα ΜΜΕ πως γιανα υπάρχεις πρέπει να είσαι διάσημος.Οι φιλοδοξίες των προπονητών. Με τηνεμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τοδελεαστικό μιας λαμπρής καριέρας μεάφθονο χρήμα και δόξα είναι μεγάλο.
 14. 14. Κατάλογος απαγορευμένων ουσιών : Διεγερτικά Κανναβιδοειδή Αναβολικά ,στεροειδή Ορμόνες και ουσίες με παρόμοια δράση Διουρητικά και άλλοι παράγοντες κάλυψης (μάσκες) Γλυκοκορτικοστεροειδή όπως ηρεμιστικά ,μυοχαλαρωτικά Ερυθροποιητίνη
 15. 15. Αναβολικά και οιεπιπτώσεις τους Καρδιαγγειακά προβλήματα. Ηπατικές διαταραχές. Ψυχικές διαταραχές. Μυοσκελετικές Βλάβες. Ορμονικές διαταραχές. Θάνατος(!!!)
 16. 16. Αθλήματα που «καθιερώθηκε» η χρήση ουσιών Ποδόσφαιρο Άρση βαρών Στίβος Ποδηλασία
 17. 17. Οι 10 πιο διαβόητες υποθέσειςντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες
 18. 18. 1972, Μόναχο: Ρικ ΝτεΜοντ, ΗΠΑ (Κολύμβηση) Ο Ρικ ΝτεΜοντ ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρστα 1500μ. όταν κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στουςΟλυμπιακούς του Μονάχου, στα 400μ. ελεύθερο.
 19. 19. 1984, Λος Άντζελες: Άννα Βερούλη, Ελλάδα (Στίβος)Η Άννα Βερούλη ήταν ημεγάλη ελπίδα τηςΕλλάδας για έναμετάλλιο στον στίβοστο Λος Άντζελες.Η Βερούλη δενκατόρθωσε ποτέ ναεπιβεβαιώσει τιςελπίδες των Ελλήνωνστο Λος Άντζελες, αφούπιάστηκε να έχει κάνειχρήση νανδρολόνης καιοι διοργανωτές τηνέστειλαν πίσω στηνΑθήνα.
 20. 20. 1988, Σεούλ: Μπεν Τζόνσον, Καναδάς (Στίβος) Η πιο διαβόητη υπόθεσηντοπαρίσματος όλων τωνεποχών σε οποιαδήποτεαθλητική διοργάνωσησυνέβη στην Σεούλ το 1988,στην περίφημη κούρσα των100 μέτρων όταν ο Καναδόςσπρίντερ έσπασε τοπαγκόσμιο ρεκόρ τρέχονταςτην απόσταση στοεξωπραγματικό για τηνεποχή 9’ 79” και νικώνταςτον μεγάλο του αντίπαλοΚαρλ Λιούις.
 21. 21. 2000, Σίδνεϊ: Μάριον Τζόουνς, ΗΠΑ (Στίβος)H Αμερικανίδα σπρίντερ ΜάριονΤζόουνς έδειχνε ότι ήταν η μόνη γυναίκαπου θα μπορούσε ίσως να σπάσεικάποτε το απίστευτο ρεκόρ της ΦλόρενςΤζόινερ Γκρίφιθ Στο Σίδνεϊ η Τζόουνς κατέκτησε 5μετάλλια, αλλά 7 χρόνια μετά, όταν ηυπόθεση BALCO (του εργαστηρίου πουπαρήγε το THG) έφτασε στα δικαστήρια,αναγκάστηκε να παραδεχτεί τη χρήσητου κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες καιτης αφαιρέθηκαν όλα.Στην κούρσα των 100 μέτρων στοΣίδνεϊ, την δεύτερη θέση είχε πάρει ηΚατερίνα Θάνου, ωστόσο μετά τηνπαραδοχή της Τζόουνς, η ΔΟΕαρνήθηκε να δώσει το χρυσό στηνΕλληνίδα αθλήτρια, διότι στο μεταξύ καιη ίδια ενεπλάκη σε μεγάλο, ολυμπιακόσκάνδαλο ντόπινγκ.
 22. 22. 2004, Αθήνα: Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, Ελλάδα (Στίβος)Η γνωστή υπόθεση που συντάραξετο ελληνικό φίλαθλο κοινό μια μέραπριν την τελετή έναρξης.Η υπόθεση έκλεισε πρόσφατα καιδικαστικά με μόνο τον προπονητήτων δύο αθλητών Χρήστο Τζέκο νατιμωρείται.Οι Θάνου και Κεντέρηςπροσποιήθηκαν ένα ατύχημα με τημηχανή του προπονητή τους για νααποφύγουν να περάσουν απόέλεγχο ντόπινγκ και τελικάτιμωρήθηκαν με αποκλεισμό απότους Αγώνες, σπιλώνοντας το όνοματης διοργανώτριας Ελλάδας.
 23. 23. 2004, Αθήνα: Ιρίνα Κορζανένκο, Ρωσία (Στίβος)Το πρώτο χρυσό του στίβουδόθηκε στην ΑρχαίαΟλυμπία και πήγε στηνΡωσίδα σφαιροβόλο καιαμέσως μετά τηνανάγκασαν να το γυρίσειπίσω, αφού πιάστηκε μεστανοζολόλη, ατιμάζονταςμε τον χειρότερο τρόπο τονιερό τόπο των αγώνων.
 24. 24. 2008, Πεκίνο: Φανή Χαλκιά, Ελλάδα (Στίβος) Η χρυσή Ολυμπιονίκηςτου 2004 στα 400 μ.εμπόδια δεν πρόλαβεκαν να υπερασπισθείτον τίτλο της στο Πεκίνοαφού ανιχνεύθηκεαπαγορευμένη ουσίαστα ούρα της σε τεστπου της έγινε με το πουέφτασε στην Κίνα.
 25. 25. 2008, Πεκίνο: Νταβίντε Ρεμπελίν, Ιταλία (Ποδηλασία Δρόμου) Ο Ιταλός «μετρ» των ημερήσιων αγώνων δρόμου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, αλλά βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, έχοντας κάνει χρήση της ουσίας Mircera, ενός νέου φαρμάκου που αντικατέστησε την ερυθροποιτίνη.
 26. 26. 2008, Πεκίνο: Ρασίντ Ραμζί, Μπαχρέιν (Στίβος)Ο Μαροκινός δρομέαςπου έτρεχε γιαλογαριασμό τουΜπαχρέιν και κέρδισε τοχρυσό στα 1500 μέτραστο Πεκίνο ανιχνεύθηκεμε την ουσία CERA (νέοαντικαταστάτη τηςερυθροποιτίνης, επίσης)και έχασε το μετάλλιότου.
 27. 27. Ο Αμερικανός δρομέας Τζόνι Γκρέυ , που κατέκτησε το χάλκινομετάλλιο στη Βαρκελώνη το 1992, είπε για τα αναβολικά :«Θα παρακολουθούμε ένα δρομέα να σπάει τη μία μέρα τοπαγκόσμιο ρεκόρ και να πεθαίνει την επόμενη εβδομάδα ,θα είναι σαν να επιτρέπουμε στους αθλητές ν αυτοκτονούν για την αγάπη τους για το χρήμα»
 28. 28. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣΓΕΙΤΣΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟΥ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥΚΑΡΑΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΡΟΤΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΜΠΑΦΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣΝΤΟΚΟΡΟΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 29. 29. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ Ξεκίνησε στην Αγγλία στα τέλη το 19ου αιώνα, όταν άνθρωποι που χαρακτηρίζονταν σκληροί προκαλούσαν αναταραχές. Την δεκαετία του 1960 ο χουλιγκανισμός έγινε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Αυτό οδήγησε την Αγγλική Κυβέρνηση να φτιάξει έναν νόμο που απαγόρευε την είσοδο αυτών των ατόμων στους αγωνιστικούς χώρους επίσης η αστυνομία θα συλλάμβανε όποιον φίλαθλο που έμοιαζε με skinheands ή φορούσε φθηνά ρούχα με αποτέλεσμα οι χούλιγκανς να αλλάξουν στιλ στα ρούχα και να φορούν ακριβά και επώνυμα ρούχα. Οι Άγγλοι και οι Γερμανοί οπαδοί είχαν μια μακροχρόνια αντιπαλότητα που κορυφώθηκε στα τέλη του 1980 με αποτέλεσμα να έχουν την χειρότερη φήμη μέχρι τα τέλη του 1990.
 30. 30. AITIA ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ• Τα κοινωνικά και οικονομικά • Οι συνέπειες που μπορεί να προβλήματα, η ανεργία, η έλλειψη διακρίνει κάποιος στο άθλημα είναι παιδείας, ο αλκοολισμός και η πολλές . Αρχικά διασύρεται το χρήση ναρκωτικών ουσιών, ο ποδόσφαιρο και γενικότερα ο φανατισμός, η αντιδραστική αθλητισμός. Στη συνέχεια συμπεριφορά των νέων είναι οι πιο υπονομεύεται ο πολιτισμός, εφόσον σοβαρές αιτίες του φαινομένου του ο αθλητισμός είναι κομμάτι του χουλιγκανισμού. πολιτισμού. Παράλληλα διώχνει τους νέους από το άθλημα, αφού οι περισσότεροι δεν θέλουν να συμμετέχουν στα έκτροπα .
 31. 31. ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ• Ο χουλιγκανισμός εμφανίστηκε στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 80 και σε σύντομο χρονικό διάστημα είχε ραγδαία εξελιχθεί σε ανησυχητικό κοινωνικό φαινόμενο. Παρατηρήθηκε, ακόμη και σε διοργανώσεις τοπικού και ερασιτεχνικού επιπέδου.• Τη δεκαετία του 90 μεταφέρθηκε και στο μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί ύφεση στα περιστατικά, παρά το αξιοσημείωτο συμβάν της 29ης Μαρτίου 2007 όπου σε συμπλοκή χούλιγκαν του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού υπήρξε νεκρός οπαδός. Μάλιστα, σε έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η τελευταία στην κατάταξη των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα χουλιγκανισμού.
 32. 32. ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ• ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ• ΠΑΟΚ-ΑΡΗΣ• MANCHESTER CITY-MANCHESTER UNITED• LIVERPOOL-EVERTON• TOTENHAM HOTSPUR-CHELSEA• ROMA-LAZIO• MILAN-INTER• SPARTAK MOSCOW-DYNAMO MOSCOW• RIVER PLATE-BOKA JUNIORS• CELTIC-RANGERS
 33. 33. ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ 29 Μαΐου 1985Στάδιο Heysel Απώλειες:39 νεκροί8 Φεβρουαρίου 1981Στάδιο Καραϊσκάκης Απώλειες:21 νεκροί24 Mαιου 1964Στάδιο National Απώλειες:318 νεκροί15 Απριλίου 1989Στάδιο Hillsborough Απώλειες:95 νεκροί2 Ιανουαρίου 1971Στάδιο Old Firm Απώλειες:66 νεκροί HEYSEL
 34. 34. ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΙΑΣΜερικές λύσεις του προβλήματος αυτού είναι:• Tο σχολείο να προσφέρει μια επαρκή αθλητική παιδεία.• Η απομάκρυνση των ταραξιών.• Η καλλιέργεια αθλητικού πνεύματος και της ευγενούς άμιλλας.• Η ψήφιση νομοσχεδίου για την πάταξη της βίας.• Αυστηρές ποινές στους ταραξίες.• Τιμωρία των ομάδων με αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
 35. 35. ΟΙ 7 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ 1. Μίλγουολ Μπουσγουόκερς
 36. 36. 2. Μπέρμιγχαμ Ζούλους
 37. 37. 3. Άστον Βίλα Χάρντκουρ
 38. 38. 4. Ίντερ Σίτι Φερμ
 39. 39. 5. 6,57Κρου
 40. 40. 6. Ρεντ Άρμι
 41. 41. 7. Τσέλσι Χεντχάντερς
 42. 42. Θύρα 7Ημερομηνία: 08/02/1981Τόπος: Στάδιο Καραϊσκάκη, Πειραιάς, ΕλλάδαΑγώνας: Ολυμπιακός - ΑΕΚΝεκροί: 21Ο Ολυμπιακός θριαμβεύει με 6-0 της ΑΕΚ και οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων τρέχουν ναβγουν από το γήπεδο για να αποθεώσουν τους ποδοσφαιριστές. Τα τουρνικέ όμως στηνΘύρα 7 είναι κλειστά, κάποιος γλιστράει στα σκαλιά, όσοι έρχονται από πίσω δενκαταλαβαίνουν μέσα στη φασαρία τι γινόταν μπροστά τους με αποτέλεσμα 21 ψυχές ναχαθούν τόσο άδικα.
 43. 43. 14/4/2013Συγκλονιστική φωτογραφία από το ΚαραϊσκάκηΛίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι ένα μικρό αγόρι προσπαθεί να προφυλαχθεί από ταχημικά.
 44. 44. 14/4/2013Οι... όμορφες ομάδες, όμορφα "καίγονται" Την ΑΕΚ την έριξε ο υπέροχος κόσμος της.

×