O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Pinterest Yrityskäytössä by Tom Laine

3.972 visualizações

Publicada em

Pinterest Yrityskäytössä - esitys antaa laajan yleiskatsauksen Pinterestin ammatilliseen hyödyntämiseen hyvinkin erilaisiin tarpeisiin, toimenkuviin ja toimialoihin liittyen. Esitys sisältää esimerkkejä myynnin, markkinoinnin, verkkokaupan, rekrytoinnin ja työnantajakuvan luonnin sekä työnhaun ja henkilöbrändäyksen tarpeisiin. Esitys avaa Pinterestiä aina tilin perusominaisuuksista sen linkittämiseen suoraan yrityksen verkkokauppaan sekä sähköpostimarkkinointiin.

Jos esityksestä jää kysymyksiä tai muuten haluat tietää lisää Pinterestin käytöstä liiketoiminnassa, ota yhteyttä osoitteen tom.laine@somehow.fi kautta.

Publicada em: Negócios

Pinterest Yrityskäytössä by Tom Laine

 1. 1. Pinterest yrityskäytössä COPYRIGHT 2014, TOM LAINE, TOM.LAINE@SOMEHOW.FI, MOB.+358 400 296 196
 2. 2.  Sarjayrittäjä, sosiaalisen median asiantuntija  Sosiaalisen median startuppeja vuodesta 1999-  Crowdsourcing-palvelu Innopinion Oy:n perustaja ja Tj. 2012-  SomePitching-liikeideakilpailun perustaja ja Hpj. 2010-  Sosiaalisen median raportteja ja kirjoja  Sosiaalisen median koulutuksia, asiakkaina mm. isoja telecom-yrityksiä, UPM, Digia, Elektrobit, Nice, TE-toimistoja, ELY-keskuksia, yliopistoja, liittoja, HRM Partners, Psycon, HR4, Joberate, Eduhouse, Markkinointi-Instituutti, Newsec, Business Oulu, YritysSalo, Liminka, Cyberlightning, Krogerus, Sonell, Osuuskauppa, Agco Sisu Power, ym.  Venäjällä mm. Louie Vuitton, Mercedes Benz, PPG Industries, Bell Equipment, SEB Bank, Ikea, Metlife Alico, Gartner, Laydings, Antal, Cluttons, Gowlings, Rödl, Rulo Havi Logistics, Servier, ym. Hei, kuka puhuu?
 3. 3. TUTKIMUS: SOSIAALINEN MEDIA KASVATTAA YRITYSTEN TUOTTOA  Tutkimus osoittaa, että sosiaalisen median kautta yritykseen sitoutuvat asiakkaat ovat yritykselle tuottoisampia kuin asiakkaat, jotka eivät toimi näin.  Yrityksen sosiaalisen median sivustolle osallistuvien asiakkaiden tuoma tuotto on 5,6% suurempi kuin niiden asiakkaiden, jotka eivät osallistu sosiaaliseen mediaan.  Yrityksen sosiaaliseen mediaan osallistuvat käyvät myös yrityksen myymälässä noin 5% useammin http://www.ts.fi/uutiset/talous/466457/Tutkimus+Sosiaalinen+media+kasvattaa+yritysten+tuottoa
 4. 4. SOSIAALISUUS ON VALTTIA, ”CUSTOMER ENGAGEMENT” ON UUSI MUSTA!
 5. 5. Yli 70 milj. aktiivista käyttäjää, lähestyy 100 miljoonaa Palvelussa on jaettu yli 30 miljardia (!) kuvaa 80% kuvista on uudelleen julkaisuja Palvelussa on 750 miljoonaa kansiota (Board) 2,5 miljardia sivukatselua per kuukausi Pinterestin käyttäjät ostavat löytämiään tuotteita todennäköisemmin kuin minkään muun Top 5 sosiaalisen median palvelun. 7% kuvien klikkauksista johtaa verkkokauppaan! 43% Pinterestin käyttäjistä haluaa nähdä palvelussa yritysten tuotoksia, Facebookissa luku on vain 24%. Käyttäjistä 27% seuraa brändiä. Pinterest numeroina
 6. 6. Arviolta 85% Pinterestin käyttäjistä on naisia Pinterestin käyttäjä viettää palvelussa 14,2 min. per käynti … ja 98 minuuttia kuukaudessa 60% käyttäjistä on amerikkalaisia 23% käyttäjistä kirjautuu palveluun päivittäin Keskimääräinen Pinterest-kuva saa 10 uudelleen pinnausta Yksi kuva generoi keskimäärin 2 käyntiä lähdesivulle Suosituin kategoria Pinterest-kuville on Food & Drink 35% Pinterestin käyttäjistä käyttää palvelua vain mobiililaitteilla Domain johon johtaa eniten Pinterest-kuvia: Etsy.com Pinterest numeroina
 7. 7. • A Pin = Kuva Pinterestissä, pinnaus • To Pin = Pinnata, kiinnittää kuva omaan kansioon • Upload a Pin = Ladata kuva omalta koneelta ja kiinnittää se omaan kansioon • Re-Pin = Kiinnittää jonkun toisen jo palveluun lataama kuva omaan kansioon • Board = Kansio / korkkitaulu johon kuvia kiinnitetään. • Page = Sivu, näkymä omiin/kohdetilin kansioihin • Followers = Ihmiset jotka seuraavat sinua tai kansiotasi, voi olla kansio tai tili-/henkilö- kohtainen • Following = Montako henkilöä seuraat • Likes = Tykkäykset kohdistuvat kuviin. Näet sivullasi omat tykkäyksesi, ”notifications” osiosta näet aikajanalta ketä tykkää sinun kuvistasi, jakaa (Re-Pin) kuviasi tai seuraa kansioitasi. Pinterest pikaopas
 8. 8. Verifioidun (virallisen) tilin merkki, vaatii linkityksen yrityksen verkkosivuille Muista myös some-linkitykset Twitter ja FB! Vapaavalintainen nimi
 9. 9. Perustietojen täyttö on hyvin ohjeistettu. Samoin kansion luominen. Voit lisätä myös salaisia kansioita.
 10. 10. Yrityksille suositeltavaa ottaa heti alusta Business Account käyttöön. Lisäämällä sivuillesi ’Pin It’ tai ’Follow me’ - napin, saat helposti ohjattua seuraajia Pinterest-tilillesi. Aktivoi lukijasi jakamaan kuviasi. Business-tilin asetukset ovat edelleen melko yksinkertaiset ja hyvin ohjeistetut. Asetuksiin pääset sivun oikeasta yläreunasta.
 11. 11. Lisätessäsi kuvan, lisäät siihen alla näkyvän lyhyen esittelyn, jossa monesti on linkki myös yrityssivuille. Kuvauksen lisäksi valitset kansion johon kuva kiinnitetään. Huomaa myös että voit samalla jakaa kuvan Twitterin tai Facebookin kautta. Kuvan lisääminen on helppoa, voit lisätä joko omalta koneeltasi tai suoraan verkkosivuilta linkittämällä.
 12. 12. Yksittäisiin kuviin liittyvää tilastotietoa löytyy vain kuvien yhteydestä. Täältä näet montako kertaa kuvaasi on uudelleen pinnattu eri kansioihin ja paljonko tykkäyksiä se on kerännyt.
 13. 13. Oikeassa yläkulmassa oleva Notifications –kenttä kertoo miten tiliisi on laajemmin reagoitu; kuka on tykännyt ja jakanut kuviasi, tai alkanut seurata sinua tai kansioitasi. Kuviesi määrä Seuraajasi Kansioidesi määrä Tästä pääset luomaan uuden kansion SeuraamasiTykkäyksesi
 14. 14. Haku-funktio löytyy sivun vasemmasta yläreunasta. Voit hakea yksittäisiä kuvia, kansioita tai tilejä. Haku-funktion vierestä löydät Pinterestin luomat kategoriat, joilla helpotetaan etsimistä. Suosittuja kuvia on listattu erikseen, samoin videoita, lahjaideoita ja paikkatietoon liittyviä kuvia.
 15. 15. Pinterestissä voi nyt seurata sisältöjä myös aiheittain!
 16. 16. Myös monet matkailualan toimijat ovat löytäneet Pinterestin. Erityisesti Lapin matkailussa se on laajasti hyödynnetty hienojen kuvakollaasien myötä. Valitettavasti suomalaiset toimijat eivät vielä ole löytäneet paikkatiedolla varustettujen kuvien mahdollisuutta. Muoti ja design ovat hyvin edustettuina suomalaisten yritysten joukossa.
 17. 17. Marimekko on omalta osaltaan ollut jo aikaisin liikkeellä Pinterestin kanssa ja kansioita on kertynyt sille jo 15 ja kuvia 400. Marimekko hyödyntää hyvin kansiorakennetta ja on jakanut niitä ajallisiin (season) kategorioihin, dedikoiduille klassikko- ja Unikko –kansioille on paikkansa, ja lisäksi lasten mallisto on saanut pari kansiota. Näiden lisäksi Marimekko on tuonut esille kuvia muotinäytöksistä. Seuraajia tili on saanut mukavat lähes 10.000.
 18. 18. Elisa on yksi aktiivisimmin Pinterestiä hyödyntäneistä suomalaisyrityksistä. Kansioita löytyy jo yli 20 ja kuviakin on kertynyt yli 650. Niitä on kategorisoitu Elisan palveluiden mukaan, matkapuhelinvalmistajien mukaan, löytyy rekrytointikansio, vinkki- ja idea – kansio, sekä lifestyle- ja viihdekansioita, ja totta kai Äitien päivän lahjavinkkikansio.
 19. 19. Valiolla kansioita on huikeat 53 ja kuvia jo toista tuhatta, satsaus on siis melkoinen. Maailmalla ruokakuvien jakaminen on laaja ilmiö ja Pinterestiä siihen hyödynnetään paljon, joten Valio on ison trendin jäljillä. Kansioita on tuoteryhmittäin, kausittain, ja jotkut yksittäiset tuotteet ovat saaneet omat kansionsa. Kategorisointi on erityisen tärkeää silloin jos kuvia on paljon, yksittäisen kansion kuvia kun ei lukija jaksa sadoittain selata. Valio voisi harkita vielä alkutuottajiensa esittelyä Pinterestissä.
 20. 20. Kaikkea sisältöä ei ole sosiaalisissa medioissa pakko tuottaa itse. Esim. erilaisilla kuvakisoilla saadaan helposti kerättyä hienoja kokonaisuuksia vähällä vaivalla. Tuotoksien lisäksi ihmiset vieläpä mielellään jakavat kansioita ja kuvia ylpeinä (tai kilpailun sääntöjen niin ohjeistaessa) esim. Facebookissa, jolloin markkinointi on tehokkaimmillaan.
 21. 21. Arla Ingmanin Arla Suomi –tili on hyvin aktiivinen ja tuotteita on jaettu runsaasti eri tavoin teemoitettuihin kansioihin. Arlan tilissä on paljon samaa kuin vaikkapa Fazerin tai Valion, mutta lisäksi se on luonut kansiot mm. karppaajille ja tuonut Closer to nature –kansiossa esille alkutuotantoa.
 22. 22. Helsinki Food Companyn Purkissa! -keittokirjan kansio sisältää paitsi hienoja kuvia, myös 2 erikoisempaa esimerkkiä. Linkki kuvasta suoraan blogiin ja blogista tuodaan automaattisesti lyhyt kuvaus linkin yhteyteen on yksi Pinterestin uusista ominaisuuksista. Purkissa! –kansiosta löytyy myös kuva joka on linkitetty amerikkalaiseen ruokablogiin ja kuvan ohesta löytyy ruokaresepti. Kuva lienee re-pinnattu toisesta Pinterest- kansiosta johon resepti on alun perin luotu.
 23. 23. YLE:n tili on nimetty erikoisesti #ylemme tunnisteelle (hashtag), jota YLE aktiivisesti käyttää eri sosiaalisen median kanavissa viestejä jakaessaan. Se tekee kuitenkin tiliä ennestään tuntemattomille tilin vaikeaksi löytää. YLE:n kansioita löytyy peräti 29 ja kuvia niissä on yli 350. Kansioiden nimissä toistuu usein rekrytointi, jonka puitteissa YLE on ollut suomalaisten Pinterest- käyttäjien joukossa ensimmäisten joukossa ja hyvin menestyksekäs Pinterest-hauissaan.
 24. 24. Rekrytoinnissa YLE on ollut uranuurtaja Pinterestin käytössä, siinä ei ole säästelty Photoshoppia, aikaa eikä vaivaa. Ja tulokset ovat olleet hienoja. Pinterestissä voi käyttää myös videoita, kuten oheinen YLE:n rekrytointivideo linkattuna Vimeosta.
 25. 25. YLE:n kansioista Kehittämistä-kansio on usean henkilön ”ylläpitämä” kansio, jossa pohditaan ja esitellään YLE:n toimintaa strategian sekä ulkoisen ja sisäisen kehityksen näkökulmista. Hyvin avointa toimintaa siis.
 26. 26. YLE ei ole yksin. Monet yritykset ovat Suomessakin tajunneet tarinankerronnan arvon työnantajakuvan luonnissa, ja perus- amerikkalainen Employer Branding on rantautunut Suomeenkin. Ja hyvin tuloksin. Solita ja Arla tässä esimerkkeinä.
 27. 27. Mitä yritykset edellä, sitä työnhakijat perässä. Oheiset kaksi esimerkkiä ovat aikaisia omaksujia ja toimineet jo pitkään Pinterestissä, useat ovat seuranneet esimerkkiä ja erilaisia työnhakuprofiileja ja -portfolioita on jo paljon. Alemman esimerkin Pauliina on erityisen hyvin onnistunut tuotoksessaan yhdistelemään persoonaa, koulutuksia, osaamista työnäytteiden kera, sekä uratavoitteidensa esittelyä, ja tämä on toiminut Pauliinalle vahvana käyntikorttina. Pinterest ei kuitenkaan millään tavalla vaadi osaamisen olevan graafista tai viestinnällistä, vaan ainoastaan mielikuvituksesi on rajana miten voit itsestäsi ja osaamisestasi kertoa.
 28. 28. Varsinkin pienyrittäjille ja freelancereille Pinterest on luonut oivan mahdollisuuden esitellä töitään eri tavoin. Tässä hollantilaisen valokuvaajan portfolio jolle on kertynyt jo yli 23.000 seuraajaa.
 29. 29. IKEA on huikean aktiivinen Pinterestin hyödyntäjä eri puolilla maailmaa, mutta Suomen IKEA loistaa poissaolollaan. Huomatkaa myös hienot seuraajamäärät eri tileillä.
 30. 30. Ohessa kaksi erilaista esimerkkiä tee-se-itse ohjeista Pinterestissä. Jotkut yritykset ovat luoneet kokonaisia kansioita vain käyttö- ja kokoamisohjeita varten, ja kuten huomataan oikean puoleisessa Sephoran esimerkissä, ohjeet voivat olla aivan muuta kuin Ikean hyllyjen kokoamisohjeita.
 31. 31. GAP on luonut Gap-ismeille oman kansion…
 32. 32. Gap on valjastanut muotibloggarit toimimaan malleina mieleisilleen asusteille, siten varmistaen että Gapin vaatteista varmasti kirjoitetaan.
 33. 33. Wayfair pyrkii myymään yksittäisten tuotteiden sijaan kokonaisuuksia ja kokonaisia sisustuksia. Siihen tarkoitukseen on luotu ”Shop The Look” –kansio jonka kuvissa kaikki tuotteet löytyvät myös verkkokaupasta ja esitellään sielläkin kokonaisuuksina.
 34. 34. Yksi uusimmista ominaisuuksista Pinterestissä on paikkatiedon hyödyntäminen linkittämällä kuvia tiettyyn paikkaan kartalla. Hieno tapa esitellä paitsi matkailukohteita, myös kertoa vaikkapa ruokatarpeiden alkutuottajista tai alihankintaketjusta, yrityksen toimipisteistä tai jälleenmyyjistä, kuljetusreiteistä tai asiakkaista. Mihin muuhun voisit paikkatietoa käyttää?
 35. 35. Myös yksittäisten kuvien kautta voit tulla löydetyksi. Huom! erityisesti matkailualan toimijat. Huom huom! Tämä kuva on linkitetty Pinterestiin kilpailevasta Flickr- palvelusta.
 36. 36. Reseptistö on yksi Pinterestin uusista toiminnallisuuksista. Kuviin voit siis lisätä resepti-pinnauksen kautta ruoan valmistusohjeet. Huomio, huomio Valio, Fazer ja Arla, tämä ei ole Suomessa vielä kellään käytössä!
 37. 37. Linkki suoraan verkkokauppaan! Uusia toiminnallisuuksia on myös verkkokauppoihin linkittäminen. Tätäkään ei taida Suomessa hyödyntää vielä kukaan. Verkkokauppalinkissä kuvan tuotteeseen voidaan hakea hintatietoa, alennus-tieto ja saatavuus. Kuvan alla on suora linkki ostoksille.
 38. 38. Ja edelleen uusia ominaisuuksia on mahdollisuus linkittää kuvia ja videoita suoraan Netflixiin, Flixsteriin ja muihin verkko-tv – palveluihin, jolloin kuvaan haetaan automaattisesti tieto esiintyjistä, ohjaajasta, ikäraja ja tuotantovuosi.
 39. 39. Pinterestkään ei olisi ”oikea” sosiaalisen median palvelu jos siellä ei jaettaisi kissakuvia. Nämä kissakuvat ovat Petplan eläinvakuutusyhtiön asiakkaiden kuvia. Yhtiö julkaisee Pinterest-kansioissaan myös ohjeita eläimistä huolehtimiseen, rotutietoa, ja paljon muuta 49 kansiossaan.
 40. 40. Pinterest on alkanut saavuttaa huikeata suosiota rapakon tuolla puolen, oletko valmis kun kasvu realisoituu Suomessakin?
 41. 41. Monissa verkkokaupoissa on jo erillisiä kampanjoita tai kategorioita Pinterestissä tykätyistä tai sinne eniten pinnatuista tuotteista.
 42. 42. Pinterestiä käytetään ajoittain hyvin luovasti. Olemme kuitenkin nähneet vain pintaraapaisun siitä mihin palvelu vielä taipuu kun yritykset alkavat luoda ”oikeasti” luovia kampanjoita. Twitter-chat ja Pinterest yhdessä...? Peugeot järjesti hiljattain palapelikilpailun Pinterestissä. Osallistujien piti mahdollisimman nopeasti luod sivuilleen kansiot ja ladata niihin Peugeotin palasia niin, että kansioista ja niissä olevista kuvista tuli kokonaisia autoja…
 43. 43. Sony on aktivoinut myös sähköpostimarkkinointia Pinterest-tilinsä ja kansioidensa markkinointiin. Huomaa kuinka monta kertaa viestissä on viitattu Pinterestiin ja kuinka agressiivista ohjaus on.
 44. 44. YHDISTÄ REAALIMAAILMA JA SOSIAALINEN MEDIA Mikään ei estä sinua ajamasta trafiikkia myös toiseen suuntaan, eli yrityksen kivijalkamyymälästä Pinterestiin, tai promota tuotetta kaupassa kertomalla miten suosittu se on Pinterestissä. Ohessa Targetin esimerkki. Kyllä, tämä on juuri se tuote jonka näit kuvassa ja josta kiinnostuit…
 45. 45. Pinterest chat, uusin uusi toiminnallisuus Kuvan yläreunassa tai päällä olevan Send- napin alta voit valita kenelle kuvan ja viestin lähetät. Nappi on yleisnäkymässä kuvan päällä, avatussa kuvassa sen yläpuolella. Sivun vasemmassa alareunassa näet avoinna olevat keskustelut Keskustelut löydät myös sivun yläreunan notifications-osiosta
 46. 46. Pinterestin käyttö on kiinni mielikuvituksesta, ei siitä mitä sillä voisi tehdä – kokeile rohkeasti, keksi uusia tapoja toimia! Pinterest muuttuu ja kasvaa kovaa vauhtia, toiminnollisuudet muuttuvat, hakukriteereitä säädetään, maksullisia palveluita lisätään, jne. Kysy lisää! Tom Laine http://www.linkedin.com/in/tomlaine Mob. +358 400 296 196 tom.laine@somehow.fi

×