O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Pinterest ja Instagram työnhaussa -luento, Tampere 28.1.2015

2.489 visualizações

Publicada em

Taustamateriaalit Pinterest ja Instagram työnhaussa -luennolle, Tampere 28.1.2015. Kysy toki lisää! tom.laine@somehow.fi

Publicada em: Carreiras
 • Seja o primeiro a comentar

Pinterest ja Instagram työnhaussa -luento, Tampere 28.1.2015

 1. 1. Photo by philcampbell - Creative Commons Attribution License https://www.flickr.com/photos/56188788@N00 COPYRIGHT 2014, TOM LAINE, TOM.LAINE@SOMEHOW.FI, MOB.+358 400 296 196
 2. 2. • A Pin = Kuva Pinterestissä, pinnaus • To Pin = Pinnata, kiinnittää kuva omaan kansioon • Upload a Pin = Ladata kuva omalta koneelta ja kiinnittää se omaan kansioon • Re-Pin = Kiinnittää jonkun toisen jo palveluun lataama kuva omaan kansioon • Board = Kansio / korkkitaulu johon kuvia kiinnitetään. • Page = Sivu, näkymä omiin/kohdetilin kansioihin • Followers = Ihmiset jotka seuraavat sinua tai kansiotasi, voi olla kansio tai tili-/henkilö- kohtainen • Following = Montako henkilöä seuraat • Likes = Tykkäykset kohdistuvat kuviin. Näet sivullasi omat tykkäyksesi, ”notifications” osiosta näet aikajanalta ketä tykkää sinun kuvistasi, jakaa (Re-Pin) kuviasi tai seuraa kansioitasi. Pinterest pikaopas
 3. 3. Verifioidun (virallisen) tilin merkki, vaatii linkityksen yrityksen verkkosivuille Muista myös some-linkitykset Twitter ja FB! Vapaavalintainen nimi
 4. 4. Perustietojen täyttö on hyvin ohjeistettu. Samoin kansion luominen. Voit lisätä myös salaisia kansioita.
 5. 5. Lisätessäsi kuvan, lisäät siihen alla näkyvän lyhyen esittelyn, jossa monesti on linkki myös yrityssivuille. Kuvauksen lisäksi valitset kansion johon kuva kiinnitetään. Huomaa myös että voit samalla jakaa kuvan Twitterin tai Facebookin kautta. Kuvan lisääminen on helppoa, voit lisätä joko omalta koneeltasi tai suoraan verkkosivuilta linkittämällä.
 6. 6. Yksittäisiin kuviin liittyvää tilastotietoa löytyy vain kuvien yhteydestä. Täältä näet montako kertaa kuvaasi on uudelleen pinnattu eri kansioihin ja paljonko tykkäyksiä se on kerännyt.
 7. 7. Oikeassa yläkulmassa oleva Notifications –kenttä kertoo miten tiliisi on laajemmin reagoitu; kuka on tykännyt ja jakanut kuviasi, tai alkanut seurata sinua tai kansioitasi. Kuviesi määrä Seuraajasi Kansioidesi määrä Tästä pääset luomaan uuden kansion Seuraamasi Tykkäyksesi
 8. 8. Haku-funktio löytyy sivun vasemmasta yläreunasta. Voit hakea yksittäisiä kuvia, kansioita tai tilejä. Haku-funktion vierestä löydät Pinterestin luomat kategoriat, joilla helpotetaan etsimistä. Suosittuja kuvia on listattu erikseen, samoin videoita, lahjaideoita ja paikkatietoon liittyviä kuvia.
 9. 9. Pinterestissä voi nyt seurata sisältöjä myös aiheittain!
 10. 10. YLE:n tili on nimetty erikoisesti #ylemme tunnisteelle (hashtag), jota YLE aktiivisesti käyttää eri sosiaalisen median kanavissa viestejä jakaessaan. Se tekee kuitenkin tiliä ennestään tuntemattomille tilin vaikeaksi löytää. Kansioiden nimissä toistuu usein rekrytointiin liittyviä sanoja, ja kansiot ovat silloin kuvakoosteita tiettyyn työpaikkaan liittyvästä tiedosta.
 11. 11. Rekrytoinnissa YLE on ollut uranuurtaja Pinterestin käytössä, siinä ei ole säästelty Photoshoppia, aikaa eikä vaivaa. Ja tulokset ovat olleet hienoja. Pinterestissä voi käyttää myös videoita, kuten oheinen YLE:n rekrytointivideo linkattuna Vimeosta.
 12. 12. YLE ei ole yksin. Monet yritykset ovat Suomessakin tajunneet tarinankerronnan arvon työnantajakuvan luonnissa, ja perus- amerikkalainen Employer Branding on rantautunut Suomeenkin. Ja hyvin tuloksin. Solita ja Arla tässä esimerkkeinä.
 13. 13. Mitä yritykset edellä, sitä työnhakijat perässä. Oheiset kaksi esimerkkiä ovat aikaisia omaksujia ja toimineet jo pitkään Pinterestissä, useat ovat seuranneet esimerkkiä ja erilaisia työnhakuprofiileja ja -portfolioita on jo paljon. Alemman esimerkin Pauliina on erityisen hyvin onnistunut tuotoksessaan yhdistelemään persoonaa, koulutuksia, osaamista työnäytteiden kera, sekä uratavoitteidensa esittelyä, ja tämä on toiminut Pauliinalle vahvana käyntikorttina. Pinterest ei kuitenkaan millään tavalla vaadi osaamisen olevan graafista tai viestinnällistä, vaan ainoastaan mielikuvituksesi on rajana miten voit itsestäsi ja osaamisestasi kertoa.
 14. 14. Varsinkin pienyrittäjille ja freelancereille Pinterest on luonut oivan mahdollisuuden esitellä töitään eri tavoin. Tässä hollannissa asuvan suomalaisen valokuvaajan portfolio jolle on kertynyt jo yli 23.000 seuraajaa.
 15. 15. Yksi uusimmista ominaisuuksista Pinterestissä on paikkatiedon hyödyntäminen linkittämällä kuvia tiettyyn paikkaan kartalla. Hieno tapa esitellä paitsi matkailukohteita, myös kertoa vaikkapa ruokatarpeiden alkutuottajista tai alihankintaketjusta, yrityksen toimipisteistä tai jälleenmyyjistä, kuljetusreiteistä tai asiakkaista. Mihin muuhun voisit paikkatietoa käyttää?
 16. 16. Myös yksittäisten kuvien kautta voit tulla löydetyksi. Huom! erityisesti matkailualan toimijat. Huom huom! Tämä kuva on linkitetty Pinterestiin kilpailevasta Flickr- palvelusta.
 17. 17. Photo by archer10 (Dennis) - Creative Commons Attribution-ShareAlike License https://www.flickr.com/photos/22490717@N02
 18. 18. Photo by uwgb admissions - Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike License https://www.flickr.com/photos/28040238@N04 Created with Haiku Deck - 200 miljoonaa kuukausi-aktiivia, yli 300 miljoonaa yhteensä - Suomessa Instagramissa alkaa olla yhtä paljon aktiiveja kuin Twitterissä - Muista käyttää paljon hashtagejä - Hashtägeillä löydettävyys, ei niinkään kerätä tilien seuraajia - Tunnista aihesanat ja kohdeyleisön käyttämät hashtägit, käytä niitä herättääksesi huomio vaikka eivät liittyisi kuvan aiheeseen - Hetkeen sidottu, huono tarinallisuus
 19. 19. OLD SPICE
 20. 20. WEBSTAGRAM, TAGBOARD JA/TAI ICONOSQUARE KÄYTTÖÖN JOS HARKITSET AMMATTIMAISTA JA AKTIIVISTA INSTAGRAMIN HYÖDYNTÄMISTÄ!
 21. 21. Pinterestin ja Instagramin käyttö on kiinni mielikuvituksesta, ei siitä mitä niillä voisi tehdä – kokeile rohkeasti, keksi uusia tapoja toimia! Pinterest erityisesti muuttuu ja kasvaa kovaa vauhtia, toiminnollisuudet muuttuvat, hakukriteereitä säädetään, maksullisia palveluita lisätään, jne. Tom Laine http://www.linkedin.com/in/tomlaine Mob. +358 400 296 196 tom.laine@somehow.fi http://www.talentumshop.fi/tyonhakuopas.html 2.2.2015 aukeaa uusi sosiaalisen median videoverkkokauppa osoitteessa www.digitaalinenmedia.fi

×