O slideshow foi denunciado.
Seu SlideShare está sendo baixado. ×

hedy lamarr.pptx

Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Anúncio
Próximos SlideShares
budismul.ppt
budismul.ppt
Carregando em…3
×

Confira estes a seguir

1 de 10 Anúncio

Mais Conteúdo rRelacionado

Mais recentes (18)

Anúncio

hedy lamarr.pptx

  1. 1. Hedy Lamarr Proiect realizat de Theodora Tănase inventatorul wireless
  2. 2. Frumoasa si desteapta • Considerată pentru o vreme „cea mai frumoasă femeie din lume“, Hedy Lamarr, graţie farmecului şi prezenţei sale magnetice pe marele ecran, a fost în anii ei de glorie una dintre cele mai populare actriţe de la Hollywood. • Pe lângă succesul din cinematografie, a patentat o metodă tehnologică - denumită „Secret Communication System“ (sistem de comunicare secretă) -, în 1942, care a devenit ulterior de o importanţă crucială atât pentru siguranţa comunicaţiilor militare, cât şi pentru tehnologia telefoniei mobile.
  3. 3. Născută pe 9 noiembrie 1914, la Viena, sub numele inițial, Maria Kiesler, fiind una dintre femeile care au marcat istoria a inventat un dispozitiv care a precedat sistemele de comunicaţie wireless, folosite astăzi pe smartphone-uri, tablete sau GPS.
  4. 4. Prototipul funcţiona cu ajutorul undelor radio şi folosea salturile de frecvenţă pentru a bloca interceptarea informaţiilor transmise. Viața sa tumultoasă este presărată cu evenimente marcante, încă de la o vârstă fragedă. La 19 ani este nevoită să fie soția fabricantului de armament austriac, Fritz Mandl, căsătorie aranjată de părinți în anul 1933. Această căsătorie presupunea participarea la dineuri cu oameni importanți ai vremii, ca Hitler şi Mussolini, dineuri unde a ascultat şi a învăţat, devenind cunoscătoare a fenomenelor electrice și interesată de ştiinţele aplicate.
  5. 5. Sistemul de comunicare secreta Inspirându-se din modul de funcţionare al pianului, alături de George Antheil, Hedy Lamarr a susținut ideea de a controla torpilele prin radio. În trecut, controlul prin radio părea o idee ingenioasă, dar imposibil de realizat. Astfel s-a născut conceptul de salt de frecvenţă, forma inițială tehnologiei de comunicaţii spread spectrum de astăzi. Lamarr şi Antheil au avut nevoie de timp pentru a finaliza detaliile invenţiei lor. Charles Kettering, preşedintelui Consiliului Guvernului a contribuit la îmbunătăţirea proiectului, eliberându-se patentul pe numele ei de fată şi de căsătorie, Hedy Kiesler Markey, la 11 august 1942.
  6. 6. Sistemul de comunicare secreta Deşi invenţia a fost donată Marinei Americane, aceasta nu a utilizat-o în luptele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fiind reluată în considerare în anii 1950. Invenția a stat la baza dezvoltării sistemelor de comunicaţie wireless pe care noi le folosim astăzi. Acum conceptul este aplicat de armată si a devenit şi tehnologia aflată la baza celor mai recente transmisii prin Internet şi a celor mai moderne telefoane celulare. Principiile invenţiei sale sunt încorporate în zilele noastre în numeroase aparate şi dispozitive moderne, precum Wi-Fi, GPS, CDMA şi Bluetooth. Graţie acestei invenţii, numele actriţei Hedy Lamarr a fost inclus în National Inventors Hall of Fame în anul 2014, iar pe 12 martie 1997, a fost onorată de Electronic Frontier Foundation pentru contribuţia sa.
  7. 7. Hedy Lamarr a fost căsătorită de şase ori şi a avut trei copii, dintre care unul adoptat. S-a stins din viaţă la 19 ianuarie 2000, la vârsta de 85 de ani, în casa ei din Casselberry, Florida. În prezent, fiul său este proprietarul unui magazin de telefoane din Los Angeles, în care jumătate dintre sistemele telefonice pe care le vinde se bazează pe tehnologia la care a contribuit invenția mamei sale.
  8. 8. Pe 9 noiembrie 2015 Google a marcat 101 ani de la naşterea actriţei şi inventatoarei printr-un logo special, care spune povestea vieţii şi carierei sale. Sub forma de tribut, acest logo este reprezentat de o peliculă, care surprinde epoca anilor 1940, prin imagini din cariera femeii care a contribuit atât de mult la schimbarea istoriei și la evoluția rapidă a tehnologiei, atât de indispensabile astăzi, cunoscută sub numele de Hedy Lamarr. 101
  9. 9. Logo Google dedicat lui Hedy Lamarr : Jupiter is a gas giant and the biggest planet Medications Despite being red, Mars is a very cold place Complications
  10. 10. Multumesc pentru atentie !

×