O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Храни се здравословно!

287 visualizações

Publicada em

Презентация по проекта "Посланици на здравето".
https://zdrave-sz.blogspot.bg/

Publicada em: Educação
 • Entre para ver os comentários

Храни се здравословно!

 1. 1. Изработил: Мария- Магдалена Желязкова, 6”а” клас
 2. 2. Може би всеки от Вас е ял храни като чипсове, дюнери, пици и др. Това са всевъзможно едни от най- вредните храни. За да водите здравословен начин на живот или поне да се опитате да го водите, внимавайте в следващите минути!
 3. 3. Здравословното хранене е балансирана консумация на храна, осигуряваща повече от 40 хранителни вещества. Тези незаменими хранителни вещества включват 9 аминокиселини. Тези аминокиселини се съдържат в белтъците, мастните киселини,витамините и минералите.
 4. 4. Както знаете храната е главният източник на енергия за човека. Затова трябва да ядем храните, които са полезни, за да можем да се движим и спортуваме ефективно!
 5. 5. Сигурна съм, че на повечето им се е случвало да нямат време и да хапнат набързо един хамбургер от Shami/Aladin, но бързото и нездравословното хранене влияе върху физическото и психическото Ви състояние.
 6. 6. Последните експерименти на британски изследователи показват, че нездравословната храна увеличава двойно риска от депресия и стрес, което е много лошо!
 7. 7.  Кренвирши- направени са от остатъците на животни. Откривало се е в тях и кости на животни.  Майонеза- както си намазвате майонезата на филията хляб, така тя се намазва от вътрешната страна на тялото Ви.
 8. 8.  Безалкохолни напитки- те са причините за най- честото затлъстяване при децата и възрастните  Чипс/пържени картофи- сами направете извод: 100 гр. сварени картофи имат около 50- 90 калории, а 100 гр. чипс- 550 калории.
 9. 9.  Намалете сладкото  Консумирайте плодове и зеленчуци  Поне 30 мин. разходка на ден  Намалете стреса  Вземайте кратки почивки
 10. 10. Моят съвет към вас е да ограничите вредните храни и да започнете да ядете полезни храни и да спортувате редовно! Сигурна съм, че всеки от Вас има мечти, които да ги изпълни като порасне. За да ги осъществите хранете се пълноценно. ЗНАЙТЕ, ЧЕ ВРЕДНИТЕ ХРАНИ СЪКРАТЯВАТ ЖИВОТА ВИ! САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ!!!
 11. 11. БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО!

×