Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio

Cascade din romania f

 1. Sursa: de Valer Pop www.experience-romania.ro 13.01.2011
 2.  Carpaţii din ţara noastră pot oferi turiştilor posibilitatea de a admira un număr destul de mare de cascade.  Deşi cascadele din România nu sunt la fel de spectaculoase ca marile căderi de apă din lume, ele pot oferi oricărui privitor perspective deosebite şi peisaje ceva mai ieşite din comun.
 3. Cascada cailor se afla la altitudinea de 1300 m iar caderea de apa este de 90 metri. Cascada este accesibila din mai multe directii, dinspre Borsa- Complex cu telescaunul, sau pe jos, sau dinspre zonele mai inalte ale Muntilor Rodnei. Cascada se vede cel mai frumos dimineata devreme cand soarele bate direct pe ea.
 4. Cascada Oşelu - Boga, Bihor
 5. Valea Jepilor, o adanca depresiune, denumita si Valea Caraiman, joaca rolul de hotar intre Muntele Jepii Mici si Muntele Caraiman. Valea isi trage originile din platoul Bucegi, iar din marginea acestuia formeaza o ruptura de panta de aproximativ 200m unde intalnim Cascada Caraiman.
 6. Cascada Urlătoarea reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra Poienii Tapului, unde paraul se arunca si cade de la o inaltime de circa 15 m. Numele ei este legat nu numai de zgomotul apelor de la cascada, ci si de vuietul apelor intermitente care pornesc navalnice dupa ploile repezi.
 7. Mici cascade pe Cheile Galbenei
 8. Cele 3 cascade pe Valea Rea
 9. Cascada la Viroagă _ Nera
 10. Cascada Vânturătoarea din judetul Mehedinti.  Dupa o prima cadere de 5-6 m apele se lovesc de un prag de piatra si se despletesc intr-o perdea spectaculoasa. Urmeaza o cadere de 40-50 m care pulverizeaza si mai mult suvoiul de apa.
 11. Cascada Bâlea
 12. Cascada Beuşniţei _ Nera
 13. Cascada Moara Dracului - Crişana
 14. Evantaiul ultimei cascade pe Igniş
 15. Cascada Oşelu (Crişana) este situata pe valea cu acelasi nume, in imediata apropiere de confluenta cu Valea Boga, afluent al Vaii Bulzului. Are o inaltime de circa 10 m.
 16. Cascada Lolaia se afla in Parcul National Retezat.  Cascada Lolaia este formata pe raul Lolaia, care la randul lui este afluent al Jiului.
 17. Cascada Bigar – Muntii Aninei
 18. Cascada Iadolina, Crisana
 19. Cascada Capra se gaseste intre Cabana Capra si lacul Balea, la 4 km de cabana si 5 km de lac.
 20. Cascadă în Parcul National Macin în Cheile Chedului
 21. Cascada Pisoaia isi trimite apele involburate de la inaltimea de 18 m ca sa alunece pe peretele stancos al Ariesului Mic, format din calcare cristaline.
 22. La cativa kilometri de Lepsa se afla Cascada Putnei, o rezervatie naturala in miniatura. Accesul se face pe niste scari de piatra protejate cu balustrade.
 23. Cascada Ciucaş – Transilvania
 24. Cascadă în Cheile Bicazului
 25. Cascadă de la Cormaia (Bistriţa-Năsăud)
 26. Cascadă în Bicăjel
 27. Cascada Răchiţele numita si Vălul Miresei este situata pe Valea Stanciului, in arealul localitatii Răchiţele din comuna Mărgău, judetul Cluj. Este una dintre cele mai frumoase cascade din România. Impresionanta cădere de apă de peste 30 de metri taie răsuflarea celor care poposesc la baza acestuia.
 28. Cascadă Transfăgărăşan
 29. Cascada Vadu Crişului
 30. Cascade Valea Boiului
 31. Cascada de la valea Sturului - Maramureş
 32. Cascada Şipote, cunoscuta si sub numele de Cascada de travertin Sipote, este o cascada care se afla in Muntii Trascaului, pe teritoriul judetului Alba.
 33. Cascada Vârciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m.
 34. Cascada Pruncea este localizata in apropierea Barajului Siriu. Judetul Buzau, localitatea Gura Siriului.
 35. Cascada Lotrişor - Caciulata
 36. Săritoarea Bohodeiului se află în Muntii Bihor, pe versantul vestic, pe valea pârâului Aleu, şi are nu mai puţin de 80 de metri .
 37. Cascada Beliş Fântânele
 38. Cascada Vânătările Ponorului
 39. Cascada din cetăţi - Padiş
 40. Cascada Beiului - Nera
 41. Cascada Spumoasă Bucegi
Anúncio