O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Noruega, aina i laila

 • Entre para ver os comentários

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

Noruega, aina i laila

 1. 1. Política de Noruega•El 1884 es va introduir el sistema parlamentari de govern.(monarca és el cap d’estat).•A la independència del país, el 1905 es va convocar unreferèndum i, la majoria va afavorir la monarquia (MonarquiaConstitucional).Consititució NoruegaBranca legislativa Dirigit per l’StortingJudicatura Integrada per les cortsBranca executivaDirigit pel reI deNoruega
 2. 2. Societat NoruegaNoruega supera els quatre milions i mig dhabitants.Lamabilitat i respecteResponsables i estan compromesos amb els drets humans .Contacte amb la natura i amb un estil de vida senzill.Religió evangèlica luterana. (Església Nacional Protestant).Principals productors a nivell mundial. Major productor de crudEuropa occidental
 3. 3. •Economia rica i pròspera.•La moneda és la CORONA NORUEGA.El codi és NOK) 1 EUR = 7,97 NOK•Més del 60% de la mà dobra es dedica al sector de serveis.•Noruega, amb Islàndia i Liechtenstein, participa en el  mercatcomú de la UE mitjançant lÀrea Econòmica Europea.
 4. 4. Historia de NoruegaPrehistòria L’era dels víkings La unió deKalmarLa unió ambSuèciaHistòriamodernaLa postguerra•Noruega suní a lOrganització per a la Cooperació EconòmicaEuropea el 1948 i lOrganització del Tractat de lAtlàntic Nord el 1949.•El 1969 la companyia Philips Petroleum descobrí petroli a Ekofisk.•El 1973 el govern fundà la companyia estatal, Statoil.•Noruega fou un dels membres fundadors de lÀrea Europea de LliureComerç. Se celebraren dos referèndums per a unir-se a la UnióEuropea, el 1971 i el 1994, però la població rebutjà la proposta.
 5. 5. Noruega,El pais dels trolls
 6. 6. Relació amb la UEMembre fundador de les Nacions Unides i del Consell d’Europa.Ha rebutjat en dues ocasions integrar-se a la Unió Europea (UE).Membre de l’Àrea Economica Europea (AEE)Noruega té accés al mercat intern de la UE.Contribueix en missions inernacionals organitzades per la UE.
 7. 7. Salt desquí Holmenkollen
 8. 8. Oslo ópera housePresó Halden
 9. 9. SaunanoruegaMàquina defer gofres
 10. 10. Smörgasbord Buffet escandinau ambformatge, carn de ren, ous, pa i pernil.
 11. 11. Rostits de ren, be amb col, Ost(formatge).Perdiu de les neus acompanyada desalsa blanca i confitura de "tytebaer".Jeitost (formatge cremós de color iguala la mantega de cacauet).Peixos de mar i de riu (truites, salmó,bacallà fresc amb mantega blanca) i lallagostaLa beguda tradicional és l‘Akuit, alcoholblanc de gra molt fort. Tambéconsumeixen molta cervesa, lesmarques més prestigioses del país són:Mack i Brigg.
 12. 12. Dies festius1 de gener Any Nou.1 de maig Festa oficial amb desfilades per totel país.17 de maig Dia de la Constitució.23 de juny Celebració solstici destiu.10 de desembre Concessió Premi Nobel de laPau.25-26 desembre Nadal.

×