O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Page 1 of 1
 Hansen, Gitte

 Fra:        Mikkelsen, Kirsten L.K. på vegne af AAR - Aarhus hovedpostkasse
 Sen...
Til

Miljøcenter Århus                             9. oktober 2009
Att. Testområde til vindmø...
Side 2

Fra Miljøministeriets hjemmeside:

Landskab

Landskabet er et grundelement i den danske natur- og kulturarv, som b...
Side 3
Derfor er det overordentlig vigtigt, at man ikke forsætter fejltagelsen og, for økonomiske
besparelsers skyld, ...
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

19.10.2009, Sven Ingvardsen: Indsigelse Akt nr. 39, visualisering, støj, lys, mikroklima, alternativer

http://www.nationalttestcenter.dk formidler al information vedr. regeringen og Miljøministeriets planer om at fælde 15 kvadratkilometer skov i østerild, thy. Det over 30 kvadratkilomter store område der skal inddrages skal give plads til verdens største (nationale) testcenter for havvindmøller på land. Testcenteret skal drives af bl.a. RISØ og DTU - Vestas og Siemens skal teste deres nye teknologier på centeret.

 • Seja o primeiro a comentar

 • Seja a primeira pessoa a gostar disto

19.10.2009, Sven Ingvardsen: Indsigelse Akt nr. 39, visualisering, støj, lys, mikroklima, alternativer

 1. 1. Page 1 of 1 Hansen, Gitte Fra: Mikkelsen, Kirsten L.K. på vegne af AAR - Aarhus hovedpostkasse Sendt: 19. oktober 2009 10:37 Til: Brøndum, Jette Cc: Gregor, Ole Emne: VS: Testcenter til vindmøller Forslag; ideer og kommentarer fra Sven Ingvartsen Vedhæftede filer: Testcenter til vindmøller.pdf Fra: Sven Ingvartsen/Eksklusiv Rengøring [mailto:eksklusiv@mail.dk] Sendt: mandag 19. oktober 2009 00:35 Til: AAR - Aarhus hovedpostkasse Emne: Testcenter til vindmøller Miljøcenter Århus Att. Testområde til vindmøller Lyseng Allé 1 8270 Højbjerg Vedhæftet er mine forslag, idéer og kommentarer i forbindelse med testcenter for vindmøller i Østerild Klitplantage Jeg beder om en kvittering for modtagelsen. Med venlig hilsen Sven Ingvartsen Holsteinborgvej 18, 2. th 2720 Vanløse PS: Jeg er opvokset i Amtoft og er hyppig gæst på Hannæs og omegnen 20-10-2009
 2. 2. Til Miljøcenter Århus 9. oktober 2009 Att. Testområde til vindmøller Lyseng Allé Side 1 8270 Højbjerg Sendt med mail: post@aar.mim.dk med ”Testcenter til vindmøller” i emnefeltet. Kommentar, forslag og ideer i forbindelse med testcenter for vindmøller i Østerild Klitplantage. I forlængelse af Østerild Klitplantage ligger en af Danmarks skønneste, frodigste og bedste naturområder: Vejlerne, Hannæs og Limfjorden. Ved at sætte møllerne op, er der katastrofale bivirkninger for dette område. 1. Møllerne vil kunne høres i store dele af området. Kæmpevindmøller 250 meter høje, vil sandsynligvis kunne høres i mindst 5 km afstand. De vil kunne høres i Frøstrup, Vesløs og Amtoft. En af de store rigdomme ved at bo eller opholde sig i naturen, er den dybe stilhed. 2. Ved at fælde træerne i Østerild Klitplantage (1500 hektar skov) får nordvestenvinden fri adgang til Sydhannæs. Kun Vejlerne ligger imellem. Amtoft, der ligger på Sydhannæs, har en ekstra fin idyl ved, at der er læ for nordvestenvinden. Fældning af træerne vil samtidig åbne for havgus. Før plantagen blev plantet, trængte havgus hele vejen ind til Amtoft. 3. Der kommer blinkende lamper på møllevingerne, fordi de er farlige for flytrafikken. Vores stjerneklare nætter bliver ikke det samme. Møllerne vil kunne ses i en afstand af 55 Km. 4. Installationer af kæmpevindmøller med lyde og lys vil påvirke den frodige tilstedeværelse af fugle og andre dyr, som nu har et ideelt trivselsområde med mest mulig fravær af unaturlige installationer fra den moderne civilisation Jeg er vokset op på Hannæs og er afhængig af jævnlige besøg. Egnen har en udpræget sjælden kvalitet. Dyb stilhed og kun naturens lyde. Stjerneklare nætter med åben adgang til universets dyb. For lokalbefolkningens livskvalitet, sundhed og velvære er det en umistelig værdi. For Danmark er det en kvalitet at bevare en sådan rigdom af oprindelig og uforstyrret natur. Den globale udvikling gør, at den slags egne bliver mere og mere sjældne og værdifulde. I den moderne stressede, digitale, elektroniske og medie dominerede verden, er det af den største værdi at bevare et sådant område i Danmark. Stilhed, naturoplevelser og åben uforstyrret stjernehimmel. Hvor mennesker kan finde ro, tage på vandreture og cykelture – det perfekte område til ferie og rekreation. Ved at sende folk på ophold i området vil store dele af sygehus, medicin og sundhedsudgifter kunne spares væk.
 3. 3. Side 2 Fra Miljøministeriets hjemmeside: Landskab Landskabet er et grundelement i den danske natur- og kulturarv, som bidrager til menneskets velfærd og underbygger landets identitet. Det er det perfekte område til kunstnerisk og anden åndelig fordybelse. Beethoven elskede at tage på landet og fandt der dyrebar inspiration. Led Zeppelin skabte deres bedste albums langt ud på landet. Jeppe Aakjær, Ingemann, Thøger Larsen, H.C. Andersen og mange flere var og er dybt inspireret af naturen. Det er et udpræget godt område for studerende, børn og unge at tage på ekskursioner, både for naturstudier og for at fremme friluftslivets værdier. Fra Miljøministeriets hjemmeside: Naturbeskyttelse i Danmark At beskytte naturen med dens bestand af vilde dyr og planter samt deres levesteder og de landskabelige, kulturhistoriske, naturvidenskabelige og undervisningsmæssige værdier er sammen med forbedringer af befolkningens muligheder for friluftsliv, de væsentligste elementer i naturbeskyttelseslovens formål. Det vigtigste redskab til at opnå disse formål er beskyttelse af naturområder. Ved at beskytte naturområderne beskyttes variationen og mangfoldigheden af danske naturtyper, de vilde planters og dyrs levesteder og dermed en vigtig forudsætning for variationen og mangfoldigheden af arterne. ------------- - Den største trussel mod naturen i dag er ligegyldighed. Fremtidens naturbeskyttelse afhænger af, at vi får de unge generationer til at interessere sig mere for naturen. Det kræver, at vi får et fornyet fokus på naturen i mange sammenhænge..............., siger miljøministeren. Naturligvis er jeg ikke imod vindmøller (tværtimod), men det vil være forkasteligt ikke at ofre tid og penge på fortsatte undersøgelser, indtil man finder en placering som ikke indebærer en tilsvarende destruering og devaluering af et område. Det er placeringen, der er helt forkert. Det kunne i stedet være et sted ved eller ude i havet. Eller det kunne være et sted, hvor der i forvejen er menneskeskabte lyde og lamper. Udgifter i forbindelse med grundigere undersøgelser er i virkeligheden ikke særlig vigtigt, da der står meget større værdier på spil. Så godt et naturområde bliver mere og mere værdifuldt for Danmark som verden udvikler sig. Og selvfølgelig i højeste grad betydningsfuldt for lokalbefolkningen, for os der finder stor værdi i området og for alle dem, der vil kunne finde disse værdier i fremtiden. Når verden står over for klimaproblemer skyldes det jo, at mennesker har været for uvidende kombineret med at være fikseret på, at opnå en materiel og ofte egoistisk gevinst, på bekostning af større værdier.
 4. 4. Side 3 Derfor er det overordentlig vigtigt, at man ikke forsætter fejltagelsen og, for økonomiske besparelsers skyld, undlader at undersøge og finde placering for testcenter for hav-vindmøller på et sted, hvor det ødelægger mindst muligt. F,eks. ude i havet. Det koster måske mere at drive det. Men det er at foretrække frem for at miste flere uvurderlige værdier. VVM-redegørelsen Det er en pligt overfor lokalbefolkningen og hele Danmark, at der i VVM redegørelsen tilføjes en tilbundsgående undersøgelser for at finder en placering som ikke indebærer en tilsvarende destruering og devaluering af et område, som placeringen af testcentret i Østerild Klitplantage ville gøre. Forslag: Testcentret kan i stedet placeres et sted ved eller ude i havet. Eller det kan placeres et sted, hvor der i forvejen er menneskeskabte lyde og lamper. Udgifter i forbindelse med grundigere undersøgelser er i virkeligheden ikke særlig vigtigt. Det er heller ikke afgørende vigtigt om udgifter til drift eventuelt er lidt højere ved at placere det i et sted ved eller ude i havet, da der står meget større værdier på spil. Formålet med vindmøller er at redde klimaet. Vi er i den henseende blevet presset til at hæve os over mere kortsigtet økonomiske interesser. Bevarelsen af de bedste naturområder harmonerer godt med bevarelse af klimaet og det kræver på lignende vis, at man ikke først og fremmest prioriterer kortsigtet økonomisk gevinst. Men måske vil det ikke engang koste mere, når det mest velegnede sted er fundet. Med venlig hilsen Sven Ingvartsen Holsteinborgvej 18, 2. th 2720 Vanløse PS: Jeg er opvokset i Amtoft og er hyppig gæst på Hannæs og omegnen

×