Anúncio
Anúncio

Mais conteúdo relacionado

Anúncio
Anúncio

Tehnici de negociere pentru achizitori

  1. un program creat și susținut de către Evolutiv Consultants Network trainer: Cezar GUMENI Negociere Copyright Evolutiv Consultants Network, 2015www.evolutivconsultants.ro, facebook.com/EVOLUTIV VÂNZĂRI & SOFT SKILLS
  2. tu câte motive ai să participi? Deși ai experiență în vânzări, sunt situații în care constați că nu controlezi suficient procesul, ceea ce face ca negocierea să alunece rapid spre blocaj 1. 2. Vrei să-ți sistematizezi cunoștințele despre vânzare: cum îți poți evalua corect poziția de negociere, cum îți stabilești obiectivul, cum îți faci “planul de atac” 3. Uneori nu-ți dai seama în ce punct te afli în procesul de vânzare: vrei să înveți să identifici cu precizie momentul în care începe negocierea pentru ați valorifica eficient argumentele 4. Vrei să poți identifica rapid stilul de negociere al partenerului pentru a-ți adapta comportamentul și argumentația 5. Nu știi cum să construiești și să menții o atmosferă orientată pe soluție: adesea discuția alunecă spre stilul agresiv și de aici în blocaj 6. Ți s-a întâmplat adesea ca o negociere pe care o credeai de succes să nu se materializeze într-un contract și vrei să înveți cum poți face corect închiderea negocierii 7. ? PUTEREA VALORILOR: În adâncul oricărei întreprinderi umane trăiesc, fie că sunt formulate explicit sau nu, valorile. Simple, tăcute și de-la-sine-înțelese în epoci de armonie și prosperitate, valorile își arată adevărata forță în momentele de confuzie, de cumpănă, de răscruce. Noi, oamenii Evolutiv, le-am pus la temelia drumului nostru împreună. Valorile ne sunt busolă, mentor, crez. Negociere
  3. argument Să înțeleagă diferența dintre vânzare și negociere și să identifice corect etapele procesului 1. 2. Să recunoască diferitele tipuri de parteneri de negociere, să înțeleagă impactul stilurilor de negociere și să-și adapteze corect discursul 3. Să-și facă un plan structurat de discuții, să identifice variabilele de negociere și să-și fixeze obiectivele minim, optim și maxim 4. Să gestioneze informația care modelează deznodământul unei negocieri: ce informații cere de la partener, ce informații oferă și în ce moment al procesului 5. Să-și construiască cu grijă puterea de negociere în funcție de parametrii particulari ai situației și s-o valorifice atent și chibzuit 6. Să aplice corect tacticile de negociere - în funcție de contextul unic al vânzării 7. Să cunoască bunele practici de închidere a negocierii, de la recapitularea punctelor convenite la întocmirea planului de acțiune al cărui obiectiv e semnarea contractului Programul Evolutiv îi ajută pe participanți să-și formeze o imagine corectă asupra procesului de negociere, să-i înțeleagă secvențele, să identifice punctele tari și punctele slabe ale partenerilor, stilul, tacticile și tehnicile de negociere ale acestora. Cu astfel de instrumente practice, un vânzător poate schimba soarta negocierii, a contractului și a întregului parteneriat de afaceri. despre ce vom vorbi la final, participanții vor ști: Locul negocierii în ansamblul procesului de vânzare. Cum identifici secvența în care a ajuns procesul. Ce este puterea de negociere și cum poate fi utilizată eficient. Planificarea, deschiderea negocierii și negocierea propriu- zisă. Fixarea obiectivelor, rolul informațiilor, tactici de negociere, studii de caz. Încheierea negocierii. Pași concreți de făcut pentru ca o negociere de succes să se transforme într-un contract parafat. I. II. III. A ȘTI, A TRĂI, A CREDE: Într-un program de training afli lucruri de folos. Câteodată ai și șansa de a trece prin experiențe revelatoare: “a ști” și “a trăi” îi fac loc, atunci, lui “a crede”. Noi, oamenii Evolutiv, avem convingerea că “a învăța” se regăsește, fără greș, la intersecția dintre “a ști”, “a trăi” și “a crede”. Acestea sunt verbele pe care se sprijină programele noastre.
  4. Ne propunem ca participanții la program să capete o abilitate nouă: aceea de a se orienta rapid înaintea, în timpul și după negociere și de a alege instrumentele de lucru adaptate situației particulare de negociere, obiectivului dinainte stabilit și tacticilor interlocutorului. MODULUL 1 Pregătirea negocierii » diferența dintre vânzare și negociere » diferența dintre argumentele de vânzare și obiecțiile de cumpărare » stilurile de negociere și autoevaluare » cea mai bună strategie alternativă în cazul eșecului negocierilor MODULUL 2 Deschiderea negocierii » stabilirea agendei » obținerea informațiilor: metoda conversației contextuale » fundamentarea pozițiilor de negociere MODULUL 3 Negocierea propriu-zisă » tehnica în 3 pași de prezentare a propunerilor » cele 5 tactici de negociere » influență cu integritate » tehnici practice de aplicat MODULUL 4 Închiderea negocierii » obținerea angajamentului » recapitularea punctelor cheie » planul de acțiune postnegociere - cine, ce urmează să facă și când cum vom lucra V-ar ajuta să adaptăm programul la nevoile specifice din compania dvs.? Ne puteți contacta la adresa de e-mail office@evolutivconsultants.ro. ce ne propunem Cezar Gumeni, senior trainer Evolutiv Cezar Gumeni a absolvit Facultatea de T.C.M. a Universitatii Tehnice Ghe. Asachi din Iasi. A dobândit cunoștințe și abilități manageriale absolvind în anul 2004 Open University Business School (Marea Britanie), și ulterior programele de Management Strategic ale Critical Path Strategies (Boerne Texas, USA) și de Coaching Fundamentals ale MetaSysteme Coaching. Cezar a ocupat pozitii de top management pentru firme multinaționale (Sensient, Zeelandia) în ultimii 15 ani, cu responsabilități pentru România și țăile din Europa de Est. Abilitățile antreprenoriale ale lui Cezar sunt vizibile în prezent, prin dezvoltarea brandului local Cake Expert. Activitățile de voluntariat ale lui Cezar sunt reprezentate prin rolul activ pe care il are in Board-ul Fundatiei Comunitare Iași, dar și de cele de mentor și coach pentru tinerii din BraveArt, YouthBank și AIESEC. Din 2014 este trainer, colaborator permanent, pentru programele oferite de către Evolutiv Consultants Network. CUNOȘTINȚE, EXPERIENȚĂ, PASIUNE: Cu toții am iubit sau detestat discipline școlare mulțumită - sau din cauza - profesorilor, nu-i așa? Evolutiv știe cât de important e dascălul. Tocmai de aceea și-a croit programele mizând, pe lângă cunoștințe, pe experiența și valorile unor traineri seniori care aduc în training “acel ceva” fără de care învățarea rămâne o sumă de informații. Îl puteți contacta pe Cezar la la telefon 0744-630-144 sau pe e-mail, la cezar.gumeni@evolutivconsultant.ro !
  5. Alte traininguri Evolutiv pe aceeași temă: ABILITĂȚI DE COACHING PENTRU LIDERI ȘI MANAGERI: O întrebare bine formulată face cât o mie de instrucțiuni precise. Folosind tehnici simple de coaching poți descătușa multe dintre ideile bune, soluțiile și buna-credință care există, în stare latentă, în echipa ta. GÂNDIRE ECONOMICĂ PENTRU ECHIPA TA DE VÂNZĂRI: "De ce-aș avea nevoie eu de cunoștințe financiare?", se întreabă, uneori, oamenii de vânzări. Pentru că, înțelegând bazele managementului financiar, pot crește impactul și profitabilitatea propriei lor activități: cea de vânzare. ÎN CULISELE DECIZIEI DE CUMPĂRARE: Programele clasice de training îi învață pe oamenii de vânzări mai degrabă cum să vândă decât să înțeleagă cum cumpără clientul. Evolutiv vă propune o ecuație inversată: descifrând procesul de decizie a clientului, veți învăța cum să vă comportați pentru a cataliza achiziția. ORGANIZAȚIA CARE ÎNVAȚĂ: Noi, oamenii Evolutiv, credem în viitorul organizațiilor care învață continuu. Ne-am antrenat timp de 15 ani alături de zeci de companii, însoțindu-le întru autodepășire, fiindu-le aproape și în epoci de creștere, dar și în vremuri tulburi, de nevoie, când doar voința lor de a merge mai departe a făcut diferența. Pe noi vă puteți baza. Vrei să înveți și altceva? Dacă sunteți interesați să aflați informații suplimentare despre programele Evolutiv, ne puteți scrie la adresa office@evolutivconsultants.ro 360º ÎN RELAȚIILE CU CLIENȚII: Cum putem remodela relația dintre companie și clienți dizolvând tiparele de gândire și construind un raport nou, de substanță, între fiecare angajat și cei care ne cumpără produsele/serviciile.
Anúncio