O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.
Statul Islamic 
(الدولة السلمية)
? 
● Este o grupare sunită, insurgentă, a 
făcut parte din Al-Qaida până in data 
de 29 Iunie 2014 când s-a 
autoproclamat...
Cum a apărut? 
● Datorită interventiilor S.U.A in Orientul 
mijlociu 
● Datorită dorintei Al-Qaida de a controla 
doar ter...
Iraq 
● Se estimează că S.I are circa 
5-6 .000 de combatanți pe teritoriul 
Iraq-ului. 
● Controlează nordul țării , și d...
Siria 
● Circa 6-7.000 de combatanți 
● În august 2014 pe teritoriul acestei țări a 
fost executat jurnalistul american Ja...
O Amenințare Globala 
● Preşedintele francez François Hollande a 
descris gruparea Statul Islamic drept o 
ameninţare glob...
Situația Economică 
● Extracţia de petrol din câmpuri de exploatare 
din Siria şi Irak, revândut pe piaţa neagră, i-a 
adu...
“Rise against my killers and stop 
them” James Foley before his 
execution.
Surse 
● http://www.rador.ro/2014/09/15/statul-islamic-re 
prezinta-o-amenintare-globala-afirma-presedintel 
e-frantei/ 
●...
Statul Islamic
Statul Islamic
Próximos SlideShares
Carregando em…5
×

Statul Islamic

742 visualizações

Publicada em

O scurtă prezentare a Statului Islamic

Publicada em: Notícias e política

Statul Islamic

  1. 1. Statul Islamic (الدولة السلمية)
  2. 2. ? ● Este o grupare sunită, insurgentă, a făcut parte din Al-Qaida până in data de 29 Iunie 2014 când s-a autoproclamat Califat cu capitala la Al- Raqqad ( Siria ) ● Calif-ul noului stat este Abu Bakar Al Baghdadi Al Hussein.
  3. 3. Cum a apărut? ● Datorită interventiilor S.U.A in Orientul mijlociu ● Datorită dorintei Al-Qaida de a controla doar teritorii doar din Iraq , nu si din Siria. ● Dorinta califului de a avea un stat 100 % islamic care sa functioneze exclusiv pe baza legii Sharia
  4. 4. Iraq ● Se estimează că S.I are circa 5-6 .000 de combatanți pe teritoriul Iraq-ului. ● Controlează nordul țării , și deține teritorii la circa 50 de km de capitala Bagdad.
  5. 5. Siria ● Circa 6-7.000 de combatanți ● În august 2014 pe teritoriul acestei țări a fost executat jurnalistul american James Foley. ● La sfarsitul lunii iulie S.I. a fuzionat orașele Bukami și Qami într-o “walaya” , pe care au denumit-o provincia Al-Furat
  6. 6. O Amenințare Globala ● Preşedintele francez François Hollande a descris gruparea Statul Islamic drept o ameninţare globală şi a adăugat că răspunsul trebuie să fie, de asemenea, global! ● Hollande a ţinut un discurs într-o conferinţă internaţională, la care au luat parte aproximativ 30 de miniştri de externe, pentru a discuta pe marginea unei strategii de combatere a grupării militante islamiste.
  7. 7. Situația Economică ● Extracţia de petrol din câmpuri de exploatare din Siria şi Irak, revândut pe piaţa neagră, i-a adus circa un milion de dolari pe zi acestei organizaţii de la mijlocul lunii iunie ● S.I. a obţinut 20 de milioane de dolari din recompense în acest an. ● Se estimează că bugetul Statului Islamic este de 20 de ori mai mare decât cel al Al-Qaida.
  8. 8. “Rise against my killers and stop them” James Foley before his execution.
  9. 9. Surse ● http://www.rador.ro/2014/09/15/statul-islamic-re prezinta-o-amenintare-globala-afirma-presedintel e-frantei/ ● http://www.ziare.com/articole/statul+islamic+am eninta+putin ● http://ro.wikipedia.org/wiki/Statul_Islamic ● http://adevarul.ro/international/in-lume/de-sta tul-islamic-organizatie-terorista-atat-violenta n-1_5410bfa10d133766a8073a94/index.html

×