O slideshow foi denunciado.
Utilizamos seu perfil e dados de atividades no LinkedIn para personalizar e exibir anúncios mais relevantes. Altere suas preferências de anúncios quando desejar.

Cileanska pustinja

953 visualizações

Publicada em

Publicada em: Turismo
 • Seja o primeiro a comentar

Cileanska pustinja

 1. 1. U pustinji Atacama, najsušoj na svijetu, koja se nalazi u sjevernom Čileu, spektakularno se javlja meteorološki fenomen...
 2. 2. Pustinjski krajolik vrt je s više od 200 vrsta cvijeća, jedinstvenih u svijetu, koje pokrivaju doline i brda. Zahvaljujući zimskim kišama koje padaju u razdoblju između srpnja i rujna, ponekad više od 15 mm.
 3. 3. Od početka listopada do kraja studenog, nitko ne može zamisliti da je ono što im oči vide pustinja!
 4. 4. Cvijeće svih boja pojavljuje posebice u blizini obale, tvoreći prekrasan šareni tepih.
 5. 5. Neke od najboljih su "añañucas" koje rastu u različitim bojama.
 6. 6. "Lavovska šapa" tonovi crvene i žute, koji može doseći promjer od 15 cm. nažalost je ugrožena.
 7. 7. No, kada kiše ne dolaze u regiju, na suhom sjemenke čekaju strpljivo..
 8. 8. Fenomen se javlja svakih 3-8 godina, ovisno o oborinama i kako bi omogućio biljakama prilagođenim pustinjskom podneblju, da zadrže svoje sjeme nekoliko centimetara ispod površine zemlje godinama, čak i desetljećima.
 9. 9. Dakle, na mjestima gdje nikada niste vidjeli vegetaciju, biljke i cvijeće pojavljuju se u izvanrednom broju.
 10. 10. U mokroj godini, pustinja postaje more, more cvijeća. Ovu neobičnu klimatsku pojavu nazvali su Niño-Southern Oscillation..
 11. 11. Privilegirana područja s ovim prekrasnim fenomenom su obalna cesta između Puerto Vieja i Huasca. Najatraktivniji sektori su u ravnicama Vallenar i Copiapo. Iako u isto vrijeme pustinja obično postaje zelenija.
 12. 12. Fenomen pustinjski cvijet uzrokuje jak utjecaj na ekološki sustav u regiji. Tijekom ovog događaja, uvelike je povećan broj insekata i ptica, dok ih je u sušnim godinama, jako malo.
 13. 13. Čile je prekrasan od sjevera prema jugu, a zahvaljujući svom jedinstvenom geografskom položaju, u nekoliko sati može se doći na planinu ili more, vulkan ili na plaže, gejzir ili šume ili unutrašnjost.
 14. 14. Čileanski gradovi su, osim svojih prirodnih ljepota, među najjeftinijima u svijetu za život.
 15. 15. Osim toga Čile nudi konkurentne cijene, također ističe i napredak u smislu kvalitete života u posljednjih nekoliko godina. Na međunarodni ljestvici Čile je kvalificiran kao jedna od najboljih zemalja za život u Latinskoj Americi. Njegov glavni grad, Santiago, je drugi najbolji grad za život u Latinskoj Americi.
 16. 16. Sa svojim planinama, veličanstvenim Andama, rijekama i jezerima, poljima, moru i svojim gradovima, Čile je izuzetna zemlja.
 17. 17. FIN

×